Mama & Kids

Kinderen en huisdieren

Sinds november vorig jaar hebben wij een poes, Annette. We hebben haar uit het asiel gehaald. Ifan is elke keer met ons/mij mee geweest om te kijken. Behalve toen ik haar ging ophalen, dit leek me wel een beetje veel van het goede voor het beestje 😉 Zou het goed gaan? Kinderen en huisdieren zou een goede combinatie moeten zijn, maar je weet het nooit…

Sindsdien is Ifan echt verliefd op Annette.

Het is zo leuk om te zien hoe een band tussen dier en kind ontstaat. In het begin moest Annette nog niet zoveel van Ifan hebben. Ze ging hem meer uit de weg. Maar, wat ik heel belangrijk vind, ze heeft nog nooit geblazen of uitgehaald naar hem. En dan bedoel ik niet als hij aan haar haren of staat zou trekken maar als ze er bijvoorbeeld even niet zoveel zin in heeft.

We beginnen nu te merken dat ze het wel goed kan vinden met Ifan. Ze is aan hem gewend en ze weet dat hij op een goede manier met haar om zal gaan. Dit hebben we Ifan overigens ook vanaf het begin heel duidelijk gemaakt. Het is sowieso geen kind wat dieren of andere kinderen/volwassenen pijn zou doen met opzet.

Annette wordt graag geborsteld. Ze ziet het als een soort aaien. Ifan vindt het erg leuk om dit te doen. Sinds een tijdje komt ze ook wat meer los op het gebied van spelen. We hebben in het begin zo’n vogeltje aan een elastiekje en een balletje met flosjes voor haar gekocht maar she couldn’t care less haha. Nu begint ze er wel mee te spelen. Ifan vindt het ook erg leuk om dit met haar te doen.  Ik denk ook dat dit hun band zeker versterkt!

Ik ben heel blij dat we de beslissing hebben genomen om een huisdier te nemen. Ik lees veel over dat het een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen als ze opgroeien met huisdieren. En natuurlijk vind ik het zelf ook heel gezellig 🙂

Hebben jullie huisdieren? Wat vinden jullie kinderen ervan?

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: