Persoonlijk

Ik hou van mij en ik meen het echt!

Zelf liefde en zelfacceptatie zijn voor mij heel belangrijkste dingen. Nu ik ouder word, merk ik dat ik me steeds minder aantrek van wat andere mensen denken en wat ze van me vinden. Ik hou van mij!

Een aantal jaar geleden kon ik best onzeker zijn over mezelf en wat andere mensen van me vonden of zouden denken van de dingen die ik deed. Ik deed dingen niet, omdat ik bang was voor de reacties van anderen.

 

Bloggen

Bloggen is best een onconventioneel beroep. Er zijn aardig wat vooroordelen over en ik denk ook dat veel mensen niet precies begrijpen wat je precies doet. “Jij schrijft een stukje tekst, en krijgt alleen maar gratis dingen”, is een zin die ik wel vaker heb gehoord.

Toen ik Lovely Charlotte in november in ging schrijven bij de Kamer van Koophandel heb ik dit niet heel openlijk gedeeld op mij blog. Ik deed dit niet omdat ik bang was dat ik veroordeeld zou worden en er negatieve reacties zouden komen. Ik ben tenslotte niet zo’n heel grote blogger. Ik vroeg me uiteindelijk af voor wie ik het nu eigenlijk deed. Ik doe dit voor mezelf. Ik vind dit leuk om te doen en ik word er ontzettend blij van. Dus waarom zou ik me dan in hemelsnaam druk maken om wat andere mensen van me vinden of denken.

 

Gewicht

Sinds ik jong ben is mijn gewicht al een dingetje. In groep 8 begon ik bij een diëtiste. Eigenlijk te gek voor woorden, om met een meisje van 11/12 jaar naar een diëtiste te gaan. Maar mijn ouders en ik wilden graag wat handvatten hoe we beter met mijn voeding konden omgaan en hoe we mijn gewicht onder controle konden houden.

Sindsdien ben ik eigenlijk altijd met voeding bezig. Over elke hap die ik in m’n mond steek, denk ik na. Dit klinkt nu wel heel heftig, maar dat valt wel mee. Het zit zo in m’n systeem dat ik niet beter weet en dat het automatisch gaat. Ik zal nooit super slank worden, en dat hoeft ook niet. Toen ik nog jonger was, was een slank en strak lichaam mijn ideaal beeld. Nu ik wat ouder begin te worden, merk ik dat ik blij met mezelf ben. Gewicht heeft niet meer zo’n grote lading in mijn leven. Er zijn veel belangrijkere dingen. Ik ben trots op mijn rondingen en heb het klassieke zandloper figuur. Niet ideaal om broeken te shoppen, maar ik ben tevreden.

 

Ik hou van mij

“Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt.”

 
 

Het laatste couplet van “Ik hou van mij” van Harry Jekkers. Het is zo’n prachtig nummer. Luister het maar eens ♥

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

3 Comments

 • Teun

  Ik kende het liedje niet totdat ik, inmiddels alweer een aantal jaren geleden, via jou erover hoorde. Sindsdien staat het in mijn lijstje met favorieten. Mooie ijzersterke tekst over zijn wie je bent en daar gelukkig mee zijn. Iets wat makkelijk lijkt maar zo moeilijk kan zijn omdat je eigen geluk niet vanzelfsprekend is.
  Mooie blog weer Charlotte, je doet het prima, respect!

  1 maart 2017 at 09:27 Reply
 • Anneke

  Groot gelijk dat je je steeds minder en minder aantrekt van wat een ander van je denkt of zegt! Ik ben het nog een beetje aan leren 😉
  En ivm dat gewicht: ieder lijf is mooi op zijn eigen manier. Het belangrijkste is dat je je goed in je vel voelt en dat je gezond bent. Dàt is wat een mens knap maakt.
  Anneke onlangs geplaatst…DIY: tijdschriftenstandaardMy Profile

  2 maart 2017 at 12:18 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: