(Kids) Fashion, Beauty, Gastblogs

Karin | De metamorfose van Heleen!

Het werken in de mode bestaat niet alleen uit dozen uitpakken, collectie inhangen, poppen aan- en uitkleden of kleding-advies geven. Er zijn ook speciale events die we zelf verzinnen en organiseren. Heel leuk om te doen en ook erg van deze tijd om je klanten eens te verrassen en te verwennen. Zo hebben we eind oktober een metamorfose cadeau gegeven.

Om te beginnen hebben we een oproep gedaan aan vrouwen die zich niet zo goed raad weten met hun kledingstijl, figuur, haar of make up. Ook op mijn blog X by KA heb ik er aandacht aan besteed.

 

Inhoudsopgave

De metamorfose van Heleen

Er hadden zich een paar dames opgegeven met allemaal een ander verhaal. De eerste was Heleen, 53 jaar, docente en moeder van twee zoons en een dochter. Ze heeft een grote bos met fijne krulletjes en weet zich er geen raad mee. Ze draagt het meestal in een makkelijke staart. Ook wordt ze “al” grijs en meestal verft ze het zelf. Make up gebruikt ze bijna niet. Ook wilde ze wat tips over kleding. Als ze voor de klas staat, draagt ze meestal “gewoon iets leuks”. Maar als ze eens een avondje uit wil, weet ze niet goed wat ze aan moet trekken om er hip en stoer uit te zien.

 

 

Heleen is van zichzelf al een mooie vrouw. Eigenlijk heeft ze weinig nodig om er goed uit te zien. Ze geeft aan dat ze moeite heeft met leuke uitgaanskleding. “Ik vind het vaak te truttig. Ik zou wel eens wat stoers bij mezelf willen zien. Maar als ik in een winkel loop, weet ik niet waar ik moet beginnen en weet ik niet waar ik naar moet pakken.”

Dat was voor ons een leuke uitdaging. Stoer en toch vrouwelijk. Dat moest lukken. We hebben haar wat kleding laten passen zodat we haar maat wisten. En wat ze leuk vond en wat niet. Met deze input konden we aan de slag.

 

De metamorfose bij de kapper

Daarna zijn we met Heleen naar de kapper gegaan. Er zit een trendy kapsalon even verderop in de straat, Hairstudio Infinity. Dus dat was maar een minuutje lopen. Daar werd eens goed naar de gezondheid van het haar gekeken. Staart los, hoe lang is het eigenlijk? En welke kleur staat haar mooi? Wat verwachtte ze zelf?

 

 

Heleen draagt het haar bijna nooit los. “Het valt niet lekker. Ik kan niks met die krullen. Maar ik wil niet te veel werk hebben om het te stylen. Het moet een makkelijk kapsel zijn.” Dat begrijpen we. Heleen is gewoon niet iemand die uren voor de spiegel staat. Het moet makkelijk en snel zijn. Ze heeft een drukke baan, een gezin, ze sport en heeft een druk sociaal leven.

Heleens haar is met een speciale techniek geknipt zodat het lekkerder valt, luchtiger. En samen hebben ze twee mooie warme haartinten uitgekozen.

 

Make-up metamorfose

Terwijl Heleens haar lekker in de verf zat, werd ze mooi opgemaakt door make-up artist Gerdien van BLUSH.

 

 

Gerdien: “Heleen heeft een mooie huid dus veel foundation heeft ze niet nodig. Ook heeft ze mooie wenkbrauwen met een goede vorm. Ik heb ze een klein beetje aangezet om er een strakke vorm in te krijgen. Haar ogen heb ik aangezet met een warme bruin- en kopertint. Dat past mooi bij haar nieuwe haarkleur.

Ook heb ik een eyeliner gebruikt om haar ogen nog meer power te geven. Voor de blush heb ik ook voor een koperkleur gekozen en daarboven een mooie highlighter aangebracht. Hierdoor springen de jukbeenderen er mooi uit. De lippen zijn rood/brique.”

 

Kleding metamorfose

Toen Heleen klaar was bij de kapper en met de make-up, namen we haar mee terug naar de winkel waar ik werk. We hadden al wat kledingsets klaar gehangen voor haar. Ze houdt van herfsttinten. Die staan haar ook goed. Daarom hebben we bij de eerste outfit gekozen voor goud met bruingroen.

 

 

De goudkleurige plissérok is gecombineerd met een mosterdkleurige strikblouse en een zacht bruingroen vest. Allemaal van Yaya. En om dit alles wat stoerder te maken, een dikke panty en boots van Shoecolate. Als sieraad een leren choker van Pimps&Pearls.

 

 

De tweede, nóg stoerdere outfit is een destroyed jeanspant van Maryley, een crèmeklerige blouse met ruches van Tramontana en een supergaaf military jacket van Aaiko. Deze keer met de mooie leren kistjes van Via Vai.

 

Heleen vond het een geweldige ervaring en heeft veel geleerd van onze tips. Ze wil zo’n verwenmiddag/-avond iedereen aanraden.

Dank je wel Heleen. Wij vonden het heel leuk om je deze metamorfose te geven!

 

Liefs, Karin
X by KA

You may also like

1 Comment

  • Karin | Een echte kerst make-over! | Lovely Charlotte

    […] die nu graag benadrukken, maar weet niet hoe. Daarmee hebben wij haar natuurlijk geholpen met deze make-over. Dit is Hanneke […]

    26 november 2017 at 20:02 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: