Mama & Kids, Persoonlijk

Ik blijf bij hem voor zijn geld, niet voor de liefde

Samen twee geweldige kinderen, een mooi huis, geld genoeg om alles te kunnen kopen wat je maar wilt, je droom naleven en ook nog een goed seksleven. Waarom zou je dan in hemelsnaam bij hem weggaan?!

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Vooroordeel

Een aantal maanden geleden las ik een artikel in het tijdschrift Kek Mama over dit onderwerp. In de eerste instantie was ik redelijk bevooroordeeld toen ik de titel las. “Dat doe je toch niet!” dacht ik. Fijn dat je veel geld te besteden hebt, maar daar gaat het toch niet om in het leven? Je wilt toch graag gelukkig zijn, geborgenheid voelen, thuiskomen bij je geliefde? Toen ik het gehele artikel had gelezen was mijn mening veranderd.

 

Geen interesse in zijn vrouw

Zijn kinderen zijn alles voor de man in kwestie. Ook houdt hij van zijn vrouw. Maar een bosje bloemen of interesse tonen in haar, dat is er niet bij. Zij stortte zich op de kinderen en hij op het geld verdienen.

Ze leefden langs elkaar heen, meer als broer en zus dan als man en vrouw. Samen deelden ze alleen dingen over de kinderen, verder geen andere zaken.

 

Beter uit elkaar voor de kinderen dan bij elkaar blijven

Het gevoel wat ik bij het artikel kreeg was, dat ze een soort LAT-relatie hebben maar wel in hetzelfde huis. Ze wonen samen onder één dak, maar samen zijn ze niet. Ik ben van mening dat je beter uit elkaar kan gaan voor de kinderen in plaats van bij elkaar blijven voor de kinderen als je elkaar de tent uit vecht of er een constante spanning hangt. Kinderen zijn net sponzen, ze horen, zien en voelen alles. Dus die spanning of ruzie achter gesloten deuren, die hebben zij echt wel door. Misschien begrijpen ze niet wat er precies gezegd word, maar ze voelen die spanning wel.

 

Een luxe leven vol geld of een liefdevolle man?

Maar wat nou als je man fantastisch met de kinderen is, jullie geen ruzie maken en er in principe geen spanning is. En er zoveel geld is dat je je daar nooit meer zorgen om hoeft te maken. Zou jij dan bij elkaar blijven omdat je op deze manier een fijn (luxe) leven te leiden, of zou je uit elkaar gaan en een liefdevolle en hartelijke man zoeken (of misschien alleen blijven)?

Kleine editor’s note: ik geef in dit artikel mijn mening. Je hoeft het hier natuurlijk niet mee eens te zijn. Maar het is niet mijn bedoeling om wie dat ook hiermee te kwetsen.

 

Handtekening Charlotte

 

You may also like

7 Comments

 • Bianca Schrijft

  Knap om zoiets aan te stippen. Het is een heel persoonlijke keuze, iedereen moet dat voor zich weten. Voor mij zou het geen optie zijn. Voor mij is de psychische connectie de belangrijkste in een relatie en dat is denk ik direct de moeilijkste. In een verhouding/relatie zoals omschreven is die geheel onmogelijk.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Help, waarom forens ik?!!!My Profile

  21 januari 2016 at 10:29 Reply
 • Heidi

  Ik zou het niet wetten.
  Ik denk dat ik vooral uit elkaar zou gaan moest dat mij over komen.
  Geld heb je wel nodig inderdaad maar ik vind in een relatie ook dat der liefde moet zijn.
  Dat je elke dag met een fijn gevoel op sta en kijk naar je geliefde die naast je lig is toch veel plezanter dan gewoon naast elkaar leven.

  Maar gelukkig is dat allemaal niet bij me, heb een schat van een man <3 🙂

  21 januari 2016 at 11:08 Reply
 • Wilmaaa

  Als alles nog zo fijn is, dan zou ik gewoon in relatietherapie gaan en er alles voor doen om de liefde terug te krijgen 🙂

  21 januari 2016 at 11:13 Reply
 • Bregje

  Poeh, lastig hoor. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je je er zelf goed bij voelt. Dat je later op je sterfbed geen spijt hebt van de keuze die je hebt gemaakt, welke keuze dat dan ook is.
  Bregje onlangs geplaatst…Mindful dineren met je dreumesMy Profile

  21 januari 2016 at 19:49 Reply
 • Anoniem

  Omwille van de kinderen heb ik jarenlang de schone schijn voor de buitenwereld opgehangen. Vuile was hang je immers niet buiten. Nu lig ik in een vechtscheiding en hij is nog erger dan je je kunt voorstellen. En de rest van de wereld kan alleen maar roepen : “Ja, maar jullie zagen er zo gelukkig uit”. En de kinderen… Die hebben ook geleerd om de schone schijn op te houden in de loop der jaren, waardoor ze er nog erger onder te lijden hebben.

  Moraal; Het is gemakkelijk te oordelen als je niet weet hoe het er binnen vier muren aan toe gaat en sta klaar voor degenen die de misschien wel moeilijkste keuze uit hun leven hebben gemaakt. Het kost vele malen meer dan je denkt te weten.

  24 januari 2016 at 20:55 Reply
 • Iris

  Lastige. Ik zou de leeftijd van de kinderen nog meenemen in de overweging. Zelf kind van gescheiden ouders en denk dat ik dat een stuk beter had getrokken als Rick en mijn moeder niet uit elkaar gegaan zouden zijn toen ik net twaalf was. Uiteindedelijk zou ik niet bij deze man blijven hoor, maar pas weggaan als de kinderen oud genoeg zijn om dit goed te kunnen verwerken.

  24 januari 2016 at 20:56 Reply
 • Anouk

  Als er geen liefde/intimiteit en psychische connectie meer is, maak je mij niet wijs dat zij een geweldig seksleven hebben…Niet met elkaar 😉

  Samen blijven voor de kinderen is zo achterhaald! Ik durf te wedden dat dat ook maar een excuus en cliché is om werkelijke redenen te maskeren, bijvoorbeeld dat je niet alleen durft te zijn.

  Het best voor kinderen is niet te leven in een situatie die vol met (onderhuidse spanningen) zit of die liefdeloos is. Welk voorbeeld geef je dan aan je kinderen? Sommige dingen houden gewoon op, beter er eerlijk en gezond mee omgaan zodat ze leren hoe dat gaat in het leven.

  25 januari 2016 at 09:12 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: