Lovely Pictures

Lovely Pictures #9 | Lexie, ziek & ziekenhuis!

Het waren me de weekjes wel! Allereerst de laatste vier weken als nieuwe leerkracht voor een bestaande groep. In de laatste week van het schooljaar was ik geveild door een vervelend virus, gelukkig knapte ik wel op voor onze vakantie naar Mallorca. Helaas kwam Ifan er niet ongeschonden uit en werd hij op vakantie goed ziek. Toen we terugkwamen heb ik zelf nog in het ziekenhuis gelegen en werd ons nichtje Lexie geboren! We hebben dus een bewogen tijd achter de rug!

Inhoudsopgave

Een nieuwe baan

De laatste vier weken een groep overnemen vanwege een zwangerschapsverlof, doe ik even dacht ik. Nou, daar had ik me toch best wel in vergist! Ik vind het heel erg leuk, begrijp me niet verkeerd, maar het was toch wel wat zwaarder dan verwacht. De kinderen waren op en dat helpt natuurlijk iet echt mee 😉

Normaal gesproken ben ik streng in het begin, maar dat had nu simpelweg geen zin meer. Het was meer ‘go with the flow’ e we zien wel hoe het gaat. Toen ik eenmaal m’n draai had gevonden ging het prima en was het onwijs leuk!

Komend schooljaar ga ik met dezelfde groep mee naar het volgende jaar. Dit is erg fijn, zo hoeven we niet opnieuw aan elkaar te ‘wennen’ 🙂

 

 

Babyshower!

Het laatste weekend voor de zomervakantie organiseerde ik de babyshower voor mijn lieve zusje. Het was een groot succes. Anne werd verwend met allemaal leuke cadeautjes en een luiertaart. We hebben een heerlijke middag met z’n allen gehad ❤️

 

 

De laatste week voor de vakantie

Op zondagavond ging ik misselijk naar bed. Gebeurd wel eens vaker, dus ik dacht er niet teveel over na. Maandagochtend toen ik wakker werd was alles weer gezakt en voelde ik me prima. Ontbijten, aankleden, make-up en door naar werk. Ik zette Ifan af bij de voorschoolse opvang en ging door naar de klas. Tegen een uurtje of 9/half 10 begon ik me weer wat misselijk te voelen. Ik zal wel honger hebben dacht ik nog…

Het ging op en af de rest van de dag en toen ik uiteindelijk thuis kwam stortte ik in. Met 39,5 graden koorts ging ik naar bed. Terwijl het buiten ruim 30 graden was, lag ik in bed te rillen van de kou.

De volgende dagen heb ik als een dood vogeltje een beetje op de bank en in bed gehangen. Ik bleef ontzettend misselijk en voelde me gewoon beroerd. Pas vrijdag voelde ik me weer een beetje mens. Net op tijd om Ifan van school te halen op de laatste dag voor de zomervakantie.

 

Mallorca!

Een vakantie waar we zo daaruit hadden gekeken en ook zo aan toe waren! Op zondagavond vlogen we vanaf Schiphol naar Palma. Na een lange tijd te hebben moeten wachten op de transfer kwamen we rond half 1 aan bij ons resort. Dit werd 7 dagen genieten en niks doen!

 

 

De eerste dag (maandag) hebben we wat rond gekeken en wat gezwommen. We zijn al een keertje eerder naar dit resort geweest dus we wisten wat we konden verwachten.

Dinsdag gingen we naar een waterpark wat naast het resort lag. De hele dag hebben we gezwommen en geluierd. Een heerlijke dag. Aan het einde van de middag werd Ifan een beetje dwars. Hij wist niet wat ‘ie wilde, had het koud (32 graden!!) en huilden. We besloten na een tijdje om maar teug naar de hotelkamer te gaan. Nadat we ons hadden opgefrist zijn we gaan eten. Ifan wilde niks eten. Wij aten snel ons bordje leeg en gingen terug naar de kamer. Gelukkig hebben we altijd een thermometer en paracetamol bij ons, want Ifan bleek 39 graden koorts te hebben.

 

 

Die avond heeft hij aan een stuk door geslapen en de volgende dag was ‘ie weer helemaal in orde. Bizar hoe snel het kan gaan. Maar helaas was dit het nog niet. We hebben nog één goede dag gehad en de dag erna was het weer helemaal mis. Zo mis dat we maar naar de arts in het hotel zijn geweest. Overgeven, koorts en ellendig, het bleek een fiks buikvirus te zijn. We kregen medicijnen voorgeschreven voor het overgeven, de hoofdpijn en tegen uitdroging.

 

 

De laatste twee dagen van de vakantie was Ifan weer opgeknapt. We hebben toen nog wel twee heel fijne dagen gehad.

 

 

Ziekenhuis

Op zondagavond vlogen we weer terug naar Nederland. Om kwart over 3 ’s ochtends lagen we in ons bed. Maandag had ik wat hoofdpijn, zal wel zijn van het korte nachtje. Ik nam wat paracetamol en ging door. ’s Avonds werd het wel erger, maar omdat ik ging slapen maakte ik me er niet al te druk om. ’s Ochtends werd ik wakker met migraine. Toch at ik maar wat en ging ik terug m’n bed in. Na over te hebben gegeven (ah, migraine!) gaat het eigenlijk wel weer.

’s Middags komen vrienden van ons borrelen en drink ik twee wijntjes. Deze vallen goed en ik voel me prima. Tegen de tijd dat ik naar bed ga begint de hoofdpijn weer op te zetten. Lekker slapen dacht ik..

Om een uur of 1 word ik wakker met bonzende hoofdpijn. Ik kan niet stilliggen van de pijn en kan me eigenlijk ook niet bewegen. Ik moet een aantal keer overgeven en tegen een uurtje of 8 houd ik het niet meer uit. Ik kan alleen nog maar huilen en ben wanhopig.

Dafydd belt de huisarts en we mogen met spoed komen. De huisarts wijst me weer met spoed door naar het ziekenhuis en laat ook meteen een neuroloog komen. Ze weet niet zeker wat er aan de hand is, maar ze ziet verschijnselen van een hersenvliesontsteking.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen word ik meteen geholpen en krijg ik een infuus met paracetamol en vloeistof. Door het vele overgeven en het hete weer willen ze geen risico nemen op uitdroging. Ook worden er (volgens Dafydd) 6 buisjes bloed afgenomen. Ik was er op dat moment niet helemaal meer bij. Niet omdat ik niet tegen prikken kan, maar door de pijn. De paracetamol helpt niet en er worden zwaardere medicijnen gehaald. Ik krijg een prik in m’n arm met speciale medicijnen tegen migraine. Dit willen ze eerst proberen alvorens ze andere dingen gaan doen.

 

 

De prik doet ontzettend zeer en ik huil als een klein kind. Misschien was het alles eromheen, maar het was echt niet leuk. Ik voel de vloeistof door m’n hele lijf trekken en vrijwel meteen begint de hoofdpijn te zakken. Ik ben aardig van de wereld, en voel me een soort van stoned. Misschien zijn het de medicijnen, misschien is het dat ik eindelijk geen hoofdpijn meer heb, maar ik begin eindelijk op te knappen.

Na een uurtje mag ik naar huis. Ik krijg voor de zekerheid nog wel zo’n prikpen mee naar huis voor het geval het weer terugkomt. Er wordt me wel op het hart gedrukt dat ik het niet zomaar mag gebruiken.. oké.

Thuis val ik in slaap op de bank. Ik heb de hele nacht amper geslapen en was kapot. Als ik wakker word voel ik me goed, wel nog een wattenhoofd, maar wel goed.

 

Papa en mama logeren

Op zaterdag komen mijn ouders logeren. Ze besluiten op maandag om nog een paar dagen langer te blijven in verband met de warmte. Bij ons is het zo’n 7 tot 10 graden koeler dan in het zuiden van het land.

 

 

Dinsdagochtend zijn mijn vader en ik vroeg wakker. Mijn vader stapt op z’n fiets voor een ritje naar Lisse en terug. Zodra mijn moeder en Dafydd ook beneden zijn ontbijten we samen. Rond 10 uur gaat mijn moeder’s telefoon. Zij is net even naar boven dus neem ik op. Het is mijn zusje Anne. Op het moment dat ik haar naam op het scherm zie staan weet ik al hoever het is! Ik krijg Mark, mijn zwager, aan de telefoon. “Hoi tante!” zegt hij. Ik roep m’n moeder dat ze moet komen en we zijn euforisch. We bellen snel m’n vader dat ‘ie terug moeten komen en pakken als de wiedeweerga alles in om naar Brabant te crossen.

 

Lexie ❤️❤️❤️

We rijden naar het ziekenhuis om ons nieuwe nichtje Lexie te ontmoeten. Het is zo’n lief klein meisje! Alles is goed gegaan en een uurtje nadat wij zijn aangekomen mogen ze al naar huis.

We gaan naar mijn ouders huis en eten daar. ’s Avonds gaan we nog even langs bij Anne, Mark en Lexie en rijden dan weer terug naar huis.

Zo ontzettend bijzonder om tante, oom en grote neef te zijn. Dit zijn we al aan Dafydd’s kant, maar nu ook aan mijn kant van de familie. Ik ben intens verliefd en trots!

 

 

Nieuwe auto

Woensdagochtend nemen we de bus richting de auto dealer. Een tijdje geleden hebben we Dafydd’s auto verkocht aan de garage omdat deze te oud werd en teveel mankementen had. We zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe auto en vandaag was de dag dat we hem mochten ophalen. Het is een Opel Crossland X geworden!

 

 

Nadat we alles afgehandeld hadden bij de dealer reden we naar huis. Daar hebben we koffie gedronken en zijn daarna met de auto gaan lunchen bij La Place. Na de lunch hebben we samen gewandeld in de Hout.

 

 

Tropenmuseum

Donderdag zijn we naar het Tropenmuseum geweest. Het is daar de hele zomervakantie feest en er worden een hoop leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kan je je eigen squishy maken of een pinata!

 

 

Eerste lange rit met de nieuwe auto

Op vrijdag reden we wederom richting Brabant. Je snapt natuurlijk wel dat wij ons nieuwe nichtje Lexie nogmaals wilden zien 😉 Ik werkte ondertussen, we hebben namelijk WiFi in de nieuwe auto! Ideaal als je nog iets wilt afmaken of als je via je telefoon wilt navigeren.

 

 

We bleven een nachtje logeren bij mijn ouders en gingen zaterdagochtend weer even langs Anne, Mark en Lexie. Daarna reden we weer terug naar huis.

 

Dafydd’s laatste vakantiedag

Zondag was het alweer Dafydd laatste vakantiedag. ’s Ochtends skypeten hij en Ifan met Wales. Daarna lunchten we en gingen de mannen boodschappen doen. Ik ging ondertussen douchen en maakte me klaar.

Toen ze terugkwamen stapten we op de fiets voor een lekker rondje. We fietsen via de Haarlemmerliede naar de Veerplas. Bij het Veerkwartier deden we een drankje en aten we bitterballen. Ondertussen speelde Ifan lekker met zand en water. Echt een aanrader met kinderen om daar naartoe te gaan!

 

 

’s Avonds aten we de lekkere broccolisoep uit de Hello Fresh Box. Ifan is gek op broccoli dus dit was dan ook een topper! Hij wist alleen niet dat er ook ui, aardappel en courgette doorheen zat 😉 Ideale manier om je kind lekker vel groenten te laten eten 🙂

Ik heb een leuke kortingscode  (KLIK!) voor jullie. Je krijgt namelijk € 25,00 korting op je eerste box! Ideaal om Hello Fresh een keer uit te proberen 😉

 

 

 

Wij hebben nu nog drie weken vakantie voordat de scholen weer beginnen. Hoe lang hebben jouw kinderen nog vrij? En wat is Lexie en prachtige meisje, hé!

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

4 Comments

 • Maak een eigen squishy in het Tropenmuseum! | Lovely Charlotte

  […] uitnodiging om mee te feesten en een feestje slaan we natuurlijk nooit af! Aangezien we nogal een turbulente vakantie hebben gehad, waren we ook wel toe aan een uitje met z’n drieën […]

  16 augustus 2018 at 20:00 Reply
 • Lovely Pictures #12 | Oktober & mega lekkere winactie! | Lovely Charlotte

  […] laatste weekend van de herfstvakantie vertoefden wij heerlijk in Port Zélande. We hebben nogal een turbulente zomervakantie gehad en wilde deze dagen toch graag een beetje […]

  27 januari 2019 at 11:16 Reply
 • 4 x waarom het zo leuk is om tante te zijn! | Lovely Charlotte

  […] werd hebben we gekozen voor luierbroekjes omdat dit handiger is met verschonen. Nu zie ik dat Lexie bijvoorbeeld ook luierbroekjes […]

  23 mei 2019 at 20:02 Reply
 • Twinning is winning | ook voor jongensmoeders! | Lovely Charlotte

  […] het verhaal aangezien ik alleen een zoon heb. Maar sinds kort ben ik ook super trotse tante van een prachtig nichtje Lexie dus kan ik enigszins meepraten over meisjes-dingen […]

  2 oktober 2019 at 10:24 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: