Lovely Pictures

Lovely Pictures | Week #8

Er zijn zoveel fijne momenten die ik vastleg. Daarom zie je iedere week op dinsdag een Lovely Pictures, een fotoverslag van de voorgaande week.

Afgelopen week kwam er voor het eerst een vriendinnetje uit Ifan’s klas spelen, sliep Ifan ’s nachts zonder luier en kreeg hij hier een cadeautje voor, begon de vakantie, kwam er nog een vriendje spelen en hebben we lekker gefietst.

♥ Maandag & Dinsdag ♥

Twee dagen zoals normaal. Ifan gaat ’s ochtend naar school en ik ga aan het werk en rommel wat in het huis. De hele week krijgen we aan het einde van de middag verhuizers die even komen kijken zodat ze een offerte uit kunnen brengen. Dafydd is dus lekker op tijd thuis.

Nadat de verhuizers weer weg zijn haalt Dafydd Ifan op bij de naschoolse opvang en gaan we eten. Na het eten spelen we nog wat en gaan we in bad en dan is het tijd voor Ifan om lekker naar bed te gaan. We merken dat hij na school én nso erg moe is en het liefste om 18:00 uur al in bed zou liggen. We proberen dit een beetje te rekken omdat we anders bang zijn dat hij de volgende dag al om 06:00 uur wakker is.

Dafydd en ik zetten Netflix aan en relaxen samen op de bank tot we naar bed gaan. We zijn nu “Making a Murderer” aan het kijken. Wat een documentaire zeg, zeker een aanrader om te kijken! 

 

♥ Woensdag ♥

Ik moest een dagje invallen op school. ’s Ochtend was het even paniek omdat ik me niet gerealiseerd had dat ik moest krabben. Wat een vervelend laagje zat erop, zeg! Gelukkig kwam ik toch nog ruim op tijd aan op m’n werk. Lekker om weer voor de klas te staan! Om 12:00 uur kwam de directeur de klas overnemen omdat ik Ifan van school moest halen. Op woensdag heb ik geen opvang voor Ifan dus is dit de enige mogelijkheid. Gelukkig was dit geen enkel probleem en kon het op deze manier worden opgelost!

Toen ik Ifan van school haalde vroeg hij of er een vriendinnetje mocht komen spelen. Natuurlijk mag dan! Dus ging ik met twee kinderen naar huis. Thuis aten we een boterham en daarna gingen de twee samen lekker spelen. 

Het vriendinnetje wat kwam spelen was al een stukje ouder dan Ifan en is een meisje. Die verschillen waren wel merkbaar. Zij wilde vooral graag een beetje kleuren, maar Ifan wilde graag iets ruigers doen, beetje met knuffels gooien en zo 😉 Alle jongensmoeders zullen wel begrijpen wat ik bedoel!

Rond een uurtje of drie kwam haar moeder haar weer ophalen. Dat was een mooie tijd, ik was er ook wel een beetje klaar mee 😉 toch wel weer wat hoor, ineens zo’n vriendinnetje te spelen!

En ik maakte nog een nieuwe foto voor op de website, maar ik ben er nog niet helemaal tevreden mee 🙁

 

♥ Donderdag ♥

Even uitrusten voor de tv ;-)

Na vier dagen school, twee dagen op de nso én een vriendinnetje spelen op woensdagmiddag was Ifan toch wel moe toen hij van school kwam. Na het eten hebben we snel een pyjama aangedaan en toen nog even rustig op de bank televisie gekeken. 

 

♥ Vrijdag ♥ 

De vakantie is begonnen én Ifan heeft vannacht zonder luier geslapen! Dat is toch wel reden voor een cadeautje vond ik zo 🙂 

Samen reden we naar de Action. Ik moest zelf nog wat dingetjes hebben en dacht daar vast wel iets leuks voor Ifan te kunnen vinden. Ik vond alle dingen die ik nodig had, maar het speelgoed was wat teleurstellend deze keer. Ik had het beloofd en kon het natuurlijk niet maken om geen cadeautje te kopen voor Ifan, dus op naar Intertoys 😉

Ifan zag de kraan meteen staan en had zijn zinnen daarop gezet. Ik probeerde nog iets anders aan te dragen want mijn oorspronkelijke plan was eigenlijk niet om € 25,00 uit te geven, maar tevergeefs. Ach, voor deze keer dan maar. Ik was er dus weer ingestonken 😉 kan jouw kind dat ook zo goed en dan met van die puppy ogen, please mama, please??

Volgens mij maakte ik niet alleen Ifan heel blij met dit cadeau, maar de andere man in huis was ook enthousiast! De rest van de avond (afgezien van het koken) had deze mama rust! De vakantie kon beginnen!

Er was trouwens een studiedag op school, vandaar dat de kinderen één dag eerder vakantie hadden dan normaal.

 

♥ Zaterdag ♥

Ifan en Dafydd gingen ’s ochtend samen sporten (peutergym). Ik heb in de tijd dat ze weg waren gewoon helemaal niks gedaan. Normaal gesproken ruim ik wat op of stofzuig ik even, maar deze keer kwam er niks van. Ik zat op de bank en bekeek wat YouTube video’s en was in gedachte verzonken.

Toen de mannen weer thuiskwamen kwam ik pas weer op gang haha. We aten een tussendoortje en ik ging me aankleden en opmaken.

Rond 11:00 uur kwam vriend B. spelen. Samen hebben ze zoveel fantasie. De boeken stelden de bioscoop voor. Ik kreeg deze prachtige tulpen van zijn lieve mama 🙂

We zijn ’s middags lekker gaan fietsen. We fietsen naar een wijk waar een aantal huizen te koop staan. We wilden even kijken hoe de wijk eruit zag, maar het was vrij snel duidelijk dat dit niet de wijk was waar we wilden gaan wonen. Onderweg voerden we nog de eendjes. Uiteindelijk zijn we toch een dik uur aan het fietsen geweest, heerlijk!

 

♥ Zondag ♥

Ifan was al vroeg wakker, maar wel weer helemaal droog! We zaten om 06:45 uur allemaal al beneden aan het ontbijt. 

Sinds Ifan op school zit is hij helemaal van het stickeren, stempelen en kleuren/tekenen. Eerst had hij hier totaal geen interesse naar, maar nu is hij niet meer te stoppen! We maakte tekeningen voor Mamgu en Tadcu in Wales en voor opa en oma. Schrijf je naam er maar bij zeiden we tegen Ifan. We wisten dat hij zijn eerste letter kan schrijven, maar bijna zijn hele naam? Nee, we hadden niet verwacht dat dit al zou lukken zonder voorbeeld. Even een trots momentje, hoor! 

Ifan heeft al vanaf dat hij een jaar of twee is een enorme interesse in letters. Ik had aan de juf gevraagd om hem hier iets meer bij te betrekken, maar wel alleen als hij dit zelf wil.

Na de lunch gingen we op de fiets naar de IKEA. Het is nog geen tien minuten fietsen van ons vandaan. We gingen vast wat dingen bekijken voor in ons nieuwe huis (wat we nog niet hebben, maar goed!). Altijd leuk om alvast te beginnen met het inrichten! We kochten een laptop standaard en wat batterijen. Volgens Dafydd zijn de batterijen bij IKEA voor mannen wat de kaarsjes voor vrouwen zijn, ik vond het wel een goede vergelijking!

’s Avonds aten we een broodje shoarma en ging Ifan lekker op tijd naar bed! Wij hebben de serie “Making a Murderer” afgekeken. Je blijft echt verbluft achter! En meer zeg ik er niet over 😉

 

Hoe was jouw week? Hebben jouw kinderen al vakantie gehad of zijn jullie ook deze week vrij?

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

2 Comments

 • Vlijtig Liesje

  Mijn kinderen zijn nu allemaal weer aan de slag.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe laat je je woonkamer groter lijken?My Profile

  1 maart 2016 at 09:28 Reply
 • Heidi

  Wat een fijne week heb je gehad meid.

  1 maart 2016 at 20:48 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: