Mama & Kids

Leuk blind leren typen met Typetuin!

Ik heb er nu spijt van dat ik vroeger nooit een typecursus heb gedaan. Vooral nu ik dagelijks zoveel typ, lijkt het me ideaal als je snel en blind zou kunnen typen. Ik kan me nog wel herinneren dat mijn klasgenootjes er echt helemaal niks aan vonden. Ze moesten gekke woorden en zinnen typen in een niet aantrekkelijke en motiverende omgeving. Ik heb besloten om nu alsnog een typecursus van Typetuin te gaan doen!

Inhoudsopgave

De Typetuin

Met de typecursus Typetuin is dat wel anders, niet alleen maar gekke zinnetje typen maar spelletjes en de leesetende plant verslaan! De cursus richt zich erg op de belevingswereld van kinderen en biedt een motiverend verhaal aan.

De plantenkas van de Typetuin is verlaten door Professor Begoni en daar gaat het nu helemaal fout! De hele Typetuin zit vol gekke Kwouwsels. Een Kwouwsel is een bedenksel van Professor Begoni. Deze planten werden steeds raarder. Uit een van die rare Kwouwsels is de leesetende plant ontstaan. Deze eet alle verhalen letter voor letter en zin voor zin op. Door snel, foutloos en blind te typen kan je een eigen Kwouwsel bouwen en de leesetende plant hiermee verslaan!

 

 

Bij Typetuin kan je kiezen tussen een online cursus of klassikale lessen. Er wordt tevens een typecursus voor kinderen met dyslexie aangeboden.

 

 

Opbouw van de cursus

Tijdens de cursus van Typetuin heb je verschillende levels. Elk level is opgebouwd uit oefeningen. Als je een oefening niet goed hebt gedaan wordt deze de volgende keer automatisch makkelijker gemaakt. Op deze manier blijft je kind gemotiveerd en blijft het ook telkens weer een uitdaging.

Het kan wel eens zijn dat je kind een oefening maakt die heel makkelijk of juist best lastig is. Dit komt doordat de lessen worden aangeboden op 75% van je niveau. De nieuwe lessen worden aangepast op het tempo van het blind typen.

 

 

Rapport

Wekelijks krijg je een rapportkaart met hierop jouw voortgang in je mailbox. Op deze rapportkaart is te zien wat de score per level is.

Zoals je kan zien moet ik nog flink oefenen 😉 Aangeraden wordt om elke dag tweemaal 15 minuten te oefenenen. Ik denk dat je als kind hier gemakkelijk aan kan voldoen. Echter merk ik dat ik het nog wel eens vergeet 🙈

 

 

Ervaring met typetuin

Mijn ervaring met Typetuin is erg positief. Ik vind het een leuke, uitdagende manier om blind te leren typen. De omgeving waarin je typt sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen. De instructie is duidelijk en kan zelfs voorgelezen worden. Dit vind ik een ontzettende pré!

Wel merk ik dat het lastiger is dan ik verwachtte. Je hebt jezelf natuurlijk een manier van typen aangeleerd en dat moet je nu ineens helemaal veranderen. Ik typ zelf altijd met drie of vier vingers. Nu moet je ineens met alle vingers aan de slag.

Ik merkte de eerste paar keren bijvoorbeeld dat ik helemaal verkrampt achter de computer zat, tot aan spierpijn in m’n onderarmen aan toe. Ik probeer hier nu meer op te letten en een juiste houding aan te nemen. Bij de instructie van een oefening staat ook wat een juiste houding voor het typen is.

De minigames zijn leuk. Je wilt graag zo ver mogelijk komen 😉 Ik ben in de minigames nog wel geneigd ben om te typen zoals ik het mezelf heb aangeleerd, omdat ik het anders niet bij kan houden en ook nog niet zo ver gevorderd ben met de cursus.

Ik wil zeker door blijven gaan met de typecursus. Het is een laagdrempelige en leuke cursus om te doen. En uitermate geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen zeker uitdagend!

Weet je wat leuk is? Je krijgt nu € 20,00 korting op de online typecursus!

 

Heb jij vroeger een typecursus gedaan?

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: