Lovely Bodies

Lovely Bodies | Aileen van prettybusiness.nl

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag de beurt aan Aileen. Aileen is de auteur van het eerste Nederlandstalige plus size modehandboek geschreven: Strakke Rondingen. Om vrouwen te laten zien dat je er met een vol lijf ook mooi uit kan zien!

Naam: Aileen Out

Leeftijd:29

Lengte: 1.74

Gewicht: 102,2

Kledingmaat: 46

 

 

Wat betekent jouw lichaam voor jouw?

Mijn lichaam is lange tijd een lastig ding voor mij geweest. Ik heb mode gestudeerd en in die periode was ik heel erg bezig met slank zijn. Met maat 38/40 was ik één van de dikste uit de klas en dat vond ik heel erg lastig. Destijds was ik ook constant op dieet. Vooral Sonja Bakkeren want zo kon ik mijzelf blijven vertellen dat het ‘ gewoon’ gezond eten
was. Maar ondertussen mocht ik van mijzelf niet zoveel lekkers en was ik gewoon veel bezig met slank zijn. En ik was nooit slank genoeg van mijzelf.

Toen ik daarna Bestuurskunde ging studeren kwam ik aan. Ik moest hard leren om deze studie te kunnen halen en dat was echt funest voor mijn figuur. Ik kwam aan en kreeg een grote hekel aan mijn lichaam. Ik durfde mijzelf niet meer in de spiegel te zien en dat vond ik heel moeilijk.

Na mijn studie ben ik hard gaan werken aan liefde voor mijn lichaam. Ik heb sinds de modestudie besloten nooit meer op dieet te gaan en op mijn eigen manier gezond te gaan leven. De balans tussen genieten van eten en gezond leven blijft wel altijd lastig. Maar liefde voor mijn lichaam is nu nummer één. Slank zou ik zelf niet eens meer willen zijn. Ik ben inmiddels trots op mijn rondingen en vind ook dat meerdere vrouwen dat mogen zijn. Daarom heb ik ook het eerste Nederlandstalige plus size modehandboek geschreven: Strakke Rondingen. Om vrouwen te laten zien dat je er met een vol lijf ook mooi uit kan zien.

 

Waar ben je blij mee?

Ik ben blij met mijn haren. Ze zijn lekker dik en werken altijd lekker mee. Als ik mijn haar krul dan blijft het goed zitten en dat werkt ook zo als ik het stijl maak. Verder laat ik het alweer zo’n 15 jaar rood verven en het is nog steeds in goede staat. Wel met een beetje behulp van haarmaskers, dat dan weer wel 🙂 Waar ben je minder blij mee?
Ik ben minder blij met mijn onderkin. Het lastige is dat ik altijd al een beetje een onderkin heb gehad, ook toen ik wat slanker was. Ik heb gewoon een rond hoofd en daar moet ik mee zien te leven. Wel grappig, ik heb daardoor een soort facinatie voor vrouwen met strakke kaaklijnen ontwikkeld. Dat vind ik zo mooi! Mijn man vind dat juist weer niet meer en is dol op mijn ronde hoofd. Ook die onderkin vind hij helemaal niet zo lelijk. Gelukkig maar.

 

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Zoals ik al aangaf vind ik het belangrijker om liefde te heben voor mijn lichaam dan om slank te zijn. Ik heb een hekel aan sporten maar houd wel van bewegen. Ik ga vooral graag zwemmen en fietsen. Ik woon in de stad en daar doe ik ook alles met de fiets of lopend. Zwemmen komt er helaas niet vaak van terrecht. Ik heb ooit een paar lessen yoga gevolgd en sindsdien doe ik wel eens yoga voordat ik ga slapen. Dat doe ik vooral als mijn spieren een beetje vast zitten.

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Ik ben best tevreden over mijzelf maar die onderkin hé, die mag van mij wel weg.

 

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Ik ben er heilig van overtuigd dat een slanker lichaam je niet per definitie gelukkiger maakt als mens. Veel mensen denken dat ze mooier en blijer zijn met een slanker lichaam en dat vind ik zonde. In mijn ogen kun je beter als doel hebben om je lichaam lief te hebben en daar goed voor te zorgen. Op welke manier dat dan ook is. Dat is in mijn ogen nummer één. Je ziet het ook aan mensen als ze gelukkig zijn en ze stralen. Iemand kan nog zo slank zijn maar als ze ongelukkig zijn dan zie je dat en vergeet je het slanke lichaam.

 

Je kan Aileen volgen op prettybusiness.nl!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

 • Merel

  Je ziet er echt heel goed uit Aileen, zelfvertrouwen is het mooiste dat je kan dragen. Dan maakt je kledingmaat eigenlijk niet meer uit.
  Merel onlangs geplaatst…De eerste keer: alles dat je moet weten over de pretecho!My Profile

  12 januari 2017 at 18:43 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: