(Kids) Fashion, Gastblogs

Karin | Tijgerprintjes, goed of fout?

Dit seizoen zien we veel tijgerprintjes in de winkels. Ze zijn eigenlijk nooit weg geweest maar deze winter zijn ze weer echt ‘hot’. Je ziet ze in blouses, T-shirts, jassen en zelfs broeken. Ze zijn leuk maar hebben een imagoprobleem.

Eigenlijk geen tijgerprint

Eerst wil ik nog even iets rechtzetten. Het is eigenlijk geen tijgerprint. Een tijger ziet er zo uit

 

Foto van Shutterstock

En ook geen panterprint. Dat hoor ik ook wel eens.

 

Foto van Shutterstock

Het is de vacht van een luipaard waar we met z’n allen zo dol op zijn.

 

Foto van Shutterstock

Wat fout is, wil men niet meer

De een is er gek op, de ander griezelt er van. Het is werkelijk waar dat we een vreemd gevoel krijgen bij het zien van dierenprintjes. Volgens mij stamt dat uit vroegere tijden. Alleen rijke mensen konden dierenhuiden betalen. Welvarende heren droegen jassen met luipaardhuid op de kraag. En wie kent de madammen met de bontjas niet van vroeger? Maar wat wel vaker gebeurt met dure dingen (ook sieraden en auto’s), zodra de verkeerde mensen – zoals maffia of de ‘nieuwe rijken’ – ermee liepen te pronken, werd het ‘fout’. En wat fout is, wil men niet meer.

 

Luipaardprintjes zijn leuk, maar wel goed combineren

Toch vind ik luipaardprintjes heel leuk. Mits je het goed combineert. Probeer het niet chique te dragen want dat is het al lang niet meer. Het wordt vaak gezien als volks, ordinair en fout. Maak er een ‘outfit met een knipoog’ van. Ofwel, neem het printje niet te serieus en probeer het wat stoerder te combineren. Zo voorkom je dat het verkeerd wordt begrepen.

Ik heb er een paar uit de winkel (waar ik werk) geleend om wat foto’s te maken. En waar kun je het beste “tijgerprintjes” showen? Op de kermis natuurlijk! Het was afgelopen week kermis in de stad. Kwam dat even leuk uit!

 

“Tijgerprintjes” op de kermis!

Aan het muntjesapparaat draag ik een blouse in foute print met sterretjesstropdas en -manchetten van Aaiko € 99,95 en een stoere boyfriend jeans in black denim van Bianco € 99,95.

 

Bij de draaimolen heb ik een broek aan met luipaardprint in mooie kleuren en een glansje van Tramontana € 99,95 en een zwarte stretchblouse van Expresso € 69,95 met daaroverheen een zachte, wollen koperkleurige trui, ook van Expresso € 89,95.

 

Voor het lunapark sta ik in een T-shirt van Freequent €39,95 met een zwart blazertje van Yaya erover. Die is van mezelf, van de Yaya wintercollectie 2016. En een jogjeans in baggy model met damages (slijtplekken) van Summum €129,95. Lekker stoer en comfortabel.

 

Als je toch bang bent om de plank totaal mis te slaan met zo’n tijgerprintje, kun je altijd nog kiezen voor een leuk detail in deze print. Een tas, haarband of sjaal bijvoorbeeld.

Deze roze sjaal heeft aan de achterkant een mooie bloemprint. Superleuk, en hij is van Expresso €34.95

 

De ecru-kleurige printsjaal is van Rafa €15,95.

 

Zo zou ik de dierprintjes combineren. Vermijd combinaties van luipaardprint met (nep)leer en/of bont. Daarmee bevestig je het beeld van fouter dan fout. Én leer, én bont, én een tijgerprintje is echt te veel van het goede. Waar je ook mee op moet passen is je haar en make up. Twijfel je of je zo’n printje kunt hebben? Want ze zijn zo leuk. Probeer dan de rest van je uiterlijk wat neutraal te houden. Dus een uitbundige dierprint kan. Maar hou dan je kapsel eenvoudig en je make up naturel. Dan kan dat prima, bij iedereen.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips gehad. Of vind je mijn mening over tijgerprintjes juist belachelijk? Dat kan natuurlijk ook. Laat het me weten en laat een reactie achter. Ik ben benieuwd!

Liefs, Karin

You may also like

1 Comment

  • Karin | Mijn favoriete outfits van 2017! | Lovely Charlotte

    […] de tijgerprintjes. Deze was zeker een van mijn favoriete outfits, misschien wel dé favoriet! Met de […]

    13 januari 2018 at 20:01 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: