Lovely Bodies

Lovely Bodies | Marijke van mama’s met thee

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag is het de beurt aan Marijke. Marijke heeft haar lichaam nooit echt mooi gevonden. Ze zou er graag een paar kilo extra bij hebben.

Naam: Marijke

Leeftijd: 39

Lengte: 1.75

Gewicht: 57

Kledingmaat: 36/38

 

Lovely Bodies | Marijke van mama's met thee

 

Wat betekent jouw lichaam voor jou?

Eigenlijk heb ik mijn lichaam nooit echt mooi gevonden. Een ander zal misschien denken, wat heb je te klagen met een lengte van 1.75 en 57 kilo. Maar het liefst had ik toch iets meer vlees op de botten. Voor de zwangerschappen woog ik nog minder, en dat was echt te dun. Maar wel gewoon mijn bouw. Inmiddels heb ik er wel vrede mee. Maar wat mijn lichaam dan voor mij betekent. Het is er gewoon, en het is gezond. En daar ben ik blij mee.

Het is ook goed in verhouding. Waar vroeger de twee erwtjes op een plankje wel van toepassing waren en ik toch wenste dat er iets meer was in de puberteit, heeft plaats gemaakt voor tevredenheid over de verhoudingen. Het zou ook niet staan, grote borsten op een slank lijf.

Alleen is er na de bevalling nog wel een beetje vel over  (mag ik zo wel zeggen na 4 jaar he). Daar moet ik nog wel even aan werken. Verder ben ik tegenwoordig wel lekker in mijn vel.

 

Waar ben je blij mee?

Ik ben blij met mijn lange benen.  En omdat ze ook nog eens dun zijn, lijken ze soms nog langer.

 

Waar ben je minder blij mee?

Met mijn gewicht. Ik zou graag een paar kilo extra willen, en dan wel gelijkmatig verdeeld zeg maar. Dan steken de botten niet overal uit…..

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Vooral weinig in de hoop dat de kilo’s er aan komen. Maar helaas alleen zwanger zijn leverde tijdelijk wat extra kilo’s. Dus omdat ik het na 2x wel gezien heb met zwanger zijn, probeer ik mijn lijf in vorm te houden met tennis. Spieren zijn zwaarder dan vet en het ziet er ook mooier uit als je sport. 😉

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Ja, nog steeds die paar kilo erbij dan. Maar inmiddels ben ik wel tevreden met de 57 kilo. Of iemand moet nog een toverstokje hebben, om een paar buikspieren in shape te toveren. Want ik heb zo’n hekel aan buikspieroefeningen…..

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Accepteer wie je bent, en probeer niet te voldoen aan het ideaal beeld. Vergeet niet dat wat jij als ideaal ziet (dat vonden mensen vaak bij mij) dat het ook heus niet zaligmakend is. Geniet van wat de natuur je gegeven heeft, en dat het gezond is.

 

Je kan Marijke volgen op haar blog Mama’s met thee!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: