Persoonlijk

Help, ik word echt oud! En stiekem vind ik dat best fijn!

Ik ben op een leeftijd gekomen dat mensen me aanspreken met ‘mevrouw’ en ‘u’ tegen me zeggen. Meestal kijk ik achter me maar realiseer later dat ze het dus tegen mij hebben 😅 Dan voel ik me dus echt heel oud!

Dingen die ik vroeger moeiteloos deed kosten me nu zoveel meer moeite. Op deze momenten denk ik echt even…

“Help, ik word oud!”

Ik kan me ’s ochtend al verheugen op het moment dat ik ’s avonds mijn bed inkruip.

Rimpels. Het duurt langer voordat mijn gezicht weer in de plooi zit als ik ’s ochtend opsta en sommige rimpels trekken dus niet meer weg.

 

Help, ik word echt oud!

 

Grijze haren. Oké, rimpels zijn tot daar aan toen, maar grijze haren. Ik vind het echt k*t gewoon. Lang leven de kapper!

Het bijkomen van een avondje stappen kost me ongeveer een week. Ook als ik mag uitslapen en de rest van de dag niks zinnigs hoef te doen.

Ik liep laatst in de Albert Heijn waar ik zelf ook gewerkt had. Ik zag het personeel rondlopen en vond ze er allemaal zo jong uitzien. Is het alweer zo lang geleden dat ik er werkte?

Kinderen die ‘mevrouw’ of ‘u’ tegen me zeggen snap ik. Voor hen is iedereen boven de 16 oud. Maar zelfs volwassenen spreken me zo aan. Ik ben nog steeds verbaasd als ik merk dat ze het tegen mij hebben.

Lekker op tijd opstaan! Wat had ik daar, en aan de mensen die dit zo gezellig verkondigden, toch een ontzettende hekel vroeger! Nu ben ik er zelf zo een…🙈

Ik hoor mijn moeder af en toe praten als ik zelf aan het woord ben en ik doe dezelfde dingen als zij. Oké, misschien heeft dit niet zoveel te maken met het feit dat ik ouder word, maar wel met het feit dat ik het überhaupt toegeef dat het zo is 😉

Het kan me niet meer zoveel interesseren wat andere mensen van mij denken of vinden. Ik maak me er niet meer zo druk om.

Mijn kledingstijl is veranderd. Ik kies nu liever voor een klassiek en van goede kwaliteit kledingstuk, waar ik dan wat meer geld aan uitgeef, dan voor een modetrend die na een paar weken niet meer hip is.

Die laatste twee horen niet echt in een “Help!” rijtje thuis, daar ben vooral erg blij mee.

Heb jij ook wel eens van deze momentjes?

Handtekening Charlotte

You may also like

1 Comment

 • Will Langenberg

  Ik kan je een geheim vertellen: Ouder worden doet geen pijn, hoor?
  LIefs
  OMa Will

  26 september 2017 at 14:31 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: