Mama & Kids

Lovely Mom | Schilderij van je droomhotel!

Schilderen

We werden door Novotel uitgenodigd voor het kids evenement. Een feestje speciaal voor kinderen. We mochten samen ons droomhotel schilderen. Super leuk natuurlijk, dus wij waren van de partij!

Ifan vind het heerlijk om lekker te schilderen, het liefste doet hij het elke dag! Daar is mama alleen iets minder blij mee 😉

We kwamen aan in het het hotel en werden doorgestuurd naar de conferentiezalen. Er stonden allemaal tafels klaar met canvas doeken, kwasten en paletten. Ook lagen er schorten en papier klaar. De vloer en de tafels waren helemaal afgeplakt dus we hoefden ons geen zorgen te maken dat we zouden knoeien!

Ifan in schilderstenue

Wendie Bauckmann

Kunstenares Wendie Brauckmann vertelde wat de bedoeling van deze middag was. We (de kinderen dan ;-)) mochten hun droomhotel schilderen. Ze mochten helemaal zelf weten hoe ze dat deden, wat er in het hotel/kamer aanwezig was en waar het zou staan. Ifan had al bedacht om een drakenhotel op een berg te schilderen 🙂

Daarna konden we aan de slag! Op een tafel, in het midden van de ruimte, stond verf in allerlei kleuren. We vulden ons palet met kleuren en begonnen met schilderen. Ik vond het erg leuk dat alle kinderen een canvas doek kregen om te beschilderen. Dat is toch eens wat anders dan een a4tje wat Ifan thuis altijd gebruikt.

Fruithapjes

Groentensnacks

Hapjes

Hapjes

Voor de kinderen waren er groentensnacks en fruitspiesjes en lekkere limo. Voor de papa’s en mama’s koffie en thee. Halverwege kwamen er sausijsenbroodjes, stukjes appeltaart, bonbons, pizzahapjes en poffertjes! Wat zijn we verwend! Ook kwam er iemand langs met een bosvruchtensmoothie, jum!

Toen alle kinderen al een heel eind waren met hun schilderij, mochten ze ook nog glitters aan het hotel toevoegen. Dit was natuurlijk helemaal de bom 😉

Aan het einde werd er een foto van Ifan met zijn schilderij gemaakt en van het schilderij zelf.

Het eindresultaat

Het schilderij mocht natuurlijk mee naar huis en we kregen ook nog een leuke goodiebag mee naar huis 🙂

2015-10-21 15.31.47

Op de terugweg naar huis viel Ifan, natuurlijk vijf minuten voordat we thuis waren, in slaap.

Kleurplaat

Springtouw

Kleurpotloden

Thuis moest de goodiebag natuurlijk meteen uitgepakt worden! Er zat een leuke kleurplaat in, kleurtjes, een springtouw, een pakje Fristi (Ifan’s favoriet!) en een reep van Liga.

De organisatie was top, het was ontzettend goed verzorgd en iedereen was erg enthousiast. We hebben een super leuke middag gehad!

Wat ook nog heel leuk was, was dat ik Rory tegenkwam. Zo leuk om haar eens in het echt te ontmoeten! Je weet bijna alles van elkaar, maar je hebt elkaar nog nooit gezien. Eigenlijk ook wel raar 😉

Zijn jouw kinderen ook zo enthousiast over verven? Of vinden ze het maar niks?

You may also like

10 Comments

 • Rory

  HI Charlotte!
  Superleuk om jou en natuurlijk Ifan te hebben ontmoet. Ik stuur je zo nog twee fotootjes die ik van jullie heb gemaakt. Wat was het een leuke middag hé! Volgens mij hebben alle kindjes enorm genoten. En ik stiekem ook, hahaha.
  Groetjes,
  Rory

  en wat leuk dat je mij hebt genoemd in je artikel!
  Rory onlangs geplaatst…When in Olhos d’Agua…go to Porto Pirata!My Profile

  22 oktober 2015 at 11:50 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Hi Rory!

   Ja, was inderdaad erg leuk om jouw en je dochter te ontmoeten 🙂
   Leuk die foto’s, ik zie ze wel verschijnen!
   Ifan vond het echt helemaal fantastisch en was zo trots als een pauw op zijn kunstwerk 😉 Ik vind het inderdaad ook erg leuk!

   Groetjes!

   22 oktober 2015 at 11:52 Reply
 • Joke | Studiomam.nl

  Mijn oudste vindt schilderen te gek. Zodra ze erover begint, moet ik mezelf even vermannen want zie altijd enorm op tegen het voorbereiden ervan (alles afdekken!), maar ze kan zo geconcentreerd ermee bezig zijn dat het erg leuk is om te zien!

  22 oktober 2015 at 13:12 Reply
 • Wendie Brauckmann

  Wat een gezellige blog over de workshop van gisteren. Ik begrijp heel goed dat als kinderen schilderen je als moeder enigszins stress kunt hebben omdat spullen en je kids ‘vies’ kunnen worden. Maar het plezier dat ze erin hebben in onbetaalbaar. Ik heb er zelf drie die ook graag met verf in de weer gaan. Mijn advies: doe het als je zelf goed in je vel zit en zorg dat je daarna de boel rustig kunt opruimen. Of gebruik gewoon uitwasbare verf. (Was gisteren niet dusss)
  Geniet lekker van het schilderij en je geweldige creatieve kind. X Wendie

  22 oktober 2015 at 13:20 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   We gebruiken inderdaad altijd uitwasbare verf 😉 Ook heb ik van die plastic tafelkleden die je makkelijk met een doekje schoon veegt.

   Ifan is zo trots als een pauw op zijn schilderij. Het wordt van het weekend door Daddy (tweetalige opvoeding) boven zijn speelhoek gehangen!

   Bedankt voor de leuke workshop gisteren!
   Liefs!
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…Lovely Mom | Schilderij van je droomhotel!My Profile

   22 oktober 2015 at 14:41 Reply
 • Jeanine

  Ahh hier wilde ik ook zo graag naartoe. Helaas een beetje te ver uit de buurt! Super leuk verslag geworden. Het drakenhotel is prachtig geworden.
  Jeanine onlangs geplaatst…Mijn zoontje is verslaafdMy Profile

  22 oktober 2015 at 15:19 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Hé jammer dat je er niet bij kon zijn, had me leuk geleken om je een keertje te ontmoeten!
   Ifan is er ook ontzettend trots op! Was een heel leuke middag 🙂

   22 oktober 2015 at 15:21 Reply
 • saskia

  Wat een leuk idee om een droomhotel te schilderen. Het ziet er allemaal onwijs gezellig en leuk uit.
  saskia onlangs geplaatst…Little Miss PerfectMy Profile

  24 oktober 2015 at 21:28 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: