Mama & Kids

Je kind zindelijk krijgen, wat een hel!

Poeh, ik vind het nogal wat hoor… we hebben al een aantal pogingen gewaagd maar iedere keer liep dat toch op niks uit.

Anderen kinderen van zijn leeftijd zijn allemaal al zindelijk (in ieder geval overdag). Ik merk ook dat het Ifan niet echt boeit, hij vind het wel erg gemakkelijk dat hij een luier om heeft. Gevalletje liever lui dan moe 😉 dit heeft hij overigens wel wat vaker haha!

Tot donderdag…..!!!

Ik ging Ifan ’s middags ophalen op het kinderdagverblijf. Toen ik op de groep aankwam was hij lekker aan het spelen. Ifan zag me en begroette me, maar ging daarna weer lekker verder spelen. Ik maak altijd even een praatje met de leidster over hoe het die dag gegaan is en hoe het in het algemeen met hem gaat.

De leidster riep Ifan bij haar omdat hij wat moest vertellen en laten zien. Hij had al twee uur (!!!!!) geen luier meer om en ging goed plassen op de wc! Zo trots als een pauw (en mama natuurlijk ook) vertelde hij dat hij nu een echte peuter is! De leidster vroeg nog of hij een luiers om moest voor de terugweg in de auto. Dat leek me niet nodig aangezien hij net nog een kleine plas op de wc had gedaan en de autorit maar een minuut of 10 zou duren.

Eenmaal 5 minuten in de auto zei Ifan tegen me dat hij gepoept had. Natuurlijk, ik zeg dat hij geen luier hoeft voor in de auto en dan gebeurd er dit! Toen we thuis waren bleek dat hij, gelukkig, alleen geplast had. Hup, alle natte kleren uit en droge boxer en broek weer aan. Vervolgens heeft hij die namiddag/avond nog 3 keer geplast, en dan bedoel ik niet op het potjes…

Ik snap er niks van! Op het kinderdagverblijf gaat het perfect maar zodra hij thuis is gaat het weer helemaal mis.
Iemand de gouden tip om je kind zindelijk te maken? Help?!

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: