Mama & Kids, Travel

Hoe overleef ik een autovakantie met kinderen?!

Zoals je waarschijnlijk wel weet wonen mijn schoonouders in Wales. Dit betekent dat als we hier naartoe gaan, we of met het vliegtuig moeten, of een lange rit in de auto voor de boeg hebben. Maar hoe overleef je die autovakantie nou?

Toen we nog met z’n tweeën waren en toen Ifan nog klein was, ging we altijd met het vliegtuig. Twee jaar geleden besloten we het eens te proberen met de auto. Ifan was oud genoeg om lang in de auto te kunnen en mogen zitten. En het leek ons een stuk makkelijker met de bagage.

We rijden vanaf ons huis eerst naar de eurotunnel in Calais, Frankrijk. Dit is een rit van zo’n 4 uurtjes. We moeten een uur voordat onze trein vertrekt aanwezig zijn. De trein doet er precies 35 minuten over. Gek idee dat je onder de zee doorgaat, ik probeer er maar niet te veel aan te denken 😉

Vervolgens is het nog zo’n 6 uur naar het huis van mijn schoonouders. Een flink stuk dus.

De eerste keer dat we in met de auto gingen zijn we ’s ochtend vroeg vertrokken. Rondom het middaguur kwamen we in Groot-Brittannië aan. We hadden het niet verwacht, maar het was ontzettend druk op de wegen rondom Londen. Door deze vertraging raakten we verder ook alle files die je maar kon bedenken.

Ifan was gelukkig toen nog wat jonger en sliep overdag ook nog, maar het was een erg lange rit 😉

De keren daarna hebben we het slimmer aangepakt. We vertrokken ’s avonds rond 20:00 uur van huis en namen de trein van rond middernacht. Ifan viel dan in slaap in auto, wel later dan normaal, maar dat was prima. Vervolgens reden we midden in de nacht van Folkestone naar een dorpje bij Carmarthen.

Vroeg in de ochtend, tussen 05:00 en 06:00 uur kwamen we aan bij mijn schoonouders. Ifan was inmiddels wakker en kon lekker gaan spelen. Wij kropen, na een korte begroeting, snel ons bed in om even wat bij te tanken.

Geen files, weinig verkeer op de weg én een slapend kind op de achterbank is ons wel een nachtje doorhalen waard 😉

 

Hoe overleef ik een autovakantie met kinderen?!

 

Niet alle vakantie bestemmingen die je met de auto kan bereiken zijn in één keer te bereiken. Vaak is dat ook niet aan te raden. Wij rijden er zo’n 10-12 uur over, maar langer dan dat zou ik ook niet achter elkaar gaan rijden.

Op de website Tussenstop.com kan je gemakkelijk en snel op zoek gaan naar een overnachting. Met de planner kan je een start- en eindbestemming aangeven van jou autovakantie en hoe lang je wilt rijden voordat je een tussenstop tegen komt. De planner geeft je opties voor een hotel onderweg, B&B of een camping.

Geen gedoe met kaarten en veilig aankomen op je vakantiebestemming!

 

Ga jij graag op autovakantie of toch liever met het vliegtuig?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

2 Comments

 • Tips voor Papa's

  Wij zijn tot nu toe 1 keer echt ver geweest, dat was naar Italië. Zowel op de heen als terugweg in 2 keer gereden met een tussenstop in Zwitserland bij familie. De heenweg ging best redelijk, maar terug was doffe ellende. Tijdens de vakantie was het heel heet, kreeg J uitslag van het vele chloor in het zwembad en, tot overmaat van ramp, kiezen die doorkwamen. De terugweg was het dan ook alleen huilen en wij hadden het idee dat we niet echt vakantie hadden gehad. J was toen wel pas 1,5 jaar, dus misschien zou het nu beter gaan
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Hoe overleef ik de 2e zwangerschap? – Week 37 en 38My Profile

  19 februari 2017 at 07:12 Reply
 • Albertine van Veldhuizen

  Net terug van wintersport met 4 (!) kids…
  Ik zag er tegenop, maar het verliep prima!
  De jongste van 5 1/2 ging voor het eerst mee en leek het grootste probleem, maar ze kreeg haar eigen “geïsoleerde” plekje helemaal achterin, om ruzie met grote zussen te voorkomen en dat werkte….(drie zussen op de achterbank en zij “1rij” erachter….)
  4:45 vertrokken en 17:00 aangekomen…
  Toen ze nog voor de Duitse grens vroeg of we al op de helft waren vroeg ik me even af waar we aan begonnen waren, maar met wat lekkers, een i-pad, een Nintendo en koptelefoon ging het eigenlijk prima!
  Terugweg was ze ziek, dus hebben we de indeling wat aangepast…andere dochter op achterste rij, eentje voorin en ik op de achterbank naast haar….om het spuugzakje vast te houden…
  Klinkt dramatisch, maar gelukkig spuugde ze maar 1x en had ik gelukkig zetpillen mee ….
  Al met al zeker voor herhaling vatbaar…gewoon hopen dat er niemand ziek wordt…

  23 februari 2017 at 23:16 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: