Persoonlijk

Het huishouden is een taak voor de vrouw!

Stoffen, zuigen, eten koken, wassen, strijken, opruimen, noem het maar op. Het huishouden, dit is toch eigenlijk allemaal de taak van de vrouw des huizes?

 

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Dit is een nogal traditionele, conservatieve opvatting over de rolverdeling binnen een gezin, relatie. Ik dat stiekem toch nog veel mannen en vrouwen hier zo over denken. Je hoort niet vaak dat de man de thuisblijfvader is. Meestal zijn het de vrouwen die thuis blijven voor de kinderen of parttime gaan werken.

Vaak is dit toch een financiële kwestie. De meeste mannen verdienen een hoger salaris dan vrouwen en dan is de keuze vaak snel gemaakt.

Bij ons is het ook wel enigszins traditioneel geregeld. Omdat ik vanuit huis werk, is het voor mij makkelijker om even een wasje te draaien, een boodschap te doen of nog even te stofzuigen. Ik vind dit echt een nadeel van thuiswerken. Het is ontzettend fijn dat ik Ifan altijd naar school kan brengen en op kan halen, maar het gevoel hebben dat je, buiten je werk, ook nog het huishouden moet doen is vervelend.

Laat ik voorop stellen dat Dafydd mij dit gevoel absoluut niet geeft. Het is iets wat ik zelf vind dat ik moet doen. Ik kan tussendoor toch best even de was ophangen of even naar de bakker en de slager? Kan best, maar dan ben ik wel weer helemaal uit mijn werk modus. Niet handig dus 😔

Ik ben degene die stoft, zuigt en dweilt, die het eten kookt en Ifan bijna altijd naar school brengt en ophaalt. Op donderdagochtend brengt Dafydd hem naar school. Hij vind het fijn om één keer per week in de klas te zijn en op deze manier betrokken te blijven.

Dafydd maakt de toiletten schoon, ruimt na het eten de afwasmachine in en zorgt voor de vuilnis en recycling. De echte mannen klussen, zeg maar 😉

De was doen we meestal samen, maar ik ben degene die alles opvouwt (behalve de sokken!). Gelukkig strijkt Dafydd wel zelf zijn overhemden. Waar hij tijdens het strijken aan denkt wil ik niet weten, maar hij doet het gelukkig wel! Hij heeft nu een aantal overhemden van Overhemden.com gekregen en deze zijn wel goed te strijken. Vooral het Profuomo overhemd is favoriet! Maar soms als ik zelf ook wat moet strijken wil ik nog wel eens met de hand over m’n hart strijken en zijn overhemden ook meenemen 😂

Nou ben ik wel benieuwd, hoe hebben jullie de huishoudelijke taken verdeelt? Ben jij als vrouw degene die (bijna) alles doet, of helpt jouw man ook mee in het huishouden?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: