Healthy Lifestyle

Hot Cabin Workout bij BBB Health Boutique

Al een hele tijd zag ik van die promotiefilmpjes op Facebook voorbij komen van BBB Health Boutique. Toprak Yalçiner en Tina de Bruin sprak in deze video over BBB en het maakte mij direct enthousiast. Ik besloot dat de Hot Cabin Workout misschien wel eens iets voor mij zou kunnen zijn.

 

Haat liefde relatie met sporten

Ik heb een echte intense haat-liefde relatie met sporten. Ik voel me er onwijs goed door als ik het doe, het is goed voor mijn lijf en algehele gezondheid, maar het daadwerkelijk doen… dat is nog een puntje van aandacht

In de eerste instantie deinsde ik dan ook wel een beetje terug voor het idee dat je bij BBB in zo’n hete cabine moest gaan liggen en oefeningen moest doen. Alleen al het feit dat je ergens nieuw moet binnen stappen en je helemaal moet overgeven aan andere. Je bent nieuw, dus weet nog niet hoe alles werkt en hoe het zal gaan. Je hebt nog niet van de sfeer kunnen proeven en weet niet wat voor publiek er nog meer sport.

 

Proefles Hot Cabin Workout

Om er zeker van te zijn dat BBB iets voor jou is, mag je een proefles doen. Allereerst heb je een gesprekje met een van de coaches om te zien waar je behoeftes liggen en waar je aan wilt/moet werken.

Toen ik binnenkwam voelde de sfeer meteen goed. Heel ongedwongen en relaxed. De coaches zijn allemaal vriendelijk en willen je allemaal helpen. In het gesprekje bespraken we wat ik graag wilde. Mijn doel is om af te vallen en ‘strakker’ te worden. Ik kreeg een programma toegewezen en kon meteen beginnen met de Hot Cabin Workout.

En dan ga je beginnen. Als een hert dat in de koplampen van een auto kijkt stond ik voor de cabine. Ik mocht erin gaan liggen. Dit bleek nogal een opgave te zijn. De cabine opzicht is ruim, maar het gat aan de voorkan niet zo 😉 En met mijn derrière was dit toch wel een dingetje, kan ik je vertellen  Na wat gestuntel en gestoot lag ik dan eindelijk. Zo, deze mijlpaal heb ik gehad. Je krijgt een soort van grote kraag om je hoofd en deze wordt over het gat in de cabine gehangen. Op deze manier blijft de warmte in de cabine. De cabine wordt zo’n 50 graden.

De kaart waar je oefeningen op staan wordt aan de zijkant op je cabine gehangen en you’re good to go!

In al mijn naïviteit dacht ik: “Ach, die Hot Cabine Workout doe ik wel even!” Boy, was I wrong! Het eerste gedeelte van de oefeningen vond ik best zwaar. Dit waren met name de oefeningen voor je benen en buik. In de cabine zitten riempjes die je om je voeten of handen kan doen. Hieraan zitten gewichten. Dit maakt het nog wat zwaarder.

Het tweede gedeelte doe je oefeningen voor je armen en rug. Deze gingen me een stuk makkelijk af (thank god voor mijn wekelijkse bokstraining).

Na een minuut of 20 was ik klaar met de oefeningen en mocht ik uit de cabine. Wederom een opgave om niet plat op je gezicht eruit te vallen

 

Hot Cabin Workout bij BBB Health Boutique

 

Eerste indruk

Buiten het bijna-op-m’n-gezicht-de-cabine-uit-vallen vond ik het goed te doen. Dit komt met name omdat je veel persoonlijk begeleiding krijgt. Er loopt constant een coach langs de cabines waar je iets aan kan vragen en die je helpt. Daarnaast vond ik het fijn dat zo’n Hot Cabin Workout hoogstens 30 minuten duurt. Heel eerlijk, als je een uur in zo’n cabine zou moeten liggen zou ik zijn afgehaakt. Nu kan je binnen een uur weer thuis zijn.

Wat ik ook als erg prettig heb ervaren is de sfeer die er hangt. Heel ongedwongen, je doet lekker je eigen ding en er lopen niet alleen maar van die strakke en super slanke dames.

 

En nu?

Nu ga ik gewoon lekker door met de Hot Cabine Workout. Nu het vakantie is wordt het wel wat lastiger inplannen, maar gelukkig wordt er daar ook rekening mee gehouden. Een aantal keer per week is het Bring Your Baby en dan mogen kinderen dus mee. Niet alleen baby’s, maar Ifan (5 jaar) bijvoorbeeld ook.

Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn vorderingen en ervaringen bij BBB Health Boutique!

 

 

Heb jij ervaring met een Hot Cabin Workout, en wat vond je ervan?

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

 

You may also like

2 Comments

 • anna van neerven

  Wat een super leuke blog over bbb health boutique! We zijn blij dat het bevalt en we zijn ook benieuwd naar de rest van jouw story straks. Ook altijd lekker is om ter ontspanning een yoga lesje te pakken, uiteindelijk is het even me-time voor jou als je bij bbb bent 🙂 Liefs, Anna

  9 augustus 2017 at 09:07 Reply
  • Lovely Charlotte

   Hi Anna, dankjewel! Na de vakantie ben ik ook zeker van plan om een les Yoga te gaan doen, lijkt me heerlijk! To be continued 😉 Liefs, Charlotte

   9 augustus 2017 at 14:00 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: