Persoonlijk

Lieve Dagmar | Karma en bijgeloof

Lieve Dagmar, ik vind (bij) geloof een lastige kwestie. Ik weet niet zo goed of ik erin moet geloven of dat het een soort automatische is. Maar er zijn zeker dingen die ik wel doe of waarin ik geloof, zoals bijvoorbeeld Karma.

Bijgeloof

Geen messen kruisen, geen schoenen op tafel, niet onder een ladder doorlopen en zeker geen spiegels breken. Allemaal van die dingen die ‘not done’ zijn om te doen en ik dus ook maar niet doe. In de zin van “beter safe then sorry”.

Maar of het nou echt een doodzonde is als je wel de messen gekruist op je bord laat liggen of dat je straatarm wordt als je je nieuwe schoenen (nog in de doos) op tafel zet? Ik weet het niet hoor…

Wel zijn er een aantal zaken waarvan ik hoop dat het werkt, als je een wens mag doen als je een wimper wegblaast of als je een vallende ster ziet. Ik doe mijn ogen dan dicht een hoop vurig dat het echt werkt en dat mijn wens zal uitkomen.

 

Het lot in eigen handen?

Ik kan daar ook eindeloos over filosoferen. Hebben we het lot in onze eigen handen? Gaat de dingen zoals ze ‘moeten’ gaan, gebeuren dingen om een reden? In sommige opzichten denk ik het wel. Ik ben naar Haarlem verhuisd, had een niet zo’n leuke relatie en ben toen Dafydd, de liefde van m’n leven, tegengekomen. In dit geval ben ik ervan overtuigd dat dingen gebeuren met een reden.

Maar dit is vaak achteraf en alleen in de positieve gevallen. Er zijn ook een heleboel dingen waarvan ik niet begrijpt dat het gebeurd en waarom het iemand zou moeten overkomen.

 

Karma

Waar ik wel heilig in geloof is Karma. Wie goed doet, goed ontmoet, toch? Ik vind het belangrijk om er voor mensen van wie ik houd te zijn, in welke vorm dan ook. Als ik iemand ergens mee kan helpen doe ik dit met alle liefde en plezier.

Maar ik ben daar tegenwoordig wel kritischer in. Ik weet heel goed wie mijn vrienden zijn en van wie ik hetzelfde terug zou kunnen verwachten. Ik steek mijn aandacht niet meer in ‘loze’ vriendschappen die maar van een kant komen. Iets wat ik in de loop der jaren wel heb geleerd. Wijsheid komt met de jaren, zullen we maar zeggen 😉

Maar ach, als een moeder van school en eerder op het kinderdagverblijf hulp nodig had, sta ik ook voor ze klaar.

 

Vrijdag de 13e

Om nog even terug te komen op je vraag of ik in vrijdag de 13e geloof. Nee, eigenlijk niet. Vrijdag is mijn lievelingsdag, het begin van het weekend. Vrijdag de 13e is voor mij net zoals elke andere vrijdag. En als er dan iets gebeurt wat niet helemaal zoals gepland gaat, dan wijd ik dit niet aan een datum.

 

Tot snel, liefs!

Handtekening Charlotte

You may also like

1 Comment

  • Lees mee 50 | De leukste en opvallendste blogs van de afgelopen week - Lotus Writings

    […] moment helaas erg ziek is. Ken je ze nog niet? Lees dan snel dit deel van Charlotte aan Dagmar over bijgeloof en karma! Echt de moeite waard om te gaan […]

    4 november 2017 at 12:55 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: