Mama & Kids

Je kind wel of niet helpen met school?

Ik ben van mening dat de tijd die een kind op school doorbrengt er is om te ontwikkelen en dat je thuis kan ontspannen. Natuurlijk kan je je kind helpen met school wanneer iets wat meer aandacht behoeft, maar buiten dat vind ik dat een kind, kind moet kunnen zijn.

Extra oefenen en helpen met school

Ifan is erg goed in rekenen. Hij heeft een pluswerkboek en scoort goed bij toetsen. En het belangrijkste, hij vindt het leuk! Lezen daarentegen gaat nog niet zo denderend. Hij vindt het niet leuk en doet het dus ook niet graag.

Van zijn juf hebben we nu de opdracht gekregen om thuis meer te lezen. We hebben een boekje met teksten gekregen waar we elke dag na het eten iets uit lezen.

Voor mij zit hier het verschil. Als je kind ergens moeite mee heeft en je er extra aandacht aan wil besteden is dat prima. Maar om een kind doelbewust te pushen hoewel dit niet direct nodig is, vind ik persoonlijk niet nodig.

Als een kind zelf aangeeft, door middel van gedrag of het vertelt, is het uiteraard prima om hem of haar extra uitdaging te bieden.

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester is een bedrijf wat, zoals de naam al doet vermoeden, bijles kan geven aan kinderen op de basisschool of het middelbaar onderwijs. Daarnaast hebben ze eigen oefenmateriaal ontwikkeld waarmee kinderen zich extra kunnen voorbereiden op de CITO of NIO toetsen.

Het oefenmateriaal bestaat uit oefenboekjes, flitskaartjes en een online leerwereld.

Wij hebben de voor Ifan het oefenboekje deel 2 voor taal en oefenboekje deel 2 voor rekenen groep 3 ontvangen. In het begin van het boekje staat een uitleg en achterin het boekje staan de antwoorden van de multiple choice vragen. Kinderen zouden het boekje zowel zelfstandig als met hulp moeten kunnen doorwerken.

Je kind wel of niet helpen met school?

Onze mening over de oefenboekjes van De Bijlesmeester

Zoals ik al verwachtte is de vraagstelling vrij lastig. Dit komt wel overeen met de vraagstelling van de CITO toets.

In het taal boekje wordt begrijpend lezen geoefend, woordenschat en spelling.

Persoonlijk vind ik het begrijpend lezen gedeelte best moeilijk voor een groep 3 leerling om zelfstandig te maken. De woorden die erin staan zijn nog te moeilijk om te lezen. Ik denk dat je dit onderdeel het beste samen kan maken.

Je kind wel of niet helpen met school?

Mocht jouw kind nou al een hoger niveau van begrijpend lezen hebben en toe zijn aan verdiepende stof, is dit zeker iets wat ze wel zelfstandig zouden kunnen doen.

Het boekje van rekenen is voor Ifan vrij gemakkelijk. De vraagstelling is soms wat lastig, maar dat belemmerd hem niet de opgaves te maken. Wederom ben ik van mening dat dit boekje samen gemaakt moet worden omdat de vragen nog best lastig zijn om zelfstandig te lezen.

Je kind wel of niet helpen met school?

Mocht je op zoek zijn naar oefenboekjes om samen met je kind te oefenen en ze te helpen met school, dan zou je zeker een kijkje kunnen nemen bij het oefenmateriaal van De Bijlesmeester.

Veel liefs,
Charlotte 💕

You may also like

1 Comment

  • TaalExtra en Squla | Extra aandacht voor lezen! | Lovely Charlotte

    […] gesproken ben ik, als ouder, niet iemand die snel extra thuis zal oefenen voor dingen op (basis)school. Ik vind dat kinderen al lang genoeg op school zitten en dat thuis voor ontspanning moet […]

    19 oktober 2019 at 14:12 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: