Interieur

Interieur Inspiratie | Minimalistisch kledingrek in de slaapkamer

Geen ruimte voor een kast of wil je de mooiste items uit je collectie graag in de spotlight hangen? Dan is een kledingrek zeker iets voor jou!

 

Inhoudsopgave

Een kledingrek is ideaal bij weinig ruimte

Niet zoveel ruimte in je slaapkamer om nog een extra kast neer te zetten? Kies dan voor een kledingrek. Dit is niet alleen een mooi item in je interieur, maar ook nog eens ontzettend praktisch! Kies er een met wieltjes zodat je hem ook gemakkelijk aan de kant kan schuiven.

 

Interieur Inspiratie | Minimalistisch kledingrek in de slaapkamer

Afbeelding via Shutterstock

Je mooiste stukken

Een kledingrek in je slaapkamer is dé manier om je mooiste kledingstukken en/of schoenen een prominente plek te geven.

Een aantal tip voor het ophangen van de kleding:
♡ Zorg dat je het kledingrek niet té vol hangt. Dit komt rommelig over.
♡ Hang je kleding op kleur en/of op lengte. Hierdoor krijg je een mooi geheel en ziet je kledingrek er verzorgd en gestyled uit.
♡ Koop mooie kledinghangers om jouw pareltjes aan op te hangen.
♡ De grond onder je kledingrek leent zich uitstekend voor een aantal mooie dozen of je meest fantastische paar high heels 👠
♡ En maak het geheel af met accessoires. Hierbij zou je kunnen denken aan een mooie hoed aan het uiteinden van het rek of een leuke hanger.

 

Interieur Inspiratie | Minimalistisch kledingrek in de slaapkamer

Afbeelding via Shutterstock

Inloopkast

Heb je een inloopkast in jouw interieur? Lucky you! Zet een aantal kledingrekken naast elkaar en krijg zo een mega overzichtelijke en fancy inloopkast.

Een inloopkast is nog wel iets wat hoog op mijn lijstje staat, maar wat er waarschijnlijk nooit zal komen. Simpelweg omdat ik het ook wel weer zonde vind om hier een hele kamer aan te besteden 😂

 

Meer dan alleen een kledingrek

Als je kledingrek op een vast plaats in je slaapkamer zal blijven staan is het heel tof om hier wat meer mee te doen. Zo zou je bijvoorbeeld een plank of meerdere aan de muur erboven kunnen hangen. Hier kan je een mooie stapel met sjaals of andere items op kwijt.

 

Interieur Inspiratie | Minimalistisch kledingrek in de slaapkamer

Afbeelding via Shutterstock

Op de kinderkamer

Een echte eyecather op de kinderkamer. Hang er de mooiste babykleertjes aan, het eerst pakje als een herinnering of gewoon de kleding die je kind de volgende ochtend aan gaat doen.

Het lijkt mij een ideale uitkomst! De ochtenden zijn bij ons altijd druk. Iedereen moet gewassen en aangekleed zijn, ontbeten hebben en klaar om naar school of werk te gaan. Dan is het heel handig als je de dag van tevoren al kleding hebt uitgekozen en dit op het kledingrek hebt gehangen. Je kind weet wat het aan moet doen en het zorgt voor een stress momentjes minder in de vroege en drukke ochtend 😉

Maar je hoeft er niet perse kleding aan te hangen. Koop leuke hangers met knijpers en je kan er ook een persoonlijk bibliotheek van maken, door je kind zijn lievelingsboeken eraan te hangen. De boeken kan je natuurlijk ook vervangen door knuffels.

 

Voor de was

Heb je veel was wat hangend moet drogen? Dan kan een kledingrek ook een handige oplossing zijn. Dafydd draagt elke dag overhemden naar zijn werk. Deze hang ik op een hanger om te drogen. Maar naast zijn overhemden heb ik ook een heel stel truien en top die ik graag hangend droog. Hangend drogen zorgt voor minder kreukels en vouwlijnen en dus minder strijk was!

 

Waar zou jij een kledingrek voor gebruiken?

 

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: