Lovely Pictures

Lovely Pictures #12 | Oktober & mega lekkere winactie!

Een hoop leuke dingen passeerde de revue deze maand! Van grijze haren en samen computeren tot op school in vakantie en 36 rondjes in de wildwaterbaan 😉

Week 40 | 1 – 7 oktober

Dafydd werkt bij Tatasteel in IJmuiden. Omdat het bedrijf 100 jaar bestaat werd er groots uitgepakt met een spetterend feest. Op donderdag 4 oktober werden we met de bus opgehaald en naar Tatasteel gebracht.

Eerst was er een show in de grote tent, daarna konden we heerlijk rondlopen en eten op het ‘festivalterrein’. Xander de Buisonjé kwam het feest afsluiten met een knaller! Het was echt heel leuk 🙂

Op zondag vertrok Dafydd naar Londen voor zijn werk. Hij zou tot donderdagavond wegblijven.

Ifan en ik zetten hem ’s ochtends op Schiphol af en reden weer naar huis. ’s Middags hebben we samen gecomputerd 😉 Ik aan het werk en Ifan deed Zoem van Veilig Leren Lezen.

Week 41 | 8 – 14 oktober

Als leerkracht moet je natuurlijk altijd eerder op school zijn dan de kinderen. Ik probeer er altijd zo tussen 7:30 en 7:45 uur te zijn. Ik vind het fijn als ik ’s ochtends nog even rustig de tijd heb om wat dingen te doen.

Normaal gesproken verdelen Dafydd en ik de taken van de ochtend altijd (nou ja Dafydd doet vooral veel en ik zorg ervoor dat ik op tijd klaar ben 😉 ), maar vandaag was ik dus alleen. Dit zorgde toch wel voor iets of wat ochtendstress…

Gelukkig stonden de schooltuinen op het programma dus hoefde ik ’s ochtend niet veel te doen en kon ik een beetje bijkomen haha

Dinsdagochtend was een prachtige ochtend met de zon die tussen de bomen door op kwam. Ik kon het natuurlijk niet laten om hier snel een fotootje van te maken!

Woensdag haalde ik Ifan van school op en reden we meteen door om Kimberly en Evie op te pikken bij de IKEA. Samen reden we naar Amsterdam voor een leuk event.

Ifan ontdekte allemaal nieuwe dingen en zwom rondjes in de ballenbak. 

Sunday Funday dus lekkere ontbijtjes en genieten van elkaar!

Week 42 | 15 – 21 oktober

De maandagochtend begon uitermate scherp toen Ifan opmerkte dat de uiteinden van zijn vloerkleed een ‘A’ hadden gevormd! Niet te geloven dat kind 😉

Ik merkte dat mijn grijze haren toch wel aardig de overhand weer begonnen te nemen dus ik maakte snel een afspraak! Op vrijdagochtend kon ik terecht en ging ik weer helemaal fris de deur uit 🙂

Zaterdag blijft mijn lievelingsdag. Normaal gesproken slaap ik die dag uit en Dafydd op zondag, maar deze week hadden we het omgedraaid. Alhoewel het me moeite kost om uit bed te komen, vind ik het heerlijk om samen met Ifan rustig de dag te beginnen. Niet de haast van doordeweeks, maar lekker op ons gemak. Ifan speelde met de K’nex en ik was ondertussen aan het werk.

Week 43 | 22 – 28 oktober

Herfstvakantie! Sinds ik voor de klas sta, gaat Ifan ook naar de BSO. Toen we dit regelden hebben we gekozen voor het zogenaamde all-in pakket. Dit betekent dat Ifan in de vakantie ook naar de opvang gaat.

Maandagochtend was de eerste keer. Ifan had aanvankelijk niet zoveel zin, maar toen hij er uiteindelijk was vond ‘ie het onwijs leuk!

Ik ben ’s ochtends in de klas aan de slag gegaan. Ik moest nog wat administratieve zaken regelen en ik had nieuwe groepjes gemaakt. Deze wilde ik ook vast klaarzetten zodat het de maandag na de vakantie gesmeerd zou verlopen.

Op dinsdag werden we uitgenodigd door Hoeksche Chips om een kijkje te komen nemen op hun boerderij om te zien hoe de chips gemaakt word.

We begonnen eerst met het wassen van de aardappels. Normaal wordt dit door een machine gedaan maar nu mochten alle kinderen het zelf doen.

Hierna moesten alle kinderen en ouders een jas aandoen en een bescherm pet op om door de fabriek te lopen. Op de een of andere manier vond Ifan dit eng en wilde dit absoluut niet. Het proces van aardappel tot chips hebben we dus gemist.

Hierna kregen we een presentatie over de geschiedenis van de chips en hoe dit ontstaan is. Ifan was ondertussen weer een beetje bedaard en genoot vooral van het proeven van de chips 😉

Aan het einde van de tour kregen we een doos met drie zakken chips mee voor onszelf, en nog eentje om een van jullie blij mee te maken! Wil je dus drie zakken mega lekkere chips winnen, laat dan een reactie achter onder dit artikel! Je kan meedoen tot 12 november.

Donderdag 25 oktober stond Kimberly alweer vroeg aan de deur. m 7:30 uur zaten we in de auto richting Wijchen voor een event bij Yoast. Zonder jullie al teveel te vervelen met technische termen, Yoast heeft een plugin gemaakt die ervoor zorgt dat, als je hem goed gebruikt, je beter vindbaar bent in Google.

Het was een leuke en leerzame dag, met enorm veel informatie. Aan het einde van de middag gingen we weer huiswaarts. Merel, Kimberly en ik besloten om samen even bij te komen en te eten bij van der Valk in Tiel.

In het laatste weekend van de herfstvakantie vertoefden wij heerlijk in Port Zélande. We hebben nogal een turbulente zomervakantie gehad en wilde deze dagen toch graag een beetje inhalen.

Vrijdagmiddag vertrokken we naar Ouddorp. We waren wat aan de vroege kant dus hebben we alvast het park een beetje verkend. We reserveerden een restaurant voor die avond en om 15:30 uur mochten we naar ons huisje.

Hier pakten we onze spullen uit en na wat drinken en een koekje hebben we weer een rondje over het park gedaan. We begonnen in de Adventure Factory met springen op de trampolines en spelletjes. We gingen daarna door naar de Market Dome voor wat te drinken.

Om 18:00 uur hadden we gereserveerd bij The Grill. We hebben heerlijk gegeten en als klapper op de vuurpijl mocht Ifan zijn eigen ijsje maken! Hij kreeg een echte chefsmuts op en mocht mee naar de keuken. Echt ontzettend leuk!

Zaterdagochtend werd er door de mannen verse broodjes gehaald. Na het ontbijt speelden we spelletjes tot het zwembad open ging. Stipt om 10:00 uur stond we bij de ingang 😉 Na 36 rondjes in de wildwaterbaan, 24 keer van de glijbaan en hele verschrompeld zijn we weer terug gegaan naar ons huisje. Daar snel gedoucht en omgekleed om ons om 16:00 uur weer te melden bij het bowlen.

Toen we terugkwamen was onze gourmet al bezorgd, ideaal! We zetten de spullen klaar en hebben samen heerlijk gegeten.

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt lekker gaan wandelen over het park. De haven was koud, maar leverde wel mooie plaatjes op.

Na de lunch hebben we de auto ingepakt, zijn we uitgecheckt en plonsden we nog snel het zwembad in voordat onze mini-vakantie er alweer op zat. We hebben echt een heerlijke tijd gehad!

Doe je ook mee aan de winactie? En hoe was jouw oktober?

Veel liefs,
Charlotte ❤️

You may also like

12 Comments

 • Marise

  Dat wordt borrelen met chippies

  Trouwens: beste stukje van je blog: ifan speelt zoem

  5 november 2018 at 22:01 Reply
 • elisabeth maria martina

  wat een leuk gebaar, verras mijn kleinkinderen maar met dat heerlijke exemplaar #duimenmaar

  5 november 2018 at 22:43 Reply
 • Gerda

  Wat een leuke schooltuin en wat leuk dat kinderen daarvan kunnen leren. en heerlijk zo te genieten met Ifan en leuke dingen te doen!
  En chips maken is altijd een feest en ook zeker lekker om te eten en leuke foto die laatste!

  5 november 2018 at 23:40 Reply
 • Will Langenberg

  Wat een leuk joch is die zoon van je toch. Mooie foto’s .
  Wat jammer voor hem dat hij niet gezien heeft hoe de chips gemaakt werden.
  Maar ik snap dat hij later wel genoot van die heerlijke chips.
  Ik hoop dat ik er ook van mag proeven. Ben gek op chips.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

  6 november 2018 at 00:04 Reply
 • Marian Zw

  Oh lekker chips! Zeker als die zo ambachtelijk gemaakt worden, onze kids vinden die vast ook heel erg lekker. Ik loot heel graag mee.

  6 november 2018 at 00:47 Reply
 • Diny Gijsberts

  Zónder chips geen fuif !
  Koddig ventje zeg en er mooie kiekjes

  6 november 2018 at 06:59 Reply
 • Anita te Gussinklo

  Mmm, lijkt me heerlijk die chips.
  Ik doe graag mee.

  6 november 2018 at 09:55 Reply
 • Lieke van Veen

  Wat een gezellige week! Ik maak graag kans om deze chips uit te proberen.

  6 november 2018 at 19:58 Reply
 • Marian B

  Druk weekje. Tegen chips zeggen wij geen nee! Ben wel nieuwsgierig naar echte boerderijchips.

  7 november 2018 at 21:54 Reply
 • Liesbeth Dorresteijn

  Wat een heerlijk verslag van jouw bezigheden! Genieten zeg! En Zoem is heeeelll leuk!! Ik ben benieuwd naar de chips!
  En wat grappig dat je met Kimberley op stap bent geweest! Zij was mijn trainster bij Mom in Balance.

  9 november 2018 at 12:20 Reply
 • Liesbeth Barto

  Wat een leuke blog weer 🙂 En ja, die (h)eerlijke chips, dat is toch wel een zaterdagavond-dingetje hier, superlekker!

  10 november 2018 at 21:27 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: