Lovely Bodies

Lovely Bodies | Eva van knopjeom.nl

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag de beurt aan Eva. Eva vindt dat haar lichaam niet voor schoonheid staat, maar wel voor kracht!

Naam: Eva Straten

Leeftijd: 30

Lengte: 1.71

Gewicht: 84KG

Kledingmaat: 42

 

Lovely Bodies | Eva van knopjeom.nl

 

Wat betekent jouw lichaam voor jouw?

Mijn lichaam is in principe niet zo belangrijk, waar mijn lichaam voor staat wel! Ik heb altijd een flink overgewicht gehad, heel veel “liefde” voor mijn lijf heb ik dan ook nooit gevoeld. Nu ik een slanker lichaam heb is het niet dat dat gevoel ineens veranderd is. Ik zie veel dingen die ik niet mooi vind, maar als je me vraagt of ik dit erg vind…. Nee, dit vind ik niet! Dit is omdat mijn lichaam ooit veel te zwaar was, de kracht heeft gevonden om met deze overtollige kilo’s af te rekenen, mijn lichaam mij twee geweldige kindjes gegeven heeft en mijn lichaam zelf de kracht had om zichzelf te herstellen (ondanks dat de arts zei dat dit niet kon!).

Mijn lichaam staat niet voor schoonheid maar voor kracht en doorzettingsvermogen!

 

Waar ben je blij mee?

Ik ben blij met mijn haar en mijn ogen, deze zijn in de loop der jaren niet veranderd en gelukkig is dit altijd iets geweest waar ik WEL trots op kon zijn. Mijn lange haar met net een klein slagje erin is gewoon erg gemakkelijk en ik kan er veel mij. Mensen spreken mij er vaak op aan dat mijn ogen voor zichzelf praten en dat vind ik een prachtig compliment!

 

Waar ben je minder blij mee?

Minder blij ben ik met mijn slappe huid, dit heb ik overgehouden aan mijn gewichtsverlies van ondertussen 35kg. Tevens is dit ook meteen een reallity check want ja.

 

Lovely Bodies | Eva van knopjeom.nl

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Ik let vooral op mijn voeding, ondertussen is dit ook mijn hobby geworden! Vroeger leek het me verschrikkelijk om diëtiste te zijn.. Dit omdat je dan altijd het goede voorbeeld moet geven en je dus nooit iets “lekkers” meer kan eten. Ondertussen weet ik hoe het anders kan en draag ik dit ook heel natuurlijk uit. Nu lijkt het me geweldig om adviezen te geven en dit zorgt er voor mijzelf ook direct voor dat ik zelf ook scherp blijf op mijn eigen voeding.

Daarnaast probeer ik 2 a 3x per week te sporten en dan vooral hard te lopen. Dit is goed te combineren met twee kids!

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Ik ben tevreden met wie ik ben, als je cosmetisch gaat bekijken zou ik een strakkere huid heel erg fijn vinden! (ik zou liegen als ik hier niet over zou beginnen) De enigste reden hiervan is om mijn reis naar een gezonder lichaam “af” te kunnen maken. Nu heb ik niet meer het gewicht van iemand die te zwaar is, maar nog wel het lijf.

 

Lovely Bodies | Eva van knopjeom.nl

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Mijn motto m.b.t. voeding en sport en dus ook je lichaam, doe dingen die bij je passen! Hou je niet van koken? Maar wil je wel afvallen? Zoek dan gemakkelijke recepten, recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn om ze voedzaam te maken! Vind je chocolade heerlijk? Zoek hier dan alternatieven voor! Je kan prima chocolade eten als je wilt afvallen, zoek alleen wel de juiste chocolade!

Iets wat ik ook super belangrijk vind, neem kleine stapjes!! Gooi niet in 1x al je gewoontes om, maar doe dit beetje voor beetje. De kans dat je dit dan volhoud is vele malen groter!

 

Volg Eva op www.facebook.nl/knopjeom of www.knopjeom.nl

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

2 Comments

 • Janske

  Wauw Eva, wat zie je er goed uit! Mooi om jouw verhaal te lezen, erg inspirerend!
  Janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 31 maandenMy Profile

  20 december 2016 at 10:07 Reply
 • jeapiebel

  Goede tips! Super knap hier. Ik zelf ben ook altijd bezig met een gezonde levenslyle. 🙂

  20 december 2016 at 11:26 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: