Lifestyle

Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch | Een pareltje om je pols!

De Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch is een prachtige en stijlvolle smartwatch waarop je live notificaties ontvangt, je beweging en hartslag bijhoudt en je uiteraard ook de tijd verteld 😉 Een ideale gadget voor vrouwen die van stijl en fashion houden!

Inhoudsopgave

Activity Tracker

Voor onze trouwdag afgelopen jaar gaf ik Dafydd een activity tracker. Hij had er al eentje maar deze was vrij eenvoudige en had alleen een stappenteller. De nieuwe was een stuk uitgebreider. Het meet zijn hartslag, heeft GPS zodat Dafydd zijn hardloop rondes naderhand kan bekijken en hij ontvangt er notificaties op.

Ik heb een tijdje de zijn oude tracker gebruikt. Hoewel het echt motiverend helpt om te zien hoeveel stappen je maakt, droeg ik na een week de tracker nog maar zelden. Het ding is simpelweg niet mooi. Ik draag graag sieraden en heb verschillende armbandjes. Maar met zo’n zwart blok ernaast vond ik het helemaal niks.

Smart Watch

Ik kwam, na een langdurige online shopping sessie, tot de ontdekking dat er ook andere soorten activity trackers bestonden die ik wél zou dragen! De zogenaamde Smartwatch.

Een smartwatch heeft alle features van een activity tracker maar het uiterlijk van een normale horloge. Dit was precies wat ik zocht!

Er zijn veel verschillende merken die digitale smartwatches maken. Denk hierbij aan Fossil, Skagen, Armani, Diesel en Micheal Kors.

Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch

Ik heb mijn oog uiteindelijk laten vallen op de Fossil Q Venture Gen 4 smartwatch. De combinatie van de features en het uiterlijk van deze Fossil smartwatch was voor mij de reden om voor deze te kiezen.

Het uiterlijk van de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch

De Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch is 40 mm breed en is 13 mm dik. Het horloge weegt 50 gram waardoor hij super licht is en enorm fijn draagt. Je hebt niet het gevoel dat je een kleine computertje aan je pols hebt 🙂

Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch | Een pareltje om je pols!

De Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch is in meerder uitvoeringen verkrijgbaar. Met een volledig stalen band, maar ook met een siliconen band. Daarnaast is de klok verkrijgbaar met en zonder steentjes.

De functies van de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch

Het menu met apps

Als je op de knop aan de zijkant van het horloge drukt kom je in het menu terecht. Je vindt hier alle apps die de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch heeft en die je zelf hebt gedownload via de Play Store.

Telefoon vinden

Een van mijn favoriete apps is ’telefoon vinden’. Ik ben heel georganiseerd, alles heeft een vaste plek, maar m’n telefoon ben ik met enige regelmaat kwijt 🙈

Zodra je op de app klikt komt zie je de melding dat de telefoon zo over zal gaan. Na enkele seconde klinkt er een wekker-achtig geluid vanuit je telefoon waardoor je hem weer makkelijk terug kan vinden. Ideaal!

Wijzerplaten aanpassen

Iets waardoor je de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch helemaal kan personaliseren is door het aanpassen van de wijzerplaten. Er zijn een 47 verschillende platen waaruit je kan kiezen. Je kan overigens ook apps downloaden die nog meer verschillende wijzerplaten hebben.

Zodra je een wijzerplaat hebt gekozen kan je deze nog helemaal aanpassen naar eigen smaak en wens. Houdt je vinger op de wijzerplaat en na enkele seconde verschijnt er een tandwieltje onder de plaat. Als je hierop klikt zie je de mogelijkheden voor deze wijzerplaat.

Bij sommige wijzerplaten kan je een eigen foto als achtergrond gebruiken. Deze foto’s kan je dan downloaden via een koppeling met Facebook of Instagram. Dit wijst zichzelf, maar houd wel je telefoon binnen handbereik.

De swipe functies

Vanaf het beginscherm kan je verschillende kanten op swipen. Swipe je omhoog, dan kom je bij de (ongelezen) meldingen. Deze kan je een-voor-een verwijderen, of allemaal tegelijk als je helemaal aan het einde van de lijst bent.

Als je naar rechts swipt, komt je bij Google Assistent. Hier kan je een spraakgestuurde opdracht geven, het weer bekijken en een bekende quote lezen. Dit is helemaal naar eigen wens in te vullen door op het tandwieltje aan het einde van de pagina te tikken.

Als je omlaag swipt krijg je een menu waar je wat technische functies kan uitproberen. Zo zet je hier de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch op spaarstand, vliegtuigstand, slaapstand, zie je het batterij niveau of kan je het horloge als zaklamp gebruiken.

En tenslotte als je naar links swipt kom je in het Google Fit gedeelte. Hier kan je zien hoeveel beweegminuten je vandaag al hebt gehad en hoeveel hartpunten je hiermee hebt verdient.

Tik nogmaals op het scherm en je komt in het uitgebreidere gedeelte. Hier zien je hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ga je iets verder door naar beneden, dan krijg je een overzicht van je hartslag. Helemaal onderaan kan je aangeven als je een work-out gaat doen of als je begeleid wilt ademhalen. Heel handig als je zenuwachtig bent en je even een momentje nodig hebt om tot rust te komen.

In dit menu kan je ook je hartslag handmatig checken. Normaal gesproken wordt er elke 20 minuten een hartslag meting gedaan. Je kan dit zelf dus ook vaker doen als je dat wilt.

GPS

Er is ook een GPS functie aanwezig op de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch. Ik maak hier weinig gebruik van en heb hem ook standaard uitstaan. Als je zou hardlopen is deze functie er handig. Maar let wel op, want hij slokt je batterij op!

Batterijduur van de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch

Ik doe met de batterij een hele dag. Ik laad het horloge ’s ochtends op terwijl ik ontbijt en me klaar maak voor de dag. Ik mis dus wel een paar stappen, maar deze routine werkt voor mij het beste.

’s Avonds voordat ik ga slapen zet ik het horloge op de besparingsstand. Hierdoor krijg je ’s nachts geen meldingen en gaat de batterij nog langer mee.

Yes or No?

Wat mij betreft een dikke YES! Ik mis geen gesprekken, berichten of mails meer dankzij de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch. Daarnaast merk ik ook dat ik m’n telefoon een stuk vaker laat liggen.

Het horloge is snel, licht en is heel comfortabel om te dragen. De batterij moet wel elke dag worden opgeladen, aar dat vind ik persoonlijk niet zo’n probleem. Ik die ’s nachts altijd mijn sieraden af, dus mis ik het horloge ’s ochtends ook niet als het aan het opladen is.

Ik vind het horloge wel aardig aan de prijs. Begrijp me niet verkeerd, het is het zeker waard. Maar € 299,00 is wel een flinke uitgave in één keer.

Ben je op zoek naar een stijlvolle smartwatch dan is de Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch zeker de moeite waard om naar de kijken!

Veel liefs,
Charlotte 💖


You may also like

3 Comments

 • Anna Cesnjevar

  Nice, thanks for sharing this. It seems to be a great alternative to the iPhone watch. I like the fact that you mentioned it’s very light. I’ll be able to use the workout apps for when I train my clients. Thanks for sharing.

  2 oktober 2019 at 07:42 Reply
 • Ana Van Deelen

  Bedankt voor jou uit gebreid review. Dankzij jou heb ik eindelijk kunnen kiezen welke smartwatch ik wil hebben!!!

  18 december 2019 at 21:40 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: