Lovely Bodies

Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag is het de beurt aan Merel. Merel is niet ontevreden met haar lijf, alles is in verhouding en -natuurlijk veel belangrijker nog- is ze gezond!

Naam: Merel

Leeftijd: 32

Lengte: 1.73

Gewicht: 77 kilo (moet er wel bij zeggen: ’s ochtends vroeg)

Kledingmaat: 40

 

Wat betekent jouw lichaam voor jouw?

Ik had lange tijd een haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Dat begon op de middelbare school al. Wanneer ik om me heen keek zag ik dunne meisjes en dat ben ik niet. Nooit geweest ook. Al op vrij jonge leeftijd had ik ronde vormen: grote borsten, brede heupen en een zandloperfiguur. Terwijl sommigen er misschien een moord voor zouden doen, voelde ik me alleen maar ongelukkig. Alleen maar omdat ik niet leek op mijn vriendinnen.

Daarnaast vormden die grote borsten een ontembare aantrekkingskracht op mannen. Het is echt niet leuk wanneer volwassen mannen de smerigste toespelingen in je oor fluisteren terwijl je net 17 bent en niet sterk in je schoenen staat. Of dat bijna elk gesprek met een man leidt tot seksueel getinte opmerkingen, je wordt gewoon niet serieus genomen. Mensen denken automatisch dat je dom bent of arrogant. Nadat een voormalige baas zijn handen niet kon thuishouden, bouwde ik een muur om me heen. Iedereen die over mijn grenzen dreigde te gaan met zijn opmerkingen, kon direct de wind van voren krijgen.

Nadat mijn oudste dochter June geboren was, bleef ik twee jaar lang aan de zware kant. Bovendien kwam ik bijna nergens meer, op de supermarkt en wat feestjes na. Eigenlijk vond ik dat in die fase van mijn leven wel prettig, veilig ook. Geen toespelingen meer. Toen mijn toenmalige relatie stukliep en ik weer bij mijn ouders ging wonen, viel ik uiteindelijk af tot ik 72 kilo woog. Ik begon te sporten, zag duidelijk resultaat en zat lekker in mijn vel.

Inmiddels plakken er toch weer wat postnatale kilo’s aan sinds mijn laatste zwangerschap. Shoppen stel ik uit: skinny jeans krijg ik niet over mijn enkels heen, broeken vallen niet mooi en vaak zie ik mijn buikje wat uitsteken. Kortom, we hebben opnieuw een lange weg te gaan! Maar er is één belangrijk verschil met toen: ik ben niet ontevreden met mijn lijf, het is allemaal in verhouding en -natuurlijk veel belangrijker nog- ik ben gezond.

 

Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

 

Waar ben je blij mee?

Mijn sprekende groene ogen en dat de verhoudingen verder kloppen. Bovendien is mijn gezicht vrij smal, wat me optisch slanker maakt. Best handig als je nog aan de zware kant bent haha!

 

Waar ben je minder blij mee?

Ik vind het vooral jammer dat ik te zwaar ben (voor mijn gezondheid), mede dankzij mijn ontembare trek in chocola en koekjes.

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Momenteel helemaal niets eigenlijk. Probeer wel te wandelen of fietsen met de meisjes, maar eerlijk gezegd zit ik met die kou het liefst binnen tegen de radiator aangeplakt. Motiveert me gewoon niet om naar buiten te gaan. Huishouden, traplopen, sjouwen met May (1), dansen met Rose (2) en naar school wandelen met June (10) volstaat momenteel even als beweging. Soms wandel ik naar het dorp. Volgend jaar gaat May naar de peuterspeelzaal, ik hoop dan wel weer wat regelmatiger naar de sportschool te kunnen. Mis het best!

 

Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

 

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Ik zou graag een borstverkleining doen, mede door mijn rugklachten en om misschien eindelijk eens van het gestaar af te zijn. En wat kilo’s afvallen voor het mooie. Verder ben ik blij met wie ik ben.

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Pas toen ik besefte dat een lager gewicht niet direct leidt tot een groter geluksgevoel, kon ik mezelf accepteren. Afvallen is mooi wanneer je dat voor je gezondheid doet, maar echte schoonheid zit toch van binnen. Als je zelfvertrouwen uitstraalt, ben je net zo mooi met dat maatje meer.

 

Volg Merel op haar blog lotuswritings.nl!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

6 Comments

 • heidi

  Wat een leuke artikel is het om te lezen meid.

  6 februari 2017 at 15:37 Reply
 • 800 blogs! Een overzicht van de 8 bijzonderste artikelen - Lotus Writings

  […] op het randje. Maar mijn meest persoonlijke blog schreef ik voor Lovely Charlotte. In haar rubriek Lovely Bodies vertelde ik over de strijd met mijn gewicht, hoe het voelt om altijd maar te worden gezien als […]

  28 april 2017 at 06:01 Reply
 • Update februari 2017: Persoonlijk * Best Gelezen * Gastblogs - Lotus Writings

  […] de website van Charlotte ging ik met de billen bloot. Niet letterlijk trouwens, maar figuurlijk kwam dit stuk over mijn lijf wel heel […]

  11 september 2017 at 23:22 Reply
 • Februari 2017 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs - Lotus Writings

  […] de website van Charlotte ging ik met de billen bloot. Niet letterlijk trouwens, maar figuurlijk kwam dit stuk over mijn lijf wel heel […]

  5 februari 2019 at 13:46 Reply
 • Mijlpaal | Een overzicht van de 8 bijzonderste artikelen - Lotus Writings

  […] op het randje. Maar mijn meest persoonlijke blog schreef ik voor Lovely Charlotte. In haar rubriek Lovely Bodies vertelde ik over de strijd met mijn gewicht, hoe het voelt om altijd maar te worden gezien als […]

  5 februari 2019 at 15:06 Reply
 • Kies de juiste cupmaat en voorkom de verkeerde beha - De Mamagids

  […] Waar sommige andere vrouwen benijdend of zelfs jaloers naar mijn voorgevel kijken, tors ik vooral een last met me mee. Niet eens zozeer omdat ik zelf baal van mijn grote borsten, maar vooral om hoe mijn omgeving ermee om gaat. Mannen kijken je nooit in je ogen aan, het levert je (vervelende) aanspraak op en na verloop van tijd zou je je soms het liefst verstoppen. Althans, ik. Meer hierover vertelde ik al eens in een openhartig interview met Charlotte, dat je kan lezen op Lovely Charlotte. […]

  21 mei 2020 at 10:02 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: