Gastblogs, Mama & Kids

Froukje | Een hele nieuwe fase, de basisschool

Al vanaf het moment dat je zo’n klein bundeltje liefde in je armen houdt, weet je dat op een dag het moment van de eerste schooldag aanbreekt. Je hoort om je heen dat de tijd ernaartoe vliegt, maar toch denk je dat deze nieuwe fase mee zal vallen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Oriënteren

De eerste weken en maanden groeit je bundeltje liefde snel, daarna is er een tijd voor rust. Maar dan… Je mannetje wordt 1, 2 en voor je het weet ben je al stiekem bezig de basisscholen in de buurt te bekijken en de mensen (lees: mede moeders en vaders) om je heen een beetje te polsen over hun mening en ervaring met deze nieuwe fase en binnen bepaalde scholen. Je let op de afstand, de grootte van de school, maar in het bijzonder ook op het gevoel dat de school  bij je oproept.

 

Een nieuwe fase, de basisschool

Althans dat is bij ons het geval geweest. We hebben op verschillende scholen gekeken en daarbij erg gelet op het gevoel dat de school ons gaf. Elke basisschool heeft natuurlijk zijn pluspunten, maar er zal er toch eentje uitspringen die jou het gevoel geeft een goede keuze te maken voor je zoon of dochter. En dan, voor je het in de gaten hebt, is je kleine poppetje uitgegroeid tot een kleuter die echt toe is aan meer uitdaging en meer kindjes om zich heen.

 

Loslaten?!

Ook bij mijzelf merk ik dat er een verandering is opgetreden in deze nieuwe fase. Dacht ik de eerste jaren nog dat ik het, zodra het zover zou zijn, verschrikkelijk (ok…dat klinkt wel heel overdreven..) zou vinden om mijn mannetje een beetje los te moeten laten en hem vijf dagen per week te moeten ‘missen’,  nu het bijna zover is merk ik dat ook ik er aan toe ben. Als onze oudste naar school is, zal ik meer tijd hebben voor onze jongste zoon. Ook hij zal nu een keer ‘alleen’ in het middelpunt van mijn belangstelling staan, net zoals zijn grote broer de eerste 2 jaar van zijn leven heeft gestaan. Hij zal met ander speelgoed gaan spelen, meer puzzels maken in plaats van meespelen met de lego van zijn broer (enkel onder toezicht uiteraard 😉)

Natuurlijk zal ik het samen spelen in de ochtend missen, maar ik denk dat de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die hij maakt en de verhalen waarmee hij thuiskomt uit school ook mij snel laten wennen aan de nieuwe situatie. Maar nu zitten we eerst nog lekker in de voorbereidingsfase; wendagen, nieuwe schooltas uitzoeken en natuurlijk een broodtrommel van Cars uitzoeken. Ik ,nou ja, we hebben zin in deze nieuwe periode en zijn er al bijna helemaal klaar voor!

Liefs, Froukje

You may also like

2 Comments

 • Froukje | Alle ballen in de lucht houden! | Lovely Charlotte

  […] kinderdagverblijf is altijd weer een drukte van jewelste. Ze komen thuis met verhalen, althans de oudste. De jongste zegt enkel een paar worden op het moment dat hem dat uitkomt ‘die’ ‘daar’ en […]

  6 oktober 2017 at 20:01 Reply
 • Froukje | Hij bouwt zijn eigen feestje! | Lovely Charlotte

  […] boodschappen doen en mocht hij aangeven welke taart hij graag wilde hebben. Vier taarten mam, want ik word vier. Uhhh…oké, aan de bak […]

  18 november 2017 at 20:01 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: