Gastblogs, Healthy Lifestyle

Lotte | Ik geloof niet in diëten & binnen de lijntjes kleuren!

Ik ben Lotte, moeder van vier heerlijke kinderen, samenwonend met de leukste man & eigenaar van GewoonPuurLotte. Ik coach mensen naar de fijnste versie van zichzelf. Ik doe dit als gewichtsconsulent die niet van diëten houdt,  sportvoedingscoach, mental coach en blogger.

 

Inzetten voor een betere wereld

Naast het coachen houd ik ontzettend van het leven, schrijven, lezen, inspireren, geïnspireerd worden, koken, spiritualiteit. Ook filosofeer ik er altijd op los en kan ik slecht tegen onrecht en negativiteit, daar is het leven echt veel te kort voor! Ik zet me graag in voor een betere wereld, duurzaamheid, dierenrechten en ben mij heel ontzettend bewust van onze invloed op de natuur. Nee, ik ben geen veganist en geen activist, maar ik maak wel heel bewust mijn keuzes.

Waarom doe jij wat je doet, waar sta je nu, wat wil je bereiken en hoe ga je dit bereiken? Vragen die zo simpel klinken, maar voor veel mensen lastig te beantwoorden zijn. En toch is dit de basis, de kern om jouw frustraties aan te pakken.

 

Niet diëten of binnen de lijntje kleuren

Ik geloof niet in diëten, eten met weerstand, sporten omdat het moet en binnen de lijntjes kleuren. Ik heb namelijk nog nooit lijntjes gezien in het leven, jij wel? Waar ik wel in geloof, is dat jij jezelf altijd op de eerste plek met zetten, want pas dan kan je voluit leven. Dan kan jij goed voor jezelf en je lichaam gaan zorgen. Oprah Winfrey geeft eens een prachtige uitspraak gedaan:

” Mensen zeggen wel eens dat ik vol ben van mijzelf. Hell yeah, dat ik vol ben van mijzelf! Want pas als mijn eigen glas overstroomt van liefde & geluk, kan ik het aan mijn geliefden geven, en het met mijn fans en de wereld delen” (vrij vertaald).

 

Overgewicht en burnout

Ik was niet altijd zo hoor. Een aantal jaar geleden had ik namelijk flink overgewicht, een hekel aan sporten, was ik werkloos, zat ik in een burn-out en vol zelfmedelijden omdat ik de diagnose fibromyalgie kreeg. Onzeker, totaal niet spiritueel, niet bewust van de effecten van voeding, ik was niet fit en het woord zelf-liefde had voor mij geen enkele betekenis. Ik had geen idee wat mijn passie was, en eigenlijk had ik totaal geen idee wie ik zelf was.

Op een dag besefte ik mij dat ik alle antwoorden en oplossingen altijd buiten mijzelf zocht. Daarmee kwam ik ook tot de conclusie dat ik het hier niet kon vinden. Misschien werd het eens tijd om naar binnen te gaan? Vanaf dat moment is mijn leven totaal veranderd. Soms als een slak, meestal als een achtbaan. Maar wat is dit het waard geweest!

 

Ik hou van mij

Nu ben ik 30 kilo lichter zonder diëten, kan ik al mijn passie kwijt in mijn bedrijf dat ontzettend goed loopt. Ik vind het heerlijk om te sporten, heb weinig tot geen last meer van mijn fibromyalgie, geniet van elke maaltijd en het belangrijkste: ik houd van mijzelf!

Ik vind mijzelf leuk, goed genoeg en mooi. Ik weet dat ik alles kan, dat ik goed genoeg ben en dat ik hierdoor een leuke, goede moeder, vriendin en coach ben. Mijn glas stroomt nu ook over. Ik heb genoeg liefde, kennis en ervaring om het met jullie te gaan delen.

Lieve groet, Lotte

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: