Healthy Lifestyle, Video & Vlog

Het ‘echte’ boksen!

Boxing!

                              Bron: http://www.pinterest.com/

Inmiddels boks ik alweer zo’n jaar of 3 met mijn fantastische personal trainers Eske en Floris. Voor mij is dit echt ontspanning tijdens inspanning. Het is een intensieve training waarbij je aan niks anders kan denken dan aan stoten!

Een aantal weken geleden stelde Floris voor om een een keertje ‘echt’ te gaan boksen, sparren dus. De (mentale) voorbereidingen werden getroffen en afgelopen donderdag was het moment daar!

Alhoewel we hadden afgesproken dat er niet op het hoofd geslagen mocht worden, moest ik voor de zekerheid wel een bitje aanschaffen. In the heat of the fight kan het natuurlijk wel zo zijn dat je stoot doorglijdt op het hoofd. En dan is een bitje toch wel prettig (ik hecht best wat waarde aan mijn gebitje 😉 ) maar je wordt er niet bepaald knapper van én je spuugt iedereen onder haha!

Eerlijk is eerlijk, ik vond het rete spannend! Op de fiets onderweg naar de gym, vroeg ik me constant af hoe het in zijn werk zou gaan. Zou het zeer doen als je flink geraakt zou worden, kan ik de technieken, die ik de afgelopen jaren eigen heb gemaakt, gebruiken?

Toen ik eenmaal een paar rondjes had gehad merkte ik dat ik nergens vang voor hoefde te zijn. De stoten deden geen zeer (adrenalinekick.nl) en begon het een beetje onder de knie te krijgen.

Het is wel ontzettend anders dan een pad-training. Daar weet je precies welke stoot je moet geven en ontwijkt de ander je ook niet. Dit was toch wel even andere koek!

Benieuwd hoe dit er nou zo’n beetje uitziet? Kijk dan even onderstaande korte filmpje!

Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal!

 

You may also like

2 Comments

 • Jeanine

  Hahaha dat muziekje erbij. Je deelt een paar goede ”klappen” uit. Boksen lijkt me echt heerlijk.
  Jeanine onlangs geplaatst…Zoektocht naar de perfecte spijkerbroekMy Profile

  3 december 2015 at 20:40 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: