Interieur

Handige tips voor het aanschaffen van een nieuwe keuken

De keuken in ons oude huis hebben we helemaal zelf ontworpen en uitgekozen. Hij was dus precies zoals we graag wilden. In ons nieuwe huis was de keuken nog in prima staat dus hebben we er niks aan gedaan. Maar ik begin nu toch wel te merken dat ik wat dingen mis en droom al over het moment dat we een nieuwe keuken gaan aanschaffen. Maar waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van een nieuwe keuken?

 

Inhoudsopgave

Wat vind je belangrijk?

Ik denk dat dit de belangrijkste vraag is als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen. Wat vind jij belangrijk in je nieuwe keuken? Wil je greeploze kastjes, een grote oven, misschien wel twee ovens, veel werkblad, wel of geen bovenkastjes.

Denk eerst goed na en doe inspiratie op voordat je de daadwerkelijke keuken gaat aanschaffen. Doe je tegoed door te kijken op Pinterest of met keukeninspiratie op de websites van keuken winkels.

 

Handige tips voor het aanschaffen van een nieuwe keuken

 

Voldoende ruimte

Wil je naast je pannen en voedingsmiddelen ook je servies in de keuken opbergen? Dan is het handig als je voldoende ruimte in je nieuwe keuken hebt. Er zijn tegenwoordig veel handige oplossingen te creëren. Daarnaast kan je nadenken over bovenkastjes. Het kan mooi zijn om het juist niet te doen, maar het is wel weer erg praktisch als je veel ruimte in je nieuwe keuken wilt.

 

Onhandige kastjes

In onze huidige keuken hebben we een hoekkastje met uitschuiflades. Ongelofelijk onhandig! Ik heb altijd ruzie met het kastje 😮 Wij bewaren hier onze pannen.

Belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe keuken is dus dat je goed op deze dingen let. Kies liever voor een iets duurder kastje met een draaicarrousel dan voor een onhandig kastje, en geloof me, ik kan het weten 😉

 

Voldoende werkruimte

Ik loop nu best vaak tegen het feit aan dat we niet zoveel aanrecht blad hebben en dus weinig werkruimte. En dat is knap lastig! Je kan hierbij nadenken over welke spoelbak je kiest, wat voor soort fornuis (60 cm, 90 cm) en wat je allemaal op het aanrecht kwijt wilt.

 

Handige tips voor het aanschaffen van een nieuwe keuken

 

Makkelijk schoon te maken

In ons vorige huis hadden we gekozen voor hard stucwerk. En dat was niet handig. Je kan het niet makkelijk schoonmaken en vetspetters trekken erin. Ook hadden we een echt houten aanrecht blad. Ook niet handig 😅

Nu is de achterwand betegeld en hebben we een aanrechtblad van fineer. Een stuk praktischer en makkelijker schoon te maken en houden!

 

Waar let jij op bij de aanschaf van een nieuwe keuken?

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

1 Comment

 • Nicole Orriëns

  Makkelijk schoon te maken vind ik ook erg belangrijk. Ik wil geen gedoe. En de keuken moet tegen een stootje kunnen.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Zo houd ik mijn haar droog onder de doucheMy Profile

  25 augustus 2017 at 10:52 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: