(Kids) Fashion

Man aan het woord | Het perfecte overhemd!

Afgelopen week ontving ik voor Dafydd een nieuwe overhemd. Hij schreef voor Lovely Charlotte een artikel over zijn zoektocht naar het perfecte overhemd. Dus dames, mail dit artikel naar je man of tag hem in het Facebook bericht!

 

Eerste indruk

Voor mijn werk als inkoper heb ik veel contact met zakelijke relaties. Het is belangrijk dat ik netjes gekleed ben om een goede indruk te maken. Daar hoort een mooi pak en schoenen bij, maar ook een goed en net overhemd. Het complete plaatje moet kloppen, je bent alleen maar zo sterk als de zwakste schakel! Als je een gesprek in gaat, dan moet je je kunnen concentreren op het gesprek en niet hoeven na te denken over wat voor indruk je hebt achtergelaten. De eerste indruk is tenslotte het belangrijkste!

 

Een passend overhemd

Een goed passende pak kan ik makkelijk vinden (alhoewel de broeken altijd ingekort moeten worden!), maar een overhemd is wat lastiger. Ik heb veel verschillende merken geprobeerd, in uiteen lopende prijsklasse en ik kom altijd een paar dingen tegen:

  • Ik heb een vrij brede nek, dus als ik een shirt koop met de juiste boordmaat, dan zijn de armen vaak veels te lang en het shirt staat niet goed (zelfs sommige slim of tailored fit).
  • Als je gaat zitten gaat de ruimte tussen de knopen open staan, omdat de overhemd te strak is.
  • De lengte van het overhemd is te lang/kort.
  • Je kan snel zweten door het materiaal wat gebruikt is (ik draag geen t-shirt onder mijn overhemd). Moeilijk als je in een lastige gesprek zit.
  • Sommige materialen zijn onwijs lastig om goed en netjes te strijken. Heel belangrijk als je op zakenreis bent en je zelf je eigen shirt moet strijken 😉

 

Man aan het woord | Het perfecte overhemd!

 

Het perfecte overhemd!

Maar ik heb het perfecte overhemd gevonden, de Profuomo super slim fit 2.0

Ik heb dit overhemd nu getest en alle bekend valkuilen heeft hij niet. Ik schrok in eerste instantie van de “super slim fit”. Ik ben al jaren niet meer super slim fit, zeker niet meer nadat ik de 30 ben gepasseerd 😆 Maar hij is perfect getailleerd, staat heel strak, maar niet te strak. Het materiaal is heel zacht en ademt goed.

Dit shirt kreeg ik via overhemden.com. Zij hebben een heel breed en overzichtelijke assortiment aan overhemden in verschillende kleuren en maten. Ik schrik meestal van de prijzen van overhemden, maar met € 60,00 of € 70,00 per shirt, vind ik de prijs/kwaliteit verhouding erg goed.

Ik ben benieuwd wat het overhemd doet als het een aantal keer gewassen is. Als het dan nog steeds zo goed bevalt, zal ik nooit een andere merk overhemd willen dragen en is dit voor mij het perfecte overhemd! En bijkomend voordeel is dat ik dan niet meer hoef te winkelen om andere merken overhemden te passen. Iets waar ik toch wel een lichtelijke afkeer tegen heb 😉

Groet, Dafydd

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: