Beauty, Persoonlijk

I Feel Pretty | Zelfvertrouwen, slank zijn en putjes

Afgelopen week gingen Dafydd en ik naar de film ‘I Feel Pretty’. In het begin vond ik het eigenlijk helemaal geen leuke film. Het verhaal was namelijk erg confronterend. Zo confronterend dat ik geregeld met tranen in m’n ogen heb zitten kijken. Maar uiteindelijk ging is de hele zaal met een goed gevoel weg gegaan.

 

Zelfvertrouwen

Soms blaak ik ervan en soms ben ik het helemaal kwijt. Hoe ouder ik word, hoe meer ik het heb. Maar er blijven momenten waarop ik me onzeker kan voelen, als moeder, als vrouw en als persoon. De media doet hier ook niet veel goeds voor. Zodra ik een tijdschrift opensla of een film kijk zie je de meest mooie vrouwen met de strakste huid en de het slankste figuur voorbij komen. Net alsof iedereen zo is of zou moeten zijn. Want anders doe je niet mee en hoor je er niet bij.

Ik heb putjes in m’n billen en benen en een zachte buik. Ik heb ronde vormen en zal nooit in maatje 36 passen. Maar is je kledingmaat en het getal op de weegschaal de essentie van gelukkig zijn en zelfvertrouwen hebben? Is het belangrijker om er mooi en binnen de standaarden uit te zien, dan een leuk en aardig mens te zijn?

 

Dromen

Soms droom ik wel eens over hoe het zou zijn als ik slank zou zijn. Hoe ik me zou voelen en wat ik dan zou doen. Wakker worden is, heel eerlijk, soms echt een teleurstelling. Niet dat mijn kledingmaat alles voor mij betekend, maar het zou soms zo handig zijn als je er niet over hoeft na te denken. Niet over elke hap die in je mond gaat hoeft na te denken. Je niet hoeft te schamen als je in de McDonalds staat. Genieten van mooi weer zonder je onzeker te voelen in je jurkje.

 

 

Ik ben mooi

Als ik in de spiegel kijk zie ik iemand met een mooi gezicht, iemand die zich op een natuurlijke manier goed kan opmaken. Brede schouders, een goede bos hout voor de deur die misschien iets meer hangen dan een aantal jaar geleden, maar prima zijn. Smalle taille die uitlopen in brede heupen. Stevige benen en echt Hollandse kuiten.

In de eerste instantie zie ik alles wat ik niet mooi aan mezelf vind. De putjes in m’n benen en billen. De heupen die te breed zijn. Het slappe vel van mijn buik, de littekens. Maar hoe langer ik kijk hoe minder ik van deze oneffenheden zie en hoe meer ik een mooie sterke vrouw zie. Een vrouw die weet wat ze wil en die daar hard voor werkt. Een doorzetter is en altijd positief probeert te blijven.

 

 

I Feel Pretty

Om niet teveel van de film prijs te geven, het begin van de film vond ik erg confronterend. Maar uiteindelijk bleek ‘I Feel Pretty’ dubbel en dwars de moeite waard te zijn om te kijken. Ik kan wel zeggen dat ik dit echt een film vind die iedereen zou moeten hebben gezien. De boodschap van de film is prachtig en absoluut waar het om draait in het leven.

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

4 Comments

 • Lees mee 69 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen weken - Lotus Writings

  […] – overigens echt een prachtige vrouw, van binnen én buiten – vertelt over haar onzekerheden die soms zomaar de kop op kunnen steken. Het is raar hoe dat werkt, met die onzekerheid. Bij alle […]

  12 mei 2018 at 06:01 Reply
 • Kimberly

  Prachtig Charlotte! Zo herkenbaar ook, zeker nu we weer in bikini “moeten”.

  12 mei 2018 at 06:16 Reply
 • Daenelia

  De film staat niet op mijn lijstje, maar goed dat je er iets uit hebt gehaald wat belangrijk voor je is! Volgens mij helpt het dat ik me niet zo heel veel zorgen maak over hoe anderen mij zien. Ik loop rustig de deur uit zonder make up (en op zondagochtend zelfs met -shocking- ongekamde haren als ik de hond uit moet laten XD ). Ik trek me niet zo heel veel aan van wat ‘in de mode is’. En jurkjes en rokjes worden bijna niet gedragen omdat broeken nou eenmaal veel praktischer zijn in Nederland (op de fiets, wind en regen, geen gekreuk aan de achterkant).
  Wat niet wegneemt dat als je een leuke jurk aanhebt, dat je daarvan voor jezelf van kan moeten genieten 🙂 Doe het voor jezelf.

  12 mei 2018 at 21:38 Reply
 • Lovely Pictures Mei | Wales, Sprookjes Wonderland en Moederdag! | Lovely Charlotte

  […] samen. We hebben gewinkeld, zijn daarna uit eten geweest en hebben om de dag af te sluiten nog een filmpje gepakt. Omdat onze beide ouders niet in de buurt van Haarlem wonen, hebben we niet vaak de […]

  25 mei 2018 at 20:01 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: