Gastblogs

Froukje | Feesten en spelen!

Soms heb je de totale controle over een dag, waaronder over je kinderen. Maar soms heb je gewoon het gevoel dat je het druk hebt of heb je gewoon geen zin in extra drukte.

Heerlijk als je je oudste van school haalt en hij vraagt of er iemand mag komen spelen, maar soms is het juist lekker niemand te spelen te hebben. Geen extra kids om je heen, alleen die van jezelf. Ook dat mag vind ik, enkel en alleen je eigen kids vermaken en niet een derde die je er dan nog bij hebt. Extra respect trouwens voor ouders met drie kinderen. Het lijkt me super gezellig, maar ook echt wel heel druk. En dan te bedenken dat onze kids nog niet eens op sporten zitten, met het heen en weer rijden dat daar bij hoort. Het sporttijdperk gaat wel bijna van start, want zodra hij vijf is gaat hij op voetbal.

Zwemmen komt er dan binnenkort ook nog bij, want hij moet zich straks natuurlijk wel kunnen redden in het water. En voetbal dus om te leren samen spelen, te luisteren naar anderen en omdat hij al vanaf het moment dat hij kan lopen een voetbal aan zijn zijde heeft.

Maar waar we aankomende twee weken druk mee zijn is het organiseren van zijn eerste kinderfeestje. ‘Wie moeten er allemaal komen?’ ‘Mijn broertje, m’n neefje’…uh ja schat, het is voor vriendjes uit je klas. We hadden er in eerste instantie voor gekozen om de leeftijd aan te houden voor het aantal uit te nodigen kindjes, 5 dus in zijn geval, maar ja dan zou er een kindje niet mee mogen, dus besloten we dat het er 6 werden. ‘Maar’ zei ons mannetje, twee vriendjes die op mijn kinderfeestje komen zitten niet in mijn klas, maar op een andere school, dus eigenlijk mag ik nog twee kindjes kiezen. Uh jaaa…. Daar heb je een puntje. Toch hebben we besloten het bij 6 kindjes te houden.

En aangezien ons mannetje op 31 oktober jarig is, houden we op een ‘gezellige’ manier het thema Halloween aan, iedereen mag verkleed komen, we gaan snoepjes verzamelen bij de buurtjes en de rest van het feestje hoeft maar uit één activiteit te bestaan aldus de jarige; voetballen!! Nou…daar maken we dan wel een feestje omheen ❤️

Veel liefs,
Froukje

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: