Gastblogs, Persoonlijk

Lieve Charlotte | Hoe zie jij de decembermaand tegemoet?

Lieve Charlotte, de decembermaand is in aantocht, en dus weer de mega drukke periode van het jaar. Net als bij jullie druk met naast de Sinterklaasgekte, Kerstmis en oud & nieuw met daar bovenop diverse verjaardagen.

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Verjaardagen van beide jongens

Voor ons dit jaar de verjaardagen van onze beide jongens. En al  hebben we lang gevreesd dat we de verjaardag van Youp niet zouden vieren (even zelfs dachten we dat die er niet zou komen), maar over 2 weken is het zo ver. Dan wordt eerst Youp 1 jaar en daarna op de 18e Bram 6 jaar. Wat zijn we trots op de mannen en trots en dankbaar dat we de verjaardagen mogen en kunnen vieren, en zoals het nu uit ziet zelfs Thuis.

Eigenlijk is dat het grootste cadeau voor ons allemaal. Dus al het andere valt in het niet. Want zo’n drukke decembermaand draait dan ook steeds om wat geef ik, bij wie en met wie vieren we wat, wat doen we qua menu, hoe versieren we het huis, welk partijtje bedenken we voor Bram, welke traktatie. Met Pinterest en social media als leidraad, voelt het soms alsof we wegdrijven van waar het om draait.

 

Betoverende decembermaand

Vroeger genoot ik van het idee van de betoverende maand december zo fijn, alles was dicht tijdens de kerst, kerstavond naar de mis en dan een kerstontbijt erna, met zelfgemaakte saucijzenbroodjes, Sinterklaas op 6 december, waarbij we beneden kwamen en Sinterklaas cadeautjes had gebracht op een prachtig aangeklede tafel, de mooie kleren aan voor de kerst, en vooral samen een kerstfilm kijken, spelletjes doen, bij familie en met familie. Oud en nieuw midden in de nacht naar huis, na een avond vol met verwachting opblijven voor het vuurwerk met mijn neefjes en nichtjes. Prachtige herinneringen.

Voor mij heeft december nog altijd te maken met de dankbaarheid voor alles om me heen, mijn leven, de mensen in mijn leven, en de enorme rijkdom in de breedste zin van het woord die ik mag ervaren.

 

Mooi gedekte tafel met vooral veel liefde

Natuurlijk vind ik het fijn om daarbij mooie cadeaus te geven, een mooie tafel te dekken en een heerlijk menu op tafel te zetten. Ik wil voor Bram een feestje waarbij zijn vriendschappen centraal staan, en waarvan hij geniet. Een traktatie waarbij iedereen meegeniet. Een diner, waarbij ruimte is voor goede gesprekken, en echte aandacht voor elkaar. Een oud en nieuw, waarbij we met ontroering terug kijken op het afgelopen jaar, de highs en lows, en zien dat een nieuwe bladzijde voor ons ligt, waarbij we veel avonturen mogen beleven. Waarbij we steun vinden in dat wat ons sterker heeft gemaakt, en beseffen hoe rijk we zijn. Gegeven we worden omringd door mensen, die dit niet gegund is, want er zijn genoeg mensen die dierbaren missen, en zeker nu in onze wereld, denken we aan de ouders die hun kind hebben moeten verliezen.

 

Dankbaarheid staat centraal

Juist deze maanden die zo de focus leggen op samen zijn, kinderfeesten, en warmte, zijn momenten die ons doen beseffen dat we geweldig veel hebben om dankbaar voor te zijn. En het maakt dat we dit jaar veel minder stress hebben over welk menu we serveren, wat nu het beste cadeau is, of de traktatie van Bram wel Pinterest waardig is. We zoeken naar tijd met elkaar, momenten om te herinneren. Telefoons weg, internet op een laag pitje, cadeautjes met liefde gegeven, een makkelijk menu, waardoor we samen aan tafel kunnen zitten…. Oud en nieuw met nieuwe vrienden vieren, zonder oude vrienden te vergeten.

Ach en toch maak ik me wel weer druk om wat ik moet maken, want Ray wil graag een grote kalkoen maken (heeft hij het al jaren over), geweldig en wat mij betreft prima, maar vindt iedereen het wel lekker.  Ook word ik enorm getriggerd door de geweldige creatieve ideeën van de moeders om me heen, qua traktatie, en mis ik eigenlijk een hele mooie jurk voor het kerstdiner. De cadeautjes zouden toch wel een beetje bijzonder moeten zijn…. Dus nou ja, weer zo’n dilemma tussen hart en hoofd.

Maar de focus houden op dankbaarheid voor wat we hebben met elkaar! Hoe zie jij de decembermaand tegemoet?

 

Liefs Dagmar
Kaarsje voor Youp

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: