Interieur

Interieur Inspiratie | Een hottub in je tuin!

 Wanneer je wil ontspannen na een lange of drukke dag werken, is het enorm fijn om dit te kunnen doen door een warm bad te nemen. Je kunt ervoor kiezen een jacuzzi aan te schaffen met ingebouwde massagestralen en verlichtingen, maar je kunt ook een hottub plaatsen in je tuin.

 

Inhoudsopgave

Wat is een hottub?

Dit is een op hout gestookt buitenbad gevuld met water wat aangewakkerd wordt door een interne of externe houtkachel. De vorm van de hottub is rond en in het bad zijn banken toegevoegd waar mensen op kunnen zitten. Het water wordt meestal opgewarmd naar 37.5 graden Celsius.

 

Hottub beter voor het milieu

Aangezien een hot tub op een hout gestookte kachel werkt, is het goed voor het milieu en relatief voordelig in vergelijking met een jacuzzi. Verder duurt het vrij lang om een jacuzzi te verwarmen, terwijl je een hottub in ongeveer anderhalf uur op kunt warmen. Tevens is de hottub zelf goedkoper aan te schaffen dan een jacuzzi, hierdoor is het financieel veel voordeliger om voor een hot tub te kiezen. Bovendien is een hot tub vrij licht van gewicht waardoor deze makkelijk te verplaatsen is door een aantal mensen. Je kunt deze daarom op elke gewenste plek in je tuin neerzetten. En aangezien het water toch lekker warm is, kun je het hele jaar door gebruik maken van de hot tub.

 

 

Gezondheid verbeteren

Door een hot tub te nemen kun je zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid verbeteren. De warmte van het bad zorgt er immers voor dat je je lichaam en geest een beetje rust gunt. Hierdoor kun je beter stress loslaten en tegelijkertijd je immuunsysteem versterken. Bovendien helpt de warmte van de hottub ook om je bloedsomloop te verbeteren. Tevens zorgt de warmte er ook voor dat je lichaam gaat zweten. Hierdoor ontsnappen de afvalstoffen uit de huid waardoor de uitstraling hiervan verbeterd wordt.

 

Verschillende materialen

Wanneer je een hot tub wil aanschaffen, kun je kiezen tussen houten en kunststof baden. Een houten bad heeft vaak een klassieke uitstraling, en geeft vaak ook nog een fijne geur af wanneer het gebruikt wordt. Een kunststof hottub daarentegen is veel gebruiksvriendelijker en makkelijker schoon te maken. Het vereist namelijk minder onderhoud dan een houten hottub. Ook is een kunststof hottub een stuk duurzamer want het materiaal is goed bestand tegen een stootje en amper gevoelig voor nadelige zaken zoals bijvoorbeeld een lekkage. Vaak gaat een kunststof hottub ook langer mee dan de houten variant.

 

Interieur Inspiratie | Een hottub in je tuin!

 

Onderhoud is belangrijk!

Het is wel belangrijk dat je je hottub blijft onderhouden. Eén van de dingen die je vooral niet moet vergeten is dat je je kachel regelmatig moet schoonmaken om deze in een nette staat te blijven houden. Bij een externe kachel moet je de aslade regelmatig legen en de kachel schoonmaken aan de binnenkant. Bij een interne kachel kun je weer het beste aan de slag met een speciale asschep om deze van binnen leeg te scheppen. De buitenzijde van de kachel kun je vervolgens weer eenvoudig schoon houden met reinigingsmiddelen en een doekje. Verder is het ook zaak de kuip van je hottub goed te onderhouden. Dit kan gemakkelijk door met een reinigingsmiddel en doekje aan de slag te gaan. Wel moet je er hierbij op letten dat je het gebruikte middel goed weg spoelt, want anders kan er schuim ontstaan wanneer je de hottub later weer vult.

 

Fonteyn

Bij Fonteyn kun je verschillende spa producten aanschaffen. Zo kun je op de website naast een hot tub ook een jacuzzi of whirlpool bekijken. Je kunt zelfs een zwemspa aanschouwen op de website; dit is een soort bubbelbad en zwembad in één. Wanneer je genoeg ruimte hebt en over voldoende financiële middelen beschikt kan het een aanrader zijn deze aan te schaffen.

 

Liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

2 Comments

 • Gea vd hoff

  Lijkt me heerlijk , ik heb in de zomer wel vrij ruim zwembad in de tuin, ervaring leert,zou graag meningen van andere ervaren gebruikers willen verzamelen,voordat ik zoiets zou aanschaffen.

  21 december 2017 at 12:47 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Een zwembad in de tuin lijkt me ook heerlijk! Maar een hottub voor oude winteravonden lijkt me zeker ook geen straf 😉

   21 december 2017 at 13:22 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: