Gastblogs, Mama & Kids

Froukje | De magie rondom Sinterklaas!

Organiseren & plannen, is echt ‘my middle name’. Ik houd ervan om alles te regelen, te zorgen dat het op rolletjes loopt en dit doe ik dan ook het liefst zelf. Een ander mag mij helpen, maar het liefs bel, race en ren ik zelf in het rond om alles voor elkaar te krijgen. Zeker als het gaat over de magie rondom Sinterklaas!

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

De magie van Sinterklaas!

Hoe heerlijk vind ik het nu dan ook dat ik (in dit geval wél samen met mijn man) de sint en kerst voorbereiding mag regelen. Voor je het weet is het 5 december, nog maar een paar nachtje slapen!

Op een gegeven moment is de magie rondom Sinterklaas voor mijn gevoel een beetje weg. Je weet natuurlijk al dat Sinterklaas niet bestaat en je gaat dan met het hele gezin over op het kopen van cadeautjes die je verpakt in leuke zelfgemaakte surprises.

Naarmate je ouder wordt gaat dit weer over in cadeautjes kopen en het spelen van het dobbelspel, maar dan komt er een moment dat het Sinterklaas feest voor mijn gevoel eigenlijk even stilstaat.

 

Cadeau’s uitzoeken

Nu we vader en moeder zijn van twee fantastische jongens, komt voor mij de magie rondom Sinterklaas weer helemaal terug! Zij het in een andere vorm, maar het (en hij!) is er weer! Het begint bij ons met het uitzoeken van de cadeaus voor de jongens, mijn man en ik appen foto’s over en weer wanneer we iets moois zien. We overleggen voor wie het cadeau het meest geschikt is en of we niet al teveel cadeautje hebben uitgezocht…

Als we dan voor ons gevoel alle cadeautje hebben gehaald, leggen we ze op de tafel -als de kids natuurlijk heerlijk liggen te slapen in hun bedjes- en kijken we alles nog een keertje na. Het gevoel dat wij nu diegene zijn die alles mogen regelen maakt mij happy. Tot zover de cadeaus.

 

Ouderwets gezellig

Naast het krijgen van cadeaus is voor mij het feestgevoel compleet met de komst van een echte, jawel wij hebben de enige echte ;-), Sint. Natuurlijk horen hier ook pieten bij. In ons geval Pieten zoals ik ze ken van vroeger. Met een zwart gezicht, zwarte pruik en vrolijk gekleurde pakjes aan.

Maar voordat deze Sint en zijn pieten ons huis zullen kunnen vinden, moeten wij eerst naar ze op zoek. Aangezien wij het op de dag zelf vieren, hebben veel Goedheiligmannen al afspraken staan.

Gelukkig heb ik na veel bellen en online rondstruinen een beste man gevonden, die samen met zijn pieten ons feest compleet zal maken. De cadeautjes liggen klaar, alleen het verhaaltje over mijn mannetjes dat door de Goedheiligman verteld zal worden moet nog worden doorgemaild. Nog een kleine voorbereiding dus en het ouderwets gezellige feest kan beginnen!!!

Fijne Sinterklaas avond allemaal!

Liefs, Froukje

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: