Interieur

Interieur inspiratie | Een ronde eettafel!

Toen Dafydd en ik gingen samenwonen hadden we niet veel spullen nodig. Ik trok bij hem in en hij woonde op dat moment in een gemeubileerd appartement. Ik kwam zelf van een studentenkamer en had alleen een bed, boekenkast en ladekast, een kleine tafel, twee stoelen en een grote stoel. Nu jaren en een hoop meubels later, ben ik op zoek naar iets anders. Een ronde eettafel lijkt me dan ook prachtig staan in ons huis!

Inhoudsopgave

Woning kopen

Na een tijdje besloten we dat het tijd was voor de volgende stap, een huis kopen! Samen hebben we een aantal huizen gezien, maar ons oog viel op een maisonnette woning net buiten het centrum.

Na wat onderhandelingen kregen we het doorslaggevende telefoontje dat wij trotse eigenaren waren van een ruime bovenwoning in Haarlem! We konden ons geluk niet op 🙂 We wilden nog het een en ander verbouwen en begonnen met shoppen voor een nieuwe huisraad. Want de spullen die ik vanuit mijn studentenkamer had vielen nogal in het niets in een compleet huis.

Meubels uitzoeken

We kozen voor een lichte bank, die inmiddels alweer is verruild voor een donkere variant. Stoelen met stoffen bekleding en keken naar rechthoekige eikenhouten tafels. De tafel die het geworden is, is recht-toe-recht-aan, maar wel van degelijke kwaliteit. De stoffen stoelen hebben inmiddels ook al ruimte moeten maken voor nieuwe. Op de een of andere manier veranderd je interieur en smaak toch een beetje als je kinderen krijgt (en ouder wordt) 😅

Met de eettafel zijn we nog steeds erg blij, alhoewel ik soms wel een nieuwe eettafel kopen wil 😉 En dan niet meer rechthoekig, maar rond.

Ronde eettafel

Een ronde eettafel lijkt me zo gezellig! Je kan elkaar, als je met vele aan tafel zit, altijd goed zien. Een gesprek is niet alleen aan een kant van de tafel gaande, maar de hele tafel doet mee als gesprekspartner.

Daarnaast is het in ons huis ook ideaal. Onze woonkamer is vrij smal, een écht Haarlems huis 😉 Dat is in principe niet zo’n probleem, maar als je wel graag een grote ruime eettafel wilt, iets minder praktisch.

Interieur inspiratie | Een ronde eettafel!

Afbeelding Shutterstock

Bij ronde eettafels is het wel belangrijk dat je goed let op de afmeting. Wil je met 6 personen aan tafel kunnen zitten, kies dan voor een tafel met een diameter van 130 cm. Dit staat gelijk aan een rechthoekige tafel van 90 x 150 cm. Heb je ruimte nodig voor 8 personen? Kies dan voor een diameter van 150 cm. Deze staat gelijk aan 110 x 200 cm in de rechthoekige variant.

Maar naast een ronde tafel lijkt me een ovale tafel ook heel tof! In ons huis niet helemaal praktisch, maar zeker wel iets waar ik zo nu en dan smachtend naar kan kijken!

Je kan een ovale tafel ook perfect gebruiken om bijvoorbeeld je werkplek mee in te richten 🙂

Interieur inspiratie | Een ronde eettafel!

Afbeelding Shutterstock

Wat heeft jouw voorkeur, een rechthoekige, ovale of ronde eettafel?

Veel liefs,
Charlotte 💖

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: