Persoonlijk

Persoonlijk | Ik schaam me voor mijn agressief randje

Het schaamrood op de kaken krijgen, mezelf willen verstoppen en het tegen niemand willen zeggen. Ik schaam me voor mijn agressief randje…

Ik schaam me voor…

mijn agressief randje. Zo dat is eruit, ik val meteen met de deur in huis.

Soms, als iets of iemand me het bloed onder de nagels vandaan haalt, ben ik in staat om je echt een klap te geven. Gewoon keihard, vol op je gezicht te meppen. Dit gevoel kan ik hebben bij Dafydd maar ook bij Ifan. En daar schaam ik me het meest voor.

Het is me nog nooit overkomen dat ik daadwerkelijk een klap heb uitgedeeld. Maar er zijn wel situaties geweest waar het weinig had gescheeld. In de meeste situaties loop ik weg en heb ik een paar minuten nodig om te bedaren. Daarna gaat het wel weer. Achteraf besef ik me dan dat het geheel onterecht was dat ik zó boos werd. Ik mag misschien wel gelijk hebben in de kwestie, maar om zo boos te worden en dat agressief gevoel weer naar boven te laten komen is echt niet nodig.

Gelukkig ben ik me er wel bewust van dit gevoel en probeer ik het te veranderen.

Een van de dingen die ik hiervoor doe is boksen. Hiermee kan ik al mijn agressie projecteren op iets anders en omzetten naar een positieve ervaring. Het werken aan een gezond lijf en meer zelfvertrouwen. Het helpt me echt om minder snel heel erg boos te worden. Ik merk ook zeker als ik twee weken niet heb getraind dat ik ontvlambaarder ben en sneller dit agressieve gevoel weer terug krijg.

Misschien heb je nu een heel verkeerd beeld van me, maar ik ben gewoon een vriendelijke en aardig persoon, hoor 😉 En ik word ook echt niet snel boos, maar wanneer iemand de verkeerde snaren weet te raken..

 

Durf jij te vertellen waar je je voor schaamt? En herken je mijn agressief randje, is dit iets wat jij misschien ook wel hebt?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

Uitgelichte afbeelding van StockSnap

You may also like

6 Comments

 • Nicole

  Oh ik herken dit zo. Ik gebruik niet snel geweld, ik weet altijd weg te lopen.. Maar kan wel op dat punt staan van aaaaarrrrgggg.
  Nicole onlangs geplaatst…Jij hebt toch altijd weekend?My Profile

  26 november 2016 at 07:42 Reply
 • Fleur

  Wat knap dat je hier zo open over bent en dat je heel goed weet waar jouw zwakke punt als het ware ligt! Ik kan me best voorstellen dat dit namelijk iets is waar je niet trots op bent!
  Al kan ik me wel voorstellen dat als iemand écht het bloed onder je nagels vandaan haalt dat het dan wel prikkelt om iemand even een mep te verkopen, gelukkig weet jij ook heel goed dit niet te doen dan.

  26 november 2016 at 19:05 Reply
 • Sunday Roundup | Lovely Pictures & lekker eten! | Lovely Charlotte

  […] te zetten, zeker ook omdat het iets is waar ik me best voor schaam. Ik vertelde je dat ik een agressief randje heb en me daar voor […]

  27 november 2016 at 07:00 Reply
 • Roelfien

  Ik had het zelf kunnen schrijven.. .

  29 maart 2018 at 21:30 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: