Mama & Kids

Ik ben geen standaard moeder…

Ik ben nu al ruim vijf jaar moeder van de meest fantastische zoon. In deze vijf jaar ben ik als persoon en als moeder veel gegroeid. Ik ben geen standaard moeder die uren met haar kind op de grond kan spelen en ik ben ook geen moeder die haar hele leven laat draaien om haar kind.

Ik vind het belangrijk om naast mama ook nog mezelf te zijn. Ik wil me blijven ontwikkelen en erg goed uit blijven zien. Hier besteed ik dan ook veel aandacht en tijd aan. Je zal dan ook niet zo snel horen van mij dat ik thuis kom met alleen maar kleding voor mijn zoon Ifan, terwijl ik voor mezelf ging winkelen.

Ik ben een moeder die van de spontane ideeën is. Op vrijdagmiddag als ik Ifan ophaal bedenk ik ineens om lekker ergens te gaan lunchen. Dan pakken we de auto en gaan we.

Ik ben een moeder die niet uren op de grond kan zitten om een treinbaan te maken of een huis voor Batman kan bouwen met Lego. Na 5 minuten ben ik er wel weer klaar mee. Als we aan tafel zitten houd ik het wel wat langer vol, maar dan nog ben ik er snel op uitgekeken. Het is niet zo dat ik niet graag met mijn zoon speel, maar dat bouwen is niet zo voor mij weggelegd. Misschien komt dit ook wel omdat ik een meisje ben en die kunnen niet goed bouwen, tenminste volgens Ifan.

 

Ik ben geen standaard moeder...

 

Ik ben een moeder die heel precies weet hoe ze haar zoon moet troosten en tot bedaren kan brengen. Zelf als hij helemaal overstuur is.

Ik ben een moeder die zich jaren schuldig heeft gevoeld over dat ze geen borstvoeding heeft gegeven en een keizersnede heeft gehad.  Maar uiteindelijk heb ik me hierbij neer kunnen leggen en vind ik het niet meer erg.

Ik ben een moeder die geen thuisblijfmoeder kan zijn. Ik word gillend gek als ik de hele dag alleen maar thuis zit en niks zit te doen.

Ik ben een moeder die haar kind niet mist als ze een paar dagen weg is met haar man. Soms vind ik het heerlijk om weer even man en vrouw te zijn in plaats van vader en moeder.

 

Maar bovenal ben ik een moeder die met haar hele hart van haar kind houd en alles, maar dan ook alles voor hem zal doen. Die zichzelf volledig aan de kant zet voor haar kind. Die niks liever wil dan een goede moeder zijn en ervan overtuigd is dat ze dat ook is.

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

5 Comments

 • Nicole

  Wat een mooie woorden en er zitten best veel herkenbare dingen bij. Ik kan ook niet uren met m’n dochter spelen ben t na paar minuten al beu haha. En ik ben twee jaar gedwongen thuisblijfmoeder geweest en nu ik weer werk kan ik me niet voorstellen ooit weer thuis te blijven zitten, vind 1 dagje soms al teveel!
  Nicole onlangs geplaatst…5x leukste peuter uitjesMy Profile

  4 maart 2017 at 07:08 Reply
 • Joyce

  Je bent niet alleen! Ik ben ook geen standaard moeder al denken mensen dat wel. Na 5 minuten ben ik wel klaar met de LEGO en Duplo en wil ik gewoon weer even wat anders doen. Maar het thuisblijfmoeder zijn vind ik dan weer wel geweldig!

  4 maart 2017 at 08:19 Reply
 • Melissa

  Mooi geschreven charlotte, veel herkenbaarheid.

  4 maart 2017 at 09:08 Reply
 • Femke

  Mooie post ! <3 Zo zou ik ook graag willen zijn… Eens zien hoe ik het er van af breng vanaf mei 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Bevallingskleding en kraamkleding, hoe zit het daarmee??My Profile

  4 maart 2017 at 10:00 Reply
 • heidi

  War leuk om te lezen.
  Ik zelf ben ook geen standaard moeder, ik ben gewoon mij zelf en doe ook nog leuke dingen voor mij zelf.
  Daar in geeft mijn zoontje van 7 niks te kort.

  4 maart 2017 at 16:20 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: