Gastblogs

Froukje | Eén op één aandacht

Samen wandelen in het park en echt als gezin samen zijn is heerlijk! Maar het is ook belangrijk om één op één tijd met de kids door te brengen!

Mama en papa eend

Wat een heerlijk gevoel dat onze kinderen onbewust zo bezig zijn met ‘het gezin’. Zijn we in het park dan zien ze ‘mama’ eend en ‘papa’ eend. En als er twee kleine eendjes bij zwemmen zijn het steevast Floris en Lucas. Waarvan dan natuurlijk de kleinste eend onze jongste zoon is. Vaak zijn kleine hondjes ‘mama hond’ en de stoere honden ‘papa hond’. Leuk om te zien dat ze dit zo in hun hoofdjes hebben zitten.

Zo zijn er ook thuis verschillen tussen ons. Ik doe wat langer over het naar bed brengen, het verhaaltje wordt wat uitgebreid en papa stoeit nog met de kids. ‘Nee mama, jij kan niet stoeien’ uh oké…je kan natuurlijk ook niet overal in uitblinken 😉

Eén op één tijd inplannen

Als gezin activiteiten samen ondernemen is heerlijk, het voelt gewoon compleet. Maar een vriendin vertelde dat zij vanaf dat de oudste vijf jaar was geworden, één op één tijd inplanden. En dan niet gewoon thuis, maar echt als een uitje. Samen met mama een dagje uit, samen eten en daarna een nachtje in een hotel.

Mooi hoe je ook uit je omgeving leuke tips krijgt om toe te passen in je eigen gezin. Dit is dan ook iets dat wij zeker binnenkort gaan ‘invoeren’. Gisteren stelde ik het al voor aan Floris. Vind je het leuk om een keertje een hele dag samen met mij te zijn, dan uit eten te gaan en naar een hotel? ‘Jawel, maar niet elke dag hoor mama’ ‘Naar een restaurant vind ik wel heel leuk’ Prima schat, dan beginnen we gewoon met een lekker hapje eten samen ❤

Veel liefs,
Froukje

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: