Lovely Blogs

Lovely Pictures #3 | Playdate, pepernoten & Sinterklaas!

Afgelopen week was weer flink gevuld met allemaal leuke dingen! Zo heeft Ifan steeds meer playdates na school, bakten we samen pepernoten en hebben we Sinterklaas gezien op Dafydd’s werk. Kijk je mee?

2016-11-17-16-55-21

Een meisje uit Ifan’s klas woont in de straat achter ons. Ifan speelt graag met haar. Vaak lopen we samen naar huis en eindigen ze óf bij ons óf bij haar.

Het is zo heerlijk dat we nu dichtbij school wonen en dat we lopend naar school kunnen in minder dan  minuten 🙂 Dat we uberhaupt al geen trappen meer hoeven te lopen voordat we in ons huis binnen zijn is al een “halleluja” momentje!

 

2016-11-18-09-51-27

Er kwam een vriendinnetje koffie drinken en nam haar jongste zoontje mee. De oudste was op school. Ifan had een studiedag, dus die was er voor het entertainment 😉

Kijk nou hoe lief de jongens samen aan het “spelen” zijn. Ifan liet zien hoe alles moest en gaf alles iedere keer aan, te zoet ♥

 

2016-11-18-19-18-29

 

Voor de verandering kreeg Sinterklaas een biertje in plaats van een glaasje limonade. Dat kan Sint vast wel gebruiken met zulke zware nachten!

 

 

De volgende ochtend bleek niet alleen Sint, maar ook rommelpiet bij ons geweest te zijn. De gang lag vol papiersnippers en pepernoten. Tjonge jonge, en mama maar stofzuigen!

Ifan had het spelletjesboek van het Sinterklaas journaal in zijn schoen gekregen.

 

2016-11-19-14-49-37

 

Het had zó hard gehageld dat het wel leek of het gesneeuwd had! Ifan wilde naar buiten. Opnieuw een “halleluja” momentje! Hij kan gewoon lekker buitenspelen in onze eigen tuin en ik hoef niet eens mee naar buiten 😉

 

2016-11-25-08-28-43

 

Ook op school was rommelpiet langs geweest. De stoelen stonden in een treintje, de kasten lagen overhoop en er zaten allemaal afdrukken op de vloer en tafeltjes! Wat een verrassing!

 

2016-11-25-14-17-43

 

Vriendje Bram kwam spelen 🙂 En ik bedacht me dat het wel erg leuk zou zijn om samen met de jongens pepernoten te bakken. Dus oven aan, ik had het deeg al gemaakt en de jongens balletjes maken en op de bakplaat leggen.

Het leek mij dus echt een goed idee, de jongens dachten hier toch wat anders over. Na minder dan  minuten wilden ze toch eigenlijk liever wel weer gaan spelen 😆 sta je dan met je goede moedergedrag! Dan zelf maar de pepernoten afmaken!

 

2016-11-25-14-44-52-hdr

 

Ik ging stiekem even boven kijken om te checken dat ze er niet een té erge rommel van maakten. Maar ik trof de mannen samen aan op Ifan’s bed lezend in het Lego boek. “Iehhhh, meisjes!” en “Die blauwe is echt cool!”, wat zijn ze dan opeens weer klein en schattig, hé?!

 

2016-11-25-14-53-12

 

Ondertussen waren de pepernoten klaar en ook goed gelukt! We hebben nog een zakje over, dus deze week hebben we nog wat te doen. Hopelijk heeft Ifan er deze keer meer zin in 😉

 

2016-11-26-12-41-07-hdr

 

Zaterdag middag tekende ik deze huisjes op de ramen met de krijtstiften die je gratis krijgt bij twee velletjes decemberzegels. Gewapend met een voorbeeld van Pinterest ging ik aan de slag. Ik vind ze leuk!

 

2016-11-26-16-17-03

 

De rest van de middag deden we spelletjes. Ifan is op het moment helemaal gek op memory en domino. En hoe gezellig is het als je met z’n alle aan tafel kan zitten om spelletjes te spelen? Mijn ideale zaterdag/zondag middag!

 

2016-11-26-17-57-32

 

’s Avonds aten we hutspot. Ifan begon al voordat hij zijn bord voor z’n neus had met: “Lust ik niet…”. Uiteindelijk heeft hij zonder te klagen zijn hele bord leeg gegeten! Leuk bordje, hé!

 

2016-11-26-18-29-55

 

’s Avonds keken de mannen rugby. Wales moest tegen Zuid-Afrika en wonnen. Het fan zijn van rugby wordt Ifan met de paplepel ingegoten aangezien hij al vanaf zijn geboorte rugby samen met daddy kijkt. Taulupe Faletau is onze favoriet!

 

2016-11-27-10-50-53-1

 

Zondag ochtend kwam Sinterklaas op Dafydd’s werk. Ifan blijft dit toch wel spannend vinden. De foto is genomen toen Sinterklaas weer weg ging. Het ijs was inmiddels gebroken en Ifan vond het toen niet meer zo spannend. Ik weet ook niet zeker of het nou te maken heeft met Sinterklaas en de Pieten of met de hoeveelheid mensen die erbij zijn.

 

2016-11-27-14-44-58

 

’s Middags speelden we met Lego. Daarna hebben we geskyped met de ouders van Dafydd en maakte ik deze Lovely Pictures af. ’s Avonds aten we taco’s en ging we lekker op tijd naar bed om ons voor te bereiden op de mega drukke week

Aanstaande week heb ik opnames voor een filmpje, moet ik naar de tandarts, is Ifan jarig (!!!), komt Sinterklaas op school en ook nog bij opa en oma. Kortom veel leuke dingen, maar waarschijnlijk helemaal gesloopt aan het einde van de week 😮

 

Wat vinden jouw kinderen van Sinterklaas? Vinden ze dit ook erg spannend of valt het mee?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: