Gastblogs

Froukje | Pittig kort bij de Huishoudbeurs

De huishoudbeurs, al lang niet meer (alleen) voor vrouwen met een kort pittig kapsel 😂 Je kunt tegenwoordig zelfs bijna zonder schaamte zeggen dat je naar de huishoudbeurs gaat!

Mensen die er nog nooit geweest zijn en de huishoudbeurs enkel kennen van ‘horen zeggen’ denken aan louter huishoudartikelen. Schoonmaakmiddelen, een strijkijzer en pannen. Natuurlijk is dit er ook te vinden, wij zijn er met een grote boog omheen gelopen, maar eigenlijk gaat het tegenwoordig om de algehele beleving. De beleving van het proeven, het zien van nieuwe gadgets en het volgen van workshops. Er is een heel DIY (Do It Yourself) plein en ook de hippe meubels en trendy kleding is alom vertegenwoordigd.

Natuurlijk moet je er van houden. Je moet het niet erg vinden rustig op je beurt te wachten bij het afrekenen en af en toe een boodschappenkarretje aan de kant te moeten duwen. Voor m’n moeder en mij is de huishoudbeurs dan ook een jaarlijks terugkerend uitje. Gewoon gezellig langs de kraampjes struinen. Van alles zien, van alles proberen. Proefjes worden uitgedeeld, de rest wordt middels een mooie beurs actie aangeboden.

Ook is er voor de 18+ gasten (mits legitimatie getoond kon worden) een deel van de beursvloer gereserveerd voor bekende en nieuwe soorten sterke drank. Ook Vodka ijsjes waren van de partij! Toch helaas niet alleen maar positive berichten 😉

De beursindeling was dit jaar wel gewijzigd waardoor er een -voor ons- onlogische looproute ontstond, maar toch mocht ook dat de pret niet drukken. Uiteindelijk komen we altijd met meer tassen terug dan verwacht en toch vertikken we het om met het welbekende boodschappen wagentje richting de Rai te gaan.

Dames met boodschappenwagentjes die je op de verschillende treinstations al herkend als notaire huishoudbeursgangers. Maar heel stiekem zijn we aan het eind van de dag dan toch altijd wel jaloers op de dames die ‘alle aanwinsten’ achter zich aan kunnen slepen…

Liefs, Froukje

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: