Lovely Bodies

Lovely Bodies | Emma van lifeofems

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag is het de beurt aan Emma. Emma kreeg in november 2015 te horen dat ze een hersentumor had/heeft. Met als gevolg dat ze een zware operatie moest ondergaan om deze tumor weg te halen.

Hiervoor heeft ze veel medicatie moeten slikken, waaronder cortisone. Cortisone heeft als hoofd bijwerking dat je er heel erg van gaat opzwelling, naarmate je het langer neemt. Als gevolg is ze zo’n 15 kilo aangekomen.

Na bestralingen mocht Emma stoppen met de medicatie. Aan haar lichaam de taak om al het vocht weer af te drijven. Langzaamaan gebeurde dit, maar kwam ook de striemen, striae, tevoorschijn. Het is voor een jong meisje erg zwaar om te zien hoe je lichaam eigenlijk lelijk word zonder dat je er wat aan kan doen. Gelukkig heeft ze het nu een plekje kunnen geven.

 

Lovely Bodies | Emma van lifeofems.nl

 

Naam: Emma

Leeftijd: 18

Lengte: 1m70

Gewicht: 70 kilo

Kledingmaat: 38-40

 

Lovely Bodies | Emma van lifeofems.nl

 

Wat betekent jouw lichaam voor jouw?

Mijn lichaam is het laatste jaar heel erg belangrijk geworden. Vroeger vond ik het maar een gewoon iets, wat je nodig hebt op te functioneren. Dit jaar heb ik geleerd dat je je alleen goed kan voelen, als je lichaam zich ook oké voelt. Zaken zoals vermoeidheid, stress of medicatie doen heel wat aan je lichaam zonder dat je het zelf beseft. Ik luister nu veel meer naar mijn lichaam dan vroeger.

 

Lovely Bodies | Emma van lifeofems.nl

 

Waar ben je blij mee?

Ik ben erg blij met mijn ogen. Ze zijn groen maar er zitten ook wat bruine vlekjes in, waardoor ze soms zelfs bruin lijken ! Ik krijg er ook af en toe complimentjes over, dus dat is wel fijn.

 

Lovely Bodies | Emma van lifeofems.nl

 

Waar ben je minder blij mee?

Met mijn buik. Mijn buik, vooral de zijkant eigenlijk, staat vol met striemen die eerst donkerrood-blauw waren maar die nu al wat lichter roze zijn. Sommige zijn zelfs een centimeter groot. Hoeveel je ook smeert met crèmes of beweegt, striemen gaan helaas niet meer weg.

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Ik probeer af en toe te wandelen met de hond. Als het weer het toelaat, durf ik ook wel eens korte afstanden fietsen, maar verder beweeg ik heel erg weinig omdat mijn spieren ook zijn aangetast.

 

Lovely Bodies | Emma van lifeofems.nl

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Dan denk ik dat ik mezelf zou laten stoppen met piekeren. Ik denk heel erg veel na over het leven, maar ook over keuzes die ik maak. Als ik ruzie heb met een vriendin kan ik al snel heel erg twijfelen aan mezelf en aan dingen die ik heb gezegd. Een niet zo leuke eigenschap.

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Mijn tip aan jullie is om te genieten van elke dag en gelukkig te zijn met wat je hebt. Zeg ook tegen de mensen rondom je dat je hen graag ziet en apprecieer wat ze doen voor je. En verder: enjoy life 😉

 

Je kan Emma volgen op haar blog lifeofems!

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: