Interieur

4x inspiratie voor een stoere jongenskamer!

Natuurlijk wil jouw zoon een mooi kamer, maar hoe creëer je die? Bij een jongenskamer denk je misschien snel aan de kleur blauw, maar er is veel meer mogelijk. Zin in wat originelers? Ga aan de slag met deze 4 inspirerende ideeën!

Echte jongenskleuren

Het is niet nodig om zo’n kleurencombinatie door te voeren in de hele kamer. Je kunt ook kiezen voor een slaapkamer in basic kleuren, zoals (room)wit, en kleur toevoegen door middel van de accessoires. Een leuke gele zitzak of een grijs hobbelpaard voor een wat jonger kind, doen het altijd goed. Het is wel slim om van tevoren te bedenken waar je voorkeur naar uitgaat. Nieuwe gestucte muren verven in okergeel, terwijl je bij nader inzien toch liever kiest voor kleur in de accessoires, is niet heel handig! Kies ook voor een goed kwaliteit verf, bijvoorbeeld Sikkens verf. Dit zorgt voor een stuk minder ergernissen tijdens het verven.

Stoere jongenskamer

Steigerhout: stoer en stevig

Niet iedere ouder staat te springen om tijd en energie te steken in een jongensslaapkamer, uit angst dat al die inzet en moeite voor niets is. Jongens kunnen echte rouwdouwers zijn, die tijdens een goeie stoeipartij of tijdens het in het rond zwaaien met zelfgemaakte zwaarden, heel wat ongewilde schade kunnen veroorzaken. Ik weet niet hoe het met jouw zoon zit, maar die van mij ziet ook een hoop dingen niet. Hij heeft het bijvoorbeeld niet in de gaten op het moment die ‘ie naast zijn blaadje aan het kleuren is. Waardoor er nu dus een aantal diepe krassen in zijn grenen bureautje zitten 🙈

Herken jij dit ook van jouw eigen zoon? Zorg er dan voor dat de spullen van je zoon van stevig materiaal gemaakt zijn. Steigerhout is een ideaal materiaal voor slaapkamermeubels, zoals zijn bed en zijn bureau. Dit type hout kan tegen een stootje, een kras meer of minder maakt niet uit, en het staat ook nog eens ontzettend stoer. En daarnaast is steigerhout een duurzame (én praktische!) oplossing voor de slaapmaker van jouw zoon.

Van spelen naar sporten

Op een gegeven moment komen jongens op een leeftijd dat veel speelgoed kinderachtig wordt gevonden. Dat is het moment om zijn kamer eens flink uit te mesten!

picture of gymnastic rings
Photo by Ivan Samkov on Pexels.com

Het speelgoed dat weggaat kan plaatsmaken voor bijvoorbeeld sportattributen. Wat dacht je van een stel ringen aan het plafond? Een klimrek of klimwand tegen de muur, of een industriële bak voor het bewaren van zijn halters? Van speelgoedauto’s naar halterbanken: kleine jongens worden snel groot. En daar hoort een jongenskamer bij die past bij hun leeftijd!

Opbergruimte is een must

Ik vind het heerlijk om alles weer helemaal schoon te maken en op te ruimen. Maar als je goed wil kunnen opruimen is opbergruimte ook een echte must! Dit hoeven geen saaie kasten te zijn, maar kunnen hippe meubels zijn die multifunctioneel zijn.

retro toys and globe on cabinet in nursery room
Photo by Tatiana Syrikova on Pexels.com

Denk eens aan een speelgoed kist die je ook kan gebruiken als bankje door op de deksel kussens vast te maken. Of een een ladekast die je schildert met schoolbord of magneet verf waardoor het een soort prikbord word. Je zou een hoge (boeken)kast ook kunnen bekleden met kurk een ‘wall of fame’ te maken. Genoeg ideeën dus om spullen op te bergen!

Veel liefs,
Charlotte 💕

You may also like

2 Comments

 • Sanne Brouwer

  Een leuke inspiratie voor de slaapkamer van mijn kleintje. Bedankt voor de tips en ga ze zeker gebruiken!

  10 september 2018 at 09:59 Reply
 • Heidi

  Zijn heel goei tips. Binnen twee jaar ga ik mijn zoon zijn kamer ook weer herdoen …
  Heidi onlangs geplaatst…Winter avonturen #4My Profile

  11 januari 2021 at 15:47 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: