Me Time, Persoonlijk

Want koffie is leven!

Koffie, een lifesaver, een geluksmomentje, een gevoel van verbondenheid, een tussendoortje, een me-time moment en iets wat ik heb verdiend! Want koffie is leven!

Want koffie is leven!

Koffie

Al vanaf het begin dat ik koffie begon te drinken heeft dit moment toch wel een speciale betekenis voor mij. Ik realiseerde me dat toen helemaal nog niet, maar als ik er nu aan terugdenk is dat het wel.

Zoals (bijna) iedereen dronk ik als eerste koffie met mijn ouders. ’s Avonds tijdens de reclame van Goede Tijden, Slechte Tijden zette mijn vader de koffie. Als GTST dan afgelopen was dronken we samen een kopje, met een koekje, op de bank.

Koffie is voor mij echt een gezellig momentje, iets wat we met elkaar delen. Een moment waarop je samen bent. Als we na ruim anderhalf uur bij mijn ouders aankomen is het eerste wat m’n moeder vraagt: “Koffie?”

Toen ik op kamer ging kreeg ik van mijn opa een Senseo apparaat. Ideaal voor als je in je eentje of met z’n tweeën bent. En tot op de dag van vandaag drink ik altijd Senseo, het blijft mijn favoriet!

Maar ik zou toch ook wel eens zo’n handmatige koffiebonenmaler willen proberen. De geur van vers gemalen koffiebonen in de ochtend lijkt me ook wel heerlijk ☕️

Want koffie is leven!

Een momentje voor mezelf na de ochtendspits

Op de doordeweekse ochtenden hebben wij een strakke planning. Dafydd en ik worden eerder wakker dan Ifan en kleden ons aan. Om 07:00 uur maken we Ifan wakker (als hij dat dan nog niet is) en gaan naar beneden om te ontbijten. Ontbijten doen wij altijd met z’n alle aan tafel. En dan drink ik mijn eerste kopje koffie om ‘echt’ wakker te worden.

Daarna gaan we naar boven, ik heb Ifan’s kleding klaargelegd, Dafydd poetst samen met Ifan zijn tanden en ik maak me op. Iets voor 08:00 uur vertrekt Dafydd naar zijn werk en rond 08:10 uur gaan wij de deur uit en lopen we naar school. Tussen 08:30 en 08:45 uur ben ik weer terug.

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom is het koffiezetapparaat aanzetten en een kopje koffie voor mezelf zetten. Dat heb ik dan wel verdient nu alles weer gewassen, gestreken en op tijd op school zit. In alle rust en stilte drink ik m’n koffie en ga daarna aan het werk.  Ondertussen een echte routine geworden, maar ik geniet nog elke dag van dit moment voor mezelf!

Want koffie is leven!

Cappuccino

Naast gewone koffie is cappuccino mijn favoriete koffie. Soms maak ik het zelf met opgeschudde melk, maar over het algemeen ga ik voor de makkelijke variant en doe ik het met een pad. Ik vind beide even lekker!

Een Espresso is ideaal als ’tussendoortje’ rond een uur of 10. Het geeft je die boost die je op dat moment nodig hebt om lekker door te werken. Ook kan je er de lekkerste cappuccino’s mee maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is opgeklopte melk toe te voegen aan de espresso en te serveren in een groot glas. Een fijne variatie op cappuccino 🙂

Wat zijn jouw favoriete koffie momenten?

Veel liefs,
Charlotte 💕

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

7 Comments

 • Fleur

  Wat leuk en herkenbaar! Vooral tijdens goede tijden, haha. Al is het in mijn geval dan wel thee, het zijn toch die fijne momenten op een dag:).

  7 februari 2018 at 20:15 Reply
 • Will Langenberg

  Heerlijk koffie, ik zou er niet zonder kunnen.
  Wakker worden met een heerlijke kop dampende koffie, lekker!
  Alhoewel ik ook heel veel houd van groene thee, zo ’s middags.

  7 februari 2018 at 23:09 Reply
 • Marije

  Koffie is inderdaad leven! Ik drink het liefst de hele dag door cappuccino’s, heerlijk! Ik heb ook jaren een Senseo gehad, maar we hebben nu een bonenmaalmachine en een losse melkopschuimer.

  8 februari 2018 at 14:15 Reply
 • 7 praktische verhuistips van een ervaringsdeskundige 📦 | Lovely Charlotte

  […] Koffie is leven en al helemaal tijdens een verhuizing! Ook je familie/vrienden/verhuizers vinden een kopje koffie op z’n tijd wel lekker, dus pak je koffiezetapparaat als laatste in. […]

  26 maart 2019 at 20:02 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: