Blog

Blog | De grote nadelen van bloggen!

Ik ben nu al zo’n drie jaar aan het bloggen en sinds anderhalf jaar is Lovely Charlotte mijn bedrijf. Voor mij betekende dit dat ik een andere mindset had en professioneler met het bloggen omging. Hierdoor merkte ik dat mijn blog echt in de lift zat. Ik kreeg meer bezoekers, meer volgers en werd interessanter voor bedrijven en merken. Ook de postbode merkte dit 😉 Maar die pakketjes zijn ook de nadelen van bloggen!

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Perspakketjes krijgen

Een perspakket bestaat vaak uit een of meerdere nieuwe producten vergezeld met een persbericht. In een persbericht worden de producten beschreven en wordt er vaak wat meer informatie gegeven. Dit is erg handig als je een artikel schrijft over de gekregen dingen.

Vaak is de perceptie dat je dingen gratis krijgt. Maar niks is minder waar! Zeker in de eerste twee jaar kreeg ik bijna nooit pakketjes. Ik heb dus eerst hard moeten werken voordat ik ben gekomen waar ik nu ben. Daarnaast schrijf ik vaak een artikel over de producten die ik krijg, maak foto’s, post op social media en heb mailcontact met het bedrijf/merk. Al met al zit hier toch wel een paar uur werk in, dus gratis, nee.

 

Nadelen van bloggen

Die perspakkertjes zijn super leuk om te krijgen. Zeker wanneer je zomaar iets krijgt. Je kan namelijk door te reageren op persberichten producten aanvragen, maar soms krijg ik ook wel eens een pakketje waar ik niet zelf om heb gevraagd. Deze pakketjes blijven leuk, het voelt als een cadeautje!

Maar wat ik echt een nadeel van die perspakkertjes vind is dat je producten mag testen die echt heel goed zijn, en vervolgens helemaal verslaafd bent 😉 De producten die ik normaal gebruikte doen het dan opeens toch niet helemaal meer voor me. Je bent dat de luxe producten gewend, en de andere vallen hierbij in het niet. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt niet alleen maar high-end producten die ik gebruik. Maar sommige producten zijn gewoon echt heel goed!

Meestal heeft dit dan te maken met beauty gerelateerde producten. Crèmes, make-up of andere verzorgingsproducten. Zo testte ik een dag- en nachtcrème en serum van Filorga uit en wil nu niets anders meer 😯 dus soms kan dit echt een van de nadelen van bloggen zijn.

 

Verwend kind

Naast pakketjes voor mijzelf, komen er ook regelmatig pakketjes voor Ifan binnen. Meestal is dit speelgoed, kleding of schoenen. Zo heeft hij al twee paar zomerschoenen, een hele berg speelgoed voor onderweg en speelgoed voor thuis.

Vaak zijn er periodes waarin hij veel dingen krijgt en dan merk ik meteen dat hij verwend kan overkomen. “Mama, wanneer krijg ik weer wat van je werk?”, is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Op zich niet zo heel erg, hij snapt ook dat het niet altijd feest kan zijn, maar het klinkt wel verwend. Daarnaast puilt mijn huis uit van alle spullen 😛

 

Maar ach, ik voel me ontzettend bevoorrecht dat ik dit werk mag en kan doen en zoveel leuke producten mag ontvangen en uittesten 🙂 En dan maar een verwend kind. Beter verwend dan verwaarloosd, nietwaar?!

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

You may also like

2 Comments

 • Gerda

  Maar mag je ook je ongezouten mening geven als je een product ontvangt en het beval je niet…dat is ook wel een nadeel van bloggen over merken, toch? Bedrijven willen namelijk wel hun producten blijven verkopen en zien graag een goede recensie.

  31 maart 2018 at 21:40 Reply
 • Karin Kox

  Tuurlijk, lekker van genieten. Je werkt er hard voor. En het hele gezin profiteert hier van mee. Lekker toch? 😀

  1 april 2018 at 11:29 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: