Gastblogs, Mama & Kids

Froukje | Hij bouwt zijn eigen feestje!

Wat hebben we een heerlijk weekeind gehad. Onze oudste zoon heeft zijn vierde verjaardag gevierd. Feestje, bezoek, gezelligheid en heel veel lekkers. Het was een waar feest.

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Onze grote zoon

Waar ik deze week ineens bij stilstond, was dat ik op de een of andere manier deze verjaardag toch iets anders heb ervaren en in het bijzonder ook anders ‘heb voorbereid’ dan zijn voorgaande verjaardagen.

Natuurlijk is hij nu ouder en meer bewuster bezig met het jarig zijn. Maar niet alleen het mannetje zelf. Ook ik ben er voor mijn gevoel op een iets andere manier mee bezig. Zo hebben wij hem dit jaar meer betrokken bij de voorbereiding, zoals samen boodschappen doen en mocht hij aangeven welke taart hij graag wilde hebben. Vier taarten mam, want ik word vier. Uhhh…oké, aan de bak dus!

Voorbereiding

We zijn op tijd begonnen met het aanleveren van speelgoedboeken. Een verscheidenheid aan speelgoedboeken werd overal vandaan getoverd. Weken lang werd er dan ook iedere ochtend gebladerd en aangegeven wat toch wel heel leuk zou zijn voor de vierde verjaardag.

Ook de jongste heeft vol aandacht de boeken met Lego, Duplo, Auto’s en Steppen bestudeerd. Soms was het alsof hij met zijn anderhalf de teksten en afbeeldingen uit de verschillende boeken zelfs met elkaar vergeleek.

Maar terug naar de oudste en zijn voorbereiding op het grote feest. Bij sommige cadeautjes die hij in boeken zag, bedacht hij wie hem dat zou kunnen geven. Mam, wil je er een foto van maken en sturen naar ‘….’ Dan weet hij dat ik dat graag wil hebben. Je moet mijn naam er wel bijzetten anders weet hij niet wie de foto stuurt 😉

Eigen feestje

Ook was ik er deze verjaardag meer mee bezig genoeg kinderen uit te nodigen, naast de vrienden die doorgaans komen. Het was dan ook zo leuk om te zien dat gelijk bij aankomst van zijn eerste vriendje, het spel begon. Ze renden samen naar de auto’s om er een heel parcours van te maken.

Was het bij eerdere verjaardagen nog zo dat wij soms aangeklampt werden, deze verjaardag heeft hij zich vermaakt zonder ons. Oke, dit klinkt misschien een beetje raar, maar hij heeft eigenlijk heerlijk zijn eigen feestje gebouwd samen met de vriendjes om hem heen.

Wij hebben de volwassenen voorzien van een taartje en een drankje, onze zoon heeft het kleine grut vermaakt. En de kers op de taart voor ons was toch wel toen hij de maandag erop vroeg of hij morgen weer zijn feestje mocht vieren omdat hij zijn verjaardag zo gezellig vond!

 

Liefs, Froukje

You may also like

1 Comment

  • Froukje | Trouwen en getrouwd zijn! | Lovely Charlotte

    […] Liefs, Froukje […]

    21 januari 2018 at 20:01 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: