Interieur

Interieur Inspiratie | Creëer het ultieme binnen-buiten gevoel!

Sinds ruim een jaar hebben we een tuin. Eerder hadden we wel een dakterras, maar dat voelt en is toch anders. We zijn zo blij met onze tuin. Zeker die grote openslaande deuren geven zo’n heerlijk binnen-buiten gevoel ♡

Uitgelicht afbeelding Shutterstock

Toegang tot de tuin

Wat ik me eerder niet realiseerde is hoe fijn het is om een tuin te hebben. En dan met name eentje waar je vanuit openslaande tuindeuren of een schuifpui in kan stappen.

We woonden eerst in een appartement waarbij we een dakterras hadden. Dit was heerlijk, maar om hier te komen moesten we altijd door onze slaapkamer heen. Op zich is dat niet zo’n probleem, maar als je gasten hebt is dat niet altijd even prettig. Ik heb namelijk niet altijd zin om de slaapkamer netjes op te ruimen en daarnaast vind ik de slaapkamer ook iets privé. Voor goede vrienden en familie is dit geen probleem, maar voor mensen die je wat minder goed kent vond ik dit altijd wel een dingetje.

Nu we een zomer in ons nieuwe huis hebben doorgebracht merk ik pas hoe ontzettend lekker het is om een tuin te hebben. Met name de toegang tot de tuin vind ik erg prettig. Deuren of schuifpui open en je stapt de tuin in, hierdoor creëer je ook een echt binnen-buiten gevoel.

 

Interieur Inspiratie | Creëer het ultieme binnen-buiten gevoel!

Afbeelding Shutterstock

 

Planten in je interieur

Planten voegen niet alleen iets moois toe aan je interieur. Ze kunnen naast een ultiem binnen-buiten gevoel, ook veel goed voor je doen. Ze geven je zuurstof en zorgen voor een minder droge lucht.

Ik ben zelf op dit moment helemaal weg van de Pilea en het Chinees Lantaarntje.

 

Interieur Inspiratie | Creëer het ultieme binnen-buiten gevoel!

Afbeelding Shutterstock

 

Veel glas in huis

Door glas zorg je voor meer licht in huis, daarnaast voelt je huis ook meer bij de tuin betrokken. Zeker in de donkere wintermaanden is dit een absolute must!

Met uitzondering van de zolder hebben wij overal grote ramen. De slaapkamers hebben elk een flinke raam partij en in de woonkamer en keuken hebben we openslaande deuren en aan de voorkant van het huis een kleine erker.

Met veel glas in huis is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goede isolatie want je wilt natuurlijk niet dezelfde temperatuur binnen als buiten 😉 In de winter is dit erg fijn om de warmte binnen te houden, maar in de zomer is het juist fijn om de warmte buiten te houden!

 

Interieur Inspiratie | Creëer het ultieme binnen-buiten gevoel!

Afbeelding Shutterstock

 

De veranda

Een veranda is altijd al een grote droom van mij geweest. Het lijkt me heerlijk dat je, zelfs als het regent, lekker buiten kan zitten. Met vrienden lekker barbecuen, tot laat buiten wijntje drinken of op een mooie herfstdag met een dikke trui genieten van de prachtige kleuren die dit seizoen met zich meeneemt.

Ik zou mijn man ook een groot plezier doen met een mooie buitenkeuken. Zo’n grote barbecue met voldoende plek om alles neer te zetten!

Een veranda kan een verlengde van je huis zijn waardoor je een echt binnen-buiten gevoel creëert. Maar je kan deze ook op een andere willekeurig plaats in de tuin plaatsen. Net waar je plek hebt!

 

Wat geeft jou het ultieme binnen-buiten gevoel?

 

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: