Blog, Blogtips

Mijn absolute musthaves als blogger/vlogger!

Wil jij beginnen met bloggen en wil je weten wat hier allemaal bij komt kijken? Ik vertel je in deze blog mijn absolute musthaves als blogger/vlogger.

 

Een goede computer of laptop

Het belangrijkste is natuurlijk om een goede computer of laptop te hebben. Op de moment gebruik ik een laptop, een Asus. Deze doet prima zijn werk, maar ik begin wel te merken dat hij wat oud en traag begint te worden.

Ik ben dan ook al een tijdje aan het sparen voor een iMac. Ik kies bewust voor een vaste computer. Ik heb een eigen kantoortje en vanuit hier werk ik voornamelijk. Een groot beeldscherm en een los toetsenbord vind ik dan ook erg prettig. De laptop kan ik dan nog steeds gebruiken als ik een keertje besluit om op de bank o.i.d. te werken, maar voornamelijk zal dat toch vanaf mijn vaste werkplek zijn.

 

Camera(‘s)

Als blogger maakt je veel foto’s. Van alles en van iedereen. Er wordt dan ook vaak gezucht als ik weer eens m’n camera tevoorschijn haal om even een foto of stukje film te maken 😉

Voor het vloggen is een goede camera ook essentieel. Ik heb in het begin van mijn weekvlogs met mijn telefoon gefilmd. Dit was, om te beginnen, prima. Ik wilde zelf eerst even kijken of het me beviel en of ik ermee door zou gaan. Toen dit het geval bleek te zijn heb ik een camera speciaal voor het vloggen aangeschaft. De Canon G7 X mark II. Het was een rib uit m’n lijf, maar hij is het echt waard!

Daarnaast gebruik ik ook nog een spiegel reflex camera, de Canon EOS 40D. Deze heb ik van mijn ouders gekregen. Ik vind dit een fijne camera voor bijvoorbeeld product fotografie, maar ik zou hem niet zo snel ergens mee naartoe nemen. De camera is best groot en zwaar.

 

Telefoon

Zoals ik net al zei, ben ik begonnen met alleen m’n telefoon. Jarenlang heb ik een Samsung Galaxy S4 gehad. Ik vond dit een erg fijne telefoon! Nu heeft Samsung nét een nieuwe versie van de Galaxy serie gelanceerd, namelijk de Samsung Galaxy S8.

Mocht mijn huidige telefoon kapot gaan, staat deze bovenaan mijn lijstje! Het toestel kan namelijk super scherpe foto’s maken met de 12 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 magapixel-camera aan de voorkant. Kom maar door met die selfies 😉

Daarnaast is het beeldscherm ook lekker groot, 5,8 inch. Ter vergelijking, een iPhone 6S heeft een beeldscherm van 4,7 inch. Aangezien je als blogger/vlogger erg veel online bent, is een groot beeldscherm wel een pre!

 

a1.zanox.com/images/programs/6964/20170426/970x250.jpg

 

Creativiteit en doorzettingsvermogen

Deze kwaliteiten zijn zeker musthaves als blogger/vlogger. Als je niet weet wat je moet schrijven/filmen, dan houd het hele blog avontuur al snel voor je op. Je kan natuurlijk wel wat inspiratie opdoen in tijdschriften e.d. maar de creativiteit zal echt uit jezelf moeten komen.

Daarnaast is doorzettingsvermogen ook heel belangrijk. Bloggen/vloggen is niet iets wat je zomaar even gaat doen. Het is een hobby/baan die veel tijd vraagt, je bent er altijd mee bezig en je gaat er sowieso een aantal keer genadig hard mee op je bek.

Ik heb absoluut heel veel hoogtepunten gekend, maar zeker ook dieptepunten. Ik heb meerdere keren gedacht om die hele blog aan de wilgen te hangen en ermee te stoppen. Maar als ik dan weer uit die put ben gekropen en het zelfmedelijden achter me heb gelaten, besef ik me weer hoe leuk ik het bloggen vind en hoeveel het me wél brengt!

 

Wat zijn jouw absolute musthaves als blogger/vlogger? En welke telefoon gebruik jij op dit moment?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: