Mama & Kids

Ifan’s dag waarbij hij alles mocht bepalen!

Spontaan besloot ik dat het leuk was om Ifan voor één dag alles te laten bepalen. Ik vroeg Dafydd wat hij ervan vond en hem leek het ook een leuk idee. We waren ook wel benieuwd naar wat hij zou gaan doen op zo’n dag. Dus zo gezegd, zo gedaan dus 🙈

Ifan’s dag

Ergens tussen 7:30 en 8:00 uur stond Ifan aan ons bed met de boodschap dat het nu toch wel echt tijd was om naar beneden toe te gaan. Hij kwam nog even naast me liggen en ik vertelde hem over ons plan. Direct werden zijn ogen groot en begonnen te stralen. Ifan vond dit natuurlijk een heel goed idee 😉

 

Verwachting

We hadden allebei gedacht dat Ifan de hele dag voor de tv zou zitten en spelletjes op de Wii of zijn tablet wilde doen. Daarnaast wisten we van tevoren dat hij frietjes zou willen eten ’s avonds. Dat is zijn ultieme lievelingskorstje en kies hij bijna altijd als ‘ie mag kiezen 🙂

Uiteindelijk bleek niks minder waar te zijn…

 

Ifan mag de hele dag bepalen

Als eerste bepaalde Ifan dat het pyjama-dag zou zijn. Vervolgens gingen we met z’n alle naar beneden (in pyjama) een besloten eerst te gaan ontbijten. Dit deden we tezamen met een hoop Playmobil poppetjes.

 

 

Met een gevulde buik was het tijd voor onze Ninja training. Ifan deed voor en wij deden na. Ik maakte ondertussen een heel leuk slow-motion filmpje! Lang leve de iPhone 📱 We deden om de beurt nog een spelletje op zijn tablet, maar daar was hij alweer snel op uitgekeken.

 

 

Na de lunch opperde Dafydd of hij niet even televisie wilde kijken, dat wilde Ifan natuurlijk wel. We hebben uiteindelijk een dik anderhalf uur achter de tv op de bank gehangen. En dit deden we samen met een hoop knuffels die van zijn slaapkamer kwamen en de tafeltjes moesten ook aan de kant. Vraag me niet waarom?!

We moesten wel samen met hem meekijken, maar dat vond ik helemaal niet erg. Lekker bankhangen onder een dekentje en misschien heb ik ook nog wel even mijn ogen dicht gedaan 😉

 

Ifan's dag waarbij hij alles mocht bepalen!

 

Uiteindelijk hebben wij wel gezegd dat hij lang genoeg tv had gekeken en daar was hij het dan ook wel mee eens. Ifan is gek op spelletjes en tot aan het avondeten hebben we Monopoly gespeeld, een van zijn lievelingsspellen.

Zoals je al raadt hebben we wel frietjes gegeten. Ik had ook geen zin om te koken, en het was tenslotte zijn dag, dus waarom niet?!

 

 

Na het eten is Ifan wel op een redelijk normale tijd naar bed gegaan. We vinden het belangrijk om dit wel zo normaal mogelijk te laten verlopen. Ook al is het vakantie, Ifan blijft op de normale tijd naar bed gaan. Misschien een kwartier/half uurtje later, maar niet veel meer. Anders wordt het na de vakantie weer zo’n ding.

 

Heb jij je kind(eren) wel eens een hele dag alles laten bepalen?

 

Handtekening Charlotte

You may also like

2 Comments

 • Marije

  Wat een superleuk idee! Dat ga ik ook doen als Fons er oud genoeg voor is! Enneh… Frietjes zijn altijd lekker haha!

  25 oktober 2017 at 20:05 Reply
 • Marguerita

  Leuk idee en wat grappig om te lezen dat zijn ideale dag gewoon lekker relaxt met papa en mama zijn is 🙂

  26 oktober 2017 at 10:37 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: