Mama & Kids

Hoe vaak moet je jouw kind zijn knuffel wassen?

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren was hebben we deze knuffel in zijn bedje gezet. Al snel werd duidelijk dat dit Ifan’s favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan’s knuffel wassen zit er uiteraard niet in 😉

Lovely Harry

Harry is er altijd en overal bij. Vanaf dat Ifan iets kon vastpakken gingen zijn handjes direct richting Harry. Harry biedt hem troost en geborgenheid. Zonder Harry kan Ifan niet slapen.

Uiteindelijk hebben we besloten om nog een Harry aan te schaffen bij Harrods. We hebben het geluk dat mijn schoonouders in Groot-Brittannie wonen dus konden we het makkelijk online bestellen. Deze Harry werd duidelijk ‘de andere Harry’. Toch is deze Harry er ook wel vaak bij en gaat ‘ie altijd mee als we naar opa en oma of mag en tadcu gaan.

 

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren werd was het al snel duidelijk dat dit zijn favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan's knuffel wassen zit er uiteraard niet in ;-)

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren werd was het al snel duidelijk dat dit zijn favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan's knuffel wassen zit er uiteraard niet in ;-)

 

Aapie

Toen ik vroeger klein was had ik ook een knuffel. Ik vond het heerlijk om eraan te ruiken als ik aan het duimen was. Aapie rook naar mij en dat gaf me een veilig gevoel. Als ik moe was na school vond ik het heerlijk om gewoon op de bank te zitten en te knuffelen met Aapie. Onder geen beding mocht mijn moeder deze knuffel wassen!

Mijn ouders hebben Aapie vervloekt voor al de keren dat ik hem kwijt ben geraakt. Aapie heeft de parkeerplaats van Disneyland Parijs van erg dichtbij gezien, hij heeft zich meerdere keren achter boeken en kasten verstopt en soms in plain side in mijn hand.

 

Harry’s geur

Net zoals bij Aapie vind ik Harry ook lekker ruiken. Het geeft me herinneringen aan vroeger en hij ruikt naar Ifan. Als ik overdag, als Ifan naar school is, aan het opruimen ben en ik Harry tegenkom, moet ik altijd even aan hem ruiken. Dafydd vind hem vooral stinken en vindt dat Harry vaker in de was moet. Natuurlijk worden er geregeld grapjes over gemaakt en wordt Ifan ermee geplaagd.

 

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren werd was het al snel duidelijk dat dit zijn favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan's knuffel wassen zit er uiteraard niet in ;-)

 

Knuffel wassen

Ik las in een Britse krant een artikel over je kind zijn knuffel wassen. De mevrouw in kwestie was bezorgd over haar kleinkind die een dekentje als knuffel had. Ze was bang voor de bacteriën op het deken en of haar kleinkind er niet ziek van zou kunnen worden. Volgens de deskundige Dr. Miriam is het geen enkel probleem voor kinderen om knuffels te hebben die niet regelmatig in de was gaan. De kinderen zijn namelijk immuun voor de bacteriën op de knuffel. Ook hebben ze hun manier van geruststellen ontwikkeld en daar spelen knuffels vaak een grote rol in.

 

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren werd was het al snel duidelijk dat dit zijn favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan's knuffel wassen zit er uiteraard niet in ;-)

Toen ik zwanger was van Ifan kreeg ik een cadeautje van mijn zusje en zwager. Het was een hondje wat ze kochten bij Harrods in Londen. Toen Ifan geboren werd was het al snel duidelijk dat dit zijn favoriete knuffel Harry zou zijn. Ifan's knuffel wassen zit er uiteraard niet in ;-)

 

Ifan’s knuffel Harry gaat zelden in de was en volgens Dr. Miriam dus ook helemaal niet nodig! Alleen als het echt niet anders kan. En we merken echt dat hij zijn gerustgesteld en veilig voelt bij Harry. Zo fijn dat hij iets heeft waarmee hij zichzelf kan troosten als dit nodig is ❤

 

 

Hoe vaak gaan de knuffels van jouw kind(eren) in de was?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

1 Comment

  • Kelly

    Wij hebben meerdere dezelfde knuffels gekocht voor onze dochter en ik doe ze eigenlijk best wel vaak in de was, ze zien er allemaal hetzelfde uit en ze accepteert ze alle 5 haha. Ik vind zo’n knuffel ook echt stinken want het is zo’n knuffeldoekje waar ze het puntje van in haar mond doet, hier gaan ze dus iedere week (afgewisseld van elkaar) in de was

    11 mei 2018 at 15:41 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: