Persoonlijk

Essentials als je man veel op zakenreis is

Mijn man Dafydd is voor zijn werk regelmatig op reis. Er zijn periodes waar hij meerdere keren in de maand weg is, maar er komen ook maanden voor dat hij niet hoeft te reizen. Als hij op zakenreis is, is hij meestal een dag of 4 weg. We bellen dan altijd ’s ochtends en ’s avonds, facetimen zit er namelijk niet in 🙁

Zakenreis

Dafydd is metals trader bij een groot staalbedrijf. Hij onderhandelt over de prijzen van staal, sluit contracten af en bezoekt zijn leveranciers en klanten. De reizen die hij maakt zijn veelal in Europa, maar ook zo nu en dan in Amerika of Canada.

Op de dagen dat hij op zakenreis is missen wij hem natuurlijk. We bellen twee keer op een dag, tenminste als daar tijd voor is, maar facetimen zit er helaas niet in. Dafydd heeft namelijk een heel oude Samsung telefoon waar je eigenlijk alleen mee kan bellen en appen 😉 Als hij z’n mail wil checken duurt het minstens 5 minuten voordat de app is geopend.

 

Respect voor alleenstaande moeders

Gelukkig is Dafydd meestal niet langer dan een week weg. Maar ik vind zo’n toch altijd weer pittig. Niet zozeer omdat ik dan ‘alles’ alleen moet doen, maar meer het gemis van iemand naast je. Iemand waarmee je even kan schakelen als je even niet weet wat je moet doen, iemand waarmee je een ‘volwassen’ gesprek kan voeren als onze zoon Ifan op bed ligt, of gewoon iemand die je gezeur aanhoort na een lange dag ♡

Op deze momenten realiseer ik me hoe knap ik het vind van alleenstaande moeders. Zij zijn altijd alleen en niet maar voor een weekje. Zij zitten elke avond alleen op de bank en zij kunnen niet hun verhaal van die gruwelijke kleuter kwijt aan iemand. Er is niemand die het van hun overneemt als ze ongesteld worden en krom liggen van buikpijn.

Ik besef me dat ik niks te klagen heb en voor dat weekje even de schouders eronder moet zetten.

 

iPhone

Maar om even terug te komen op het niet kunnen facetimen. Dafydd’s oude telefoon is hoog nodig aan vervanging toe (to say the least!) en ik mag bijna mijn abonnement gaan verlengen. Het idee is dat Dafydd mijn oude telefoon krijgt en ik zal voor een nieuwe gaan.

Ik heb al wat rondgekeken op mobiel.nl en ik kom uit op een iPhone 8 plus. Ik heb deze telefoon al bij meerdere gezien en uitgeprobeerd.  Met name de functies en kwaliteit van de camera zijn voor mij echt dingen waarom ik voor dit toestel kies. Als blogger moet je toch gewoon een goede telefoon hebben, nietwaar?! En kunnen we eindlijk facetimen als Dafydd weer eens op zakenreis is 😉

 

Gaat jouw partner ook vaker op zakenreis?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

 

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

1 Comment

  • Marian

    Heel herkenbaar, hier ook een man en papa die vaak op zakenreis is, meestal US of china. En dan zitten we okk nog eens met het tijdverschillen, bellen of facetimen zit er bij ons meestal ook niet in. Vanwege het tijdsverschil maar ook vanwege de idioot drukke agenda van manlief als hij daar is. Iedereen wil dan even een meeting…. Maar hier is het ook nooit langer dan max 6-7 dagen. Ik mis ook een volwassen gesprek s aovnds, gelukkig heb ik nog een volwassen suderende dochter die dan weer eens lekker een avond thuis is. Kunnen we bij kletsen als de kleintjes op bed liggen

    1 juni 2018 at 20:16 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: