Persoonlijk

Als ik later groot ben, dan wil ik worden….

Als ik later groot ben, dan wil ik worden… hersenchirurg. Tenminste dat dacht ik toen ik klein was. Het leek me ontzettend bijzonder en fascinerend om in iemand brein te poeren!Maar toen werd ik ouder en besefte ik me wat het allemaal inhield om chirurg te zijn. Het bloed en snijden vind ik niet zo erg, maar vooral de huilende mensen. Ik ben zelf nogal snel ontroerd, dus dit leek me niet zo strak plan. En dan maakt het niet uit of het mensen zijn die huilen van blijdschap of verdriet, ik huil net zo makkelijk en snel mee 😉

Toen leek dierenarts me een fantastisch beroep. Maar then again, huilende mensen. En dierenleed. En als ik ergens heel boos om kan worden is het wel dierenleed. Dus dat werd het ook niet!

Ik wist wel dat ik de verzorgende kant op wilde. Economie, de hele dag naar cijfertjes staren, is niet zo voor mij weggelegd. Ik ben al blij dat ik (meestal) mijn eigen pincode kan onthouden 😮

Ik heb VMBO-theoretische leerweg gedaan, en daarna had ik geen zin meer om nog twee jaar in de boeken te zitten om de HAVO te doen. Uiteindelijk ben ik begonnen op het MBO als onderwijsassistent. Ik heb dit altijd gezien als vooropleiding voor de PABO.

Achteraf gezien ben ik ontzettend blij dat ik deze weg heb bewandeld, in plaats van HAVO naar PABO. Ik heb veel meer praktijk ervaring opgedaan en dingen geleerd waar op de PABO geen aandacht aan besteed werd.

Toen ik aan het MBO begon had ik altijd in gedachte dat ik kleuterjuf wilde worden. Leek me ontzettend leuk, dat kleine spul. Na een paar keer stage te hebben gelopen bij het kleine grut was ik er wel achter dat de kleinste niks voor mij zijn. Het zit niet rustig, wiebelt altijd, het rent rond als een kip zonder kop en is niet stil als je erom vraagt. Nee, geen kleuters voor mij 😉

In het tweede jaar van de PABO heb ik me gespecialiseerd in het oudere kind (groep 3 t/m 8). En dan sta ik het liefste in de hoogste groepen. Van die pre pubers, ik vind het heerlijk!

 

Ben jij geworden wat je vroeger wilde worden?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

 • Mariska

  Leuk om je weg zo te lezen! Ik vond een tijdje overblijfjuf zijn leuk, maar voor de hele dag … ik ben iemand die rust nodig heeft 😛 Maar het is wel super leuk om met die leeftijden te werken. Vond groep 3/4/5 en de meiden uit groep 8 het leukst, haha.
  Mariska onlangs geplaatst…Glitters voor beginners | make-up lookMy Profile

  25 augustus 2016 at 08:43 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: